Brussels Airlines brengt meer dan 10.000 festivalgangers naar magisch Tomorrowland

102 nationaliteiten aan boord van 125 vluchten

Brussel, 19 juli 2023 - Komende vrijdag brengt Tomorrowland de wereld opnieuw samen in het Antwerpse Boom. En naar goede traditie doet het dat in samenwerking met Brussels Airlines. Vanaf 19 juli vertrekken dan ook 125 vluchten vanuit 57 verschillende luchthavens naar Brussels Airport. Brussels Airlines brengt ruim 10.000 feestvierders, met een Global Journey pakket, naar ’s werelds beste muziekfestival.

Tomorrowland is inmiddels aan zijn 17de editie toe en belooft ook deze zomer wereldwijd de harten te stelen met top dj-sets, magische verrassingen en sprookjesachtige decors. Liefst 400.000 festivalgangers uit de hele wereld worden vanaf 21 juli verwelkomd op het domein ‘De Schorre’ in Boom. De allereerste muziekliefhebbers verzamelen al op 20 juli in Dreamville. “Adscendo” is het thema dit jaar, wat betekent dat het festivalterrein twee weekends lang omgetoverd wordt tot “een magische plek hoog aan de horizon”. Verspreid over 16 prachtige podia maken meer dan 750 van ’s werelds beste artiesten in elektronische muziek er een onvergetelijke editie van.

Brussels Airlines brengt de wereld naar België ​
Ook Brussels Airlines draagt zijn steentje bij om er een memorabele beleving van te maken. De voorbije maanden bracht het ruim 10.570 vluchtpakketten aan de man. Muziekliefhebbers van over de hele wereld vliegen de komende dagen vanuit 57 verschillende luchthavens naar België voor het festival, goed voor in totaal 125 Brussels Airlines-vluchten.

Aan boord zijn de vijf meest voorkomende nationaliteiten de Spaanse (17,6%), de Zwitserse (7,9%), Britse (4,3%), Amerikaanse (4%) en Noorse (3,8%). Vorig jaar zag die top vijf er toch iets anders uit: US (bijna 12%), Duitsland (10,5%), Spanje (meer dan 7%), Frankrijk en UK (beiden iets meer dan 6%).

Ook dit jaar worden zeven vluchten volledig omgevormd tot unieke #TMLpartyflights. Dat betekent dat de passagiers op 10 kilometer hoogte al van een eerste live DJ-set kunnen genieten. Zo’n allereerste partyflight is vandaag, 19 juli, een eerste keer verzorgd door de Belgische DJ Maori. Het ging om een vlucht van Ibiza naar Brussels Airport. Aan boord zaten passagiers uit 11 verschillende landen, onder meer enthousiaste Amerikanen, Australiërs, Brazilianen, Chilenen en feestvierders uit Thailand en Hong Kong. Om helemaal in de sfeer te komen, werden ze trouwens op Ibiza al getrakteerd op een eerste van in totaal elf gate parties.

Voor de partyflights zal de Amare, de Airbus A320 van Brussels Airlines die gewijd is aan Tomorrowland, worden ingezet. Het is al de vijfde keer dat Amare muziekliefhebbers vanuit de hele wereld naar het festival vliegt. Het toestel is aan de buitenkant beschilderd met een prachtige adelaar, en brengt ook binnenin de Tomorrowland-vibe helemaal tot leven, onder andere dankzij extra sfeerverlichting.

Niet alleen in de lucht, maar ook op de grond zal de magische vogel te zien zijn. De adelaar is namelijk een personage in het boek “Adscendo” en zal ook tot leven komen op het hoofdpodium van het festivalterrein.

We zijn intussen al elf jaar lang een trotse partner van Tomorrowland, een van de sterkste ambassadeurs van ons land. Wij staan ook helemaal achter de boodschap die het festival wereldwijd uitdraagt - ‘Live Today. Love Tomorrow. Unite Forever’. We delen die missie om mensen van over de hele wereld samen te brengen. In 2012 organiseerden we de eerste partyflights. We creëerden ook de Global Journey-pakketten waarmee internationale reizigers het festival kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport. In 2017 lanceerden we Amare, het vliegtuig dat volledig is opgedragen aan het festival. We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog vele mooie samenwerkingen zullen verwezenlijken.”
- Michel Moriaux, Head of Marketing, Brussels Airlines

 

Ruim 180 vrijwilligers aan de slag
Om ervoor te zorgen dat partyflight-reizigers van een relaxte terugreis genieten, kunnen ze gebruik maken van een bagage drop-off punt op camping Dreamville. Feestvierders die met het vliegtuig terug naar huis reizen, kunnen zo hun bagage al op de camping inchecken en hoeven dus hun koffers en tenten niet zelf naar de luchthaven te slepen. Er is ook een Dreamville Service Desk voorzien, waar reizigers met al hun vragen terecht kunnen.

Zoals de traditie het inmiddels voorschrijft, nodigt Brussels Airlines iedereen uit om een gratis ritje te maken op ‘The Home of Amare’-attractie op het festivalterrein. Vanuit dit reuzenrad krijgen muziekliefhebbers een prachtig uitzicht over het betoverende Tomorrowland-landschap.

“Al maanden werken tientallen collega’s naar dit moment toe. Daarnaast zorgen meer dan 180 Brussels Airlines-vrijwilligers de komende twee weken mee voor een unieke en zorgeloze Tomorrowland-ervaring. En daar zijn we best fier op. Nieuw dit jaar is onze samenwerking met Ed People, een super populaire content creator, die op sociale media mensen uitnodigt om hun favoriete dance moves te tonen.”
- Hind Hameurlaine, Strategic Partnerships & Business Development Manager, Brussels Airlines

Ook op Brussels Airport zullen passagiers van de unieke Tomorrowland-sfeer kunnen proeven. Zo heeft de luchthaven in de Connector, richting Pier A, plaats vrijgemaakt voor enkele leuke DJ Booths. Op maandag 24 juli en maandag 31 juli zullen daar enkele dj’s om beurten sets spelen en dit tussen 7 en 19 uur.

Meer details in de infografiek hieronder.

 

Brussels Airlines & TML 2023
Brussels Airlines & TML 2023

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com