Brussels Airlines brengt Euronews op grote hoogte

Wie intercontinentaal vliegt met Brussels Airlines kan vanaf nu de wereldactualiteit volgen dankzij een nieuwe samenwerking met de pan-Europese nieuwszender Euronews. Via haar in-flight entertainmentsysteem biedt Brussels Airlines alle langeafstandspassagiers voortaan dagelijks nieuwsuitzendingen aan.

 

 

Wie met Brussels Airlines naar Afrika of de Verenigde Staten vliegt kan vanaf nu niet alleen op de hoogte blijven van de actualiteit dankzij het aanbod van papieren en digitale kranten en magazines; sinds deze maand biedt Brussels Airlines haar gasten aan boord ook een volwaardige nieuwsuitzending aan. Een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines, Zodiac Inflight Innovations (ZII), de leverancier van het audiovisuele aanbod van Brussels Airlines, en Euronews maakt het mogelijk dat iedereen die intercontinentaal vliegt voortaan naar een 1 uur durende selectie van het Euronews nieuwsaanbod kan kijken.

Het Euronews kanaal wordt elke dag opnieuw geladen met een actuele nieuwsuitzending, wekelijkse ‘news digest’ achtergrondprogramma’s en magazines. De expertise van Brussels Airlines engineering, Zodiac Inflight Innovations en Euronews zorgt ervoor dat het nieuwsprogramma elke dag opnieuw automatisch en zonder tussenpersoon wordt opgeladen in het audiovisueel entertainmentsysteem van Brussels Airlines Airbus A 330 lange afstandsvloot.  “Dit is een technologische primeur in de luchtvaartsector”, zegt Harry Gray, VP Marketing van Zodiac Inflight Innovations. 

“Als luchtvaartmaatschappij die de Europese hoofdstad als thuisbasis heeft brengen we met Euronews een gereputeerd nieuwsprogramma aan boord van onze langeafstandsvliegtuigen”, zegt Brussels Airlines VP Customer Experience Anne Tricot. “Drie jaar geleden waren we de pionier van de nieuwste in-flight entertainment mogelijkheden gebaseerd op tablet technologie. Die innovatie werd door onze gasten aan boord bijzonder goed onthaald. Ik ben ervan overtuigd dat we met het Euronews nieuwskanaal opnieuw een mooie (kwaliteits)stap vooruit zetten. Na een eerste testperiode bleek Euronews het meest opgevraagde programma te zijn op ons in-flight entertainment systeem.”

Euronews werd opgericht in 1993 en heeft als doelstelling om over de wereldactualiteit vanuit een pan-Europees perspectief te berichten. De zender, die in 13 verschillende talen uitzendt, bereikt via kabel en satelliet 415 miljoen gezinnen verspreid over 156 landen. In Europa alleen al bereikt Euronews 170 miljoen huishoudens en wordt het beschouwd als het meest bekeken nieuwskanaal. Sinds enkele jaren is Euronews, dat ruim 400 journalisten tewerkstelt, ook via een app en verschillende social media kanalen te volgen. “We zijn zeer blij dat onze programma’s voortaan ook de Brussels Airlines gasten bereiken en we verwachten dat onze Europese invalshoek zeker zal gesmaakt worden”, zegt Arnaud Verlhac, Director Worldwide Distrution bij Euronews.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com