Brussels Airlines brengt Euronews op grote hoogte

Brussels Airlines brengt Euronews op grote hoogte

Vrijdag 26 september 2014 — Wie intercontinentaal vliegt met Brussels Airlines kan vanaf nu de wereldactualiteit volgen dankzij een nieuwe samenwerking met de pan-Europese nieuwszender Euronews. Via haar in-flight entertainmentsysteem biedt Brussels Airlines alle langeafstandspassagiers voortaan dagelijks nieuwsuitzendingen aan.

 

 

Wie met Brussels Airlines naar Afrika of de Verenigde Staten vliegt kan vanaf nu niet alleen op de hoogte blijven van de actualiteit dankzij het aanbod van papieren en digitale kranten en magazines; sinds deze maand biedt Brussels Airlines haar gasten aan boord ook een volwaardige nieuwsuitzending aan. Een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines, Zodiac Inflight Innovations (ZII), de leverancier van het audiovisuele aanbod van Brussels Airlines, en Euronews maakt het mogelijk dat iedereen die intercontinentaal vliegt voortaan naar een 1 uur durende selectie van het Euronews nieuwsaanbod kan kijken.

Het Euronews kanaal wordt elke dag opnieuw geladen met een actuele nieuwsuitzending, wekelijkse ‘news digest’ achtergrondprogramma’s en magazines. De expertise van Brussels Airlines engineering, Zodiac Inflight Innovations en Euronews zorgt ervoor dat het nieuwsprogramma elke dag opnieuw automatisch en zonder tussenpersoon wordt opgeladen in het audiovisueel entertainmentsysteem van Brussels Airlines Airbus A 330 lange afstandsvloot.  “Dit is een technologische primeur in de luchtvaartsector”, zegt Harry Gray, VP Marketing van Zodiac Inflight Innovations. 

“Als luchtvaartmaatschappij die de Europese hoofdstad als thuisbasis heeft brengen we met Euronews een gereputeerd nieuwsprogramma aan boord van onze langeafstandsvliegtuigen”, zegt Brussels Airlines VP Customer Experience Anne Tricot. “Drie jaar geleden waren we de pionier van de nieuwste in-flight entertainment mogelijkheden gebaseerd op tablet technologie. Die innovatie werd door onze gasten aan boord bijzonder goed onthaald. Ik ben ervan overtuigd dat we met het Euronews nieuwskanaal opnieuw een mooie (kwaliteits)stap vooruit zetten. Na een eerste testperiode bleek Euronews het meest opgevraagde programma te zijn op ons in-flight entertainment systeem.”

Euronews werd opgericht in 1993 en heeft als doelstelling om over de wereldactualiteit vanuit een pan-Europees perspectief te berichten. De zender, die in 13 verschillende talen uitzendt, bereikt via kabel en satelliet 415 miljoen gezinnen verspreid over 156 landen. In Europa alleen al bereikt Euronews 170 miljoen huishoudens en wordt het beschouwd als het meest bekeken nieuwskanaal. Sinds enkele jaren is Euronews, dat ruim 400 journalisten tewerkstelt, ook via een app en verschillende social media kanalen te volgen. “We zijn zeer blij dat onze programma’s voortaan ook de Brussels Airlines gasten bereiken en we verwachten dat onze Europese invalshoek zeker zal gesmaakt worden”, zegt Arnaud Verlhac, Director Worldwide Distrution bij Euronews.