Brussels Airlines brengt meer dan 25.000 ‘People of Tomorrow’ naar België

Brussels Airlines brengt meer dan 25.000 ‘People of Tomorrow’ naar België

De maatschappij brengt haar services naar het festival met een mobiele bagage drop-off en een servicedesk.

Brussels Airlines organiseert - voor het achtste opeenvolgende jaar – party flights om festivalgangers vanuit alle hoeken van de wereld naar Tomorrowland in Boom te brengen. 293 vluchten vertrekken in 77 verschillende luchthavens en brengen feestvierders met meer dan 100 nationaliteiten naar België voor 2 waanzinnige festivalweekends.

Voor de 15de editie van 's werelds beste muziekfestival zullen 400.000 festivalgangers uit meer dan 200 verschillende landen zich in Boom verenigen voor twee weekends Tomorrowland, dit jaar in het thema 'The book of wisdom - the return'. In een mum van tijd verkocht Brussels Airlines 13.083 vluchtpakketten aan muziekliefhebbers die naar België vliegen voor het festival, goed voor in totaal 25.290 Tomorrowland-passagiers op 293 Tomorrowland-vluchten. 56 vluchten worden omgevormd tot #TMLpartyflights met muziek aan boord. Op elf andere vluchten krijgen passagiers een live DJ-set op 10 kilometer hoogte. Voor het eerst organiseert de maatschappij ook trans-Atlantische party flights, vertrekkend vanuit Washington, waar Tomorrowland-bezoekers uit heel Amerika samenkomen om naar het festival te reizen.

Om de festivalgangers al van bij het begin van hun reis in de juiste sfeer te krijgen, organiseren 16 luchthavens een gate party met live DJ’s voor vertrek. Vertrekkend van 77 verschillende luchthavens, verwelkomt Brussels Airlines Tomorrowland passagiers met 107 verschillende nationaliteiten. De vijf meest voorkomende nationaliteiten zijn de Spaanse, Zwitserse, Britse, Zweedse en Duitse.

Voor de derde keer brengt Amare muziekliefhebbers vanuit de hele wereld naar Tomorrowland. Amare is één van de zes Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 gewijd aan Tomorrowland. Het toestel is aan de buitenkant beschilderd met een gigantische adelaar, en brengt ook binnenin de Tomorrowland sfeer dankzij sfeerverlichting en een Bose-muziekinstallatie.

Om haar passagiers na een fantastische Tomorrowland-ervaring een zorgeloze terugreis te bieden, heeft Brussels Airlines op de DreamVille camping een mobiele bag drop-off opgezet.

 "De laatste jaren zien we dat nog steeds veel festivalgangers hun tenten en kampeerstoelen achterlaten omdat ze de zware last niet willen dragen. Zeker als ze nog een lange reis voor de boeg hebben. Met de bag drop-off op DreamVille kunnen feestvierders die met het vliegtuig terugreizen hun bagage al op de camping inchecken en hoeven ze hun valiezen en tenten zelf niet mee naar de luchthaven te sleuren. Zo kunnen ze genieten van een ontspannen dagtrip in België. Het moet er tegelijkertijd voor zorgen dat er minder tenten en kampeerspullen achterblijven.".

  •  Christian Dumortier, Head of strategic partnerships bij Brussels Airlines

Naast de bag drop-off, bemant Brussels Airlines ook een servicedesk op het festivalterrein, zodat passagiers ter plaatse hun vlucht kunnen aanpassen of de juiste info over hun reis kunnen krijgen. Zoals elk jaar nodigt Brussels Airlines iedereen uit om een gratis ritje te maken op haar reuzenrad op het festivalterrein, dit jaar gedoopt tot Amare, met een prachtig uitzicht over het sprookjesachtige Tomorrowland landschap.

Brussels Airlines en Tomorrowland startten hun samenwerking in 2011. Samen creëerden ze Global Journey, pakketten waarmee internationale festivalgangers Tomorrowland kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulde de maatschappij Amare, een vliegtuig opgedragen aan het festival met een beschildering in het thema van Tomorrowland aan de buitenkant en speciale licht- en geluidseffecten binnenin die een Tomorrowland ervaring creëren aan boord. In 2012 organiseerde Brussels Airlines voor het eerst 25 party flights.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem