Brussels Airlines brengt meer dan 25.000 ‘People of Tomorrow’ naar België

De maatschappij brengt haar services naar het festival met een mobiele bagage drop-off en een servicedesk.

Brussels Airlines organiseert - voor het achtste opeenvolgende jaar – party flights om festivalgangers vanuit alle hoeken van de wereld naar Tomorrowland in Boom te brengen. 293 vluchten vertrekken in 77 verschillende luchthavens en brengen feestvierders met meer dan 100 nationaliteiten naar België voor 2 waanzinnige festivalweekends.

Voor de 15de editie van 's werelds beste muziekfestival zullen 400.000 festivalgangers uit meer dan 200 verschillende landen zich in Boom verenigen voor twee weekends Tomorrowland, dit jaar in het thema 'The book of wisdom - the return'. In een mum van tijd verkocht Brussels Airlines 13.083 vluchtpakketten aan muziekliefhebbers die naar België vliegen voor het festival, goed voor in totaal 25.290 Tomorrowland-passagiers op 293 Tomorrowland-vluchten. 56 vluchten worden omgevormd tot #TMLpartyflights met muziek aan boord. Op elf andere vluchten krijgen passagiers een live DJ-set op 10 kilometer hoogte. Voor het eerst organiseert de maatschappij ook trans-Atlantische party flights, vertrekkend vanuit Washington, waar Tomorrowland-bezoekers uit heel Amerika samenkomen om naar het festival te reizen.

Om de festivalgangers al van bij het begin van hun reis in de juiste sfeer te krijgen, organiseren 16 luchthavens een gate party met live DJ’s voor vertrek. Vertrekkend van 77 verschillende luchthavens, verwelkomt Brussels Airlines Tomorrowland passagiers met 107 verschillende nationaliteiten. De vijf meest voorkomende nationaliteiten zijn de Spaanse, Zwitserse, Britse, Zweedse en Duitse.

Voor de derde keer brengt Amare muziekliefhebbers vanuit de hele wereld naar Tomorrowland. Amare is één van de zes Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 gewijd aan Tomorrowland. Het toestel is aan de buitenkant beschilderd met een gigantische adelaar, en brengt ook binnenin de Tomorrowland sfeer dankzij sfeerverlichting en een Bose-muziekinstallatie.

Om haar passagiers na een fantastische Tomorrowland-ervaring een zorgeloze terugreis te bieden, heeft Brussels Airlines op de DreamVille camping een mobiele bag drop-off opgezet.

 "De laatste jaren zien we dat nog steeds veel festivalgangers hun tenten en kampeerstoelen achterlaten omdat ze de zware last niet willen dragen. Zeker als ze nog een lange reis voor de boeg hebben. Met de bag drop-off op DreamVille kunnen feestvierders die met het vliegtuig terugreizen hun bagage al op de camping inchecken en hoeven ze hun valiezen en tenten zelf niet mee naar de luchthaven te sleuren. Zo kunnen ze genieten van een ontspannen dagtrip in België. Het moet er tegelijkertijd voor zorgen dat er minder tenten en kampeerspullen achterblijven.".

  •  Christian Dumortier, Head of strategic partnerships bij Brussels Airlines

Naast de bag drop-off, bemant Brussels Airlines ook een servicedesk op het festivalterrein, zodat passagiers ter plaatse hun vlucht kunnen aanpassen of de juiste info over hun reis kunnen krijgen. Zoals elk jaar nodigt Brussels Airlines iedereen uit om een gratis ritje te maken op haar reuzenrad op het festivalterrein, dit jaar gedoopt tot Amare, met een prachtig uitzicht over het sprookjesachtige Tomorrowland landschap.

Brussels Airlines en Tomorrowland startten hun samenwerking in 2011. Samen creëerden ze Global Journey, pakketten waarmee internationale festivalgangers Tomorrowland kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulde de maatschappij Amare, een vliegtuig opgedragen aan het festival met een beschildering in het thema van Tomorrowland aan de buitenkant en speciale licht- en geluidseffecten binnenin die een Tomorrowland ervaring creëren aan boord. In 2012 organiseerde Brussels Airlines voor het eerst 25 party flights.

BAIR-BE-TML-Infographic-A4-Page2-jul19-2.jpg

JPG - 7.5 Mb

BAIR-BE-TML-Infographic-A4-Page1-jul19-2.jpg

JPG - 7.8 Mb

BAIR-BE-TML-Infographic-A4-Page3-jul19-2.jpg

JPG - 8.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com