Brussels Airlines brengt opnieuw de wereld naar Tomorrowland

130 nationaliteiten aan boord van meer dan 350 vluchten

Brussel, donderdag 14 juli - Na twee jaar onderbreking is het eindelijk weer zover en brengt Brussels Airlines bijna 25.000 festivalgangers van meer dan 130 nationaliteiten naar Tomorrowland in Boom. Vanaf 13 juli, vertrekken meer dan 175 vluchten vanuit 69 verschillende luchthavens naar Brussels Airport, die voor de gelegenheid ook zal leven op het ritme van het festival met onder meer DJ-sets.

Voor de 16de editie van 's werelds beste muziekfestival zullen 600.000 festivalgangers uit meer dan 200 verschillende landen zich in Boom verenigen voor drie weekends Tomorrowland, dit jaar in het thema “The Reflection of Love”. Er staan meer dan 700 artiesten geprogrammeerd, verspreid over 14 podia.

Brussels Airlines brengt de wereld naar België en Boom

Brussels Airlines verkocht bijna 13.000 vluchtpakketten aan muziekliefhebbers die vanuit 69 verschillende luchthavens van en naar België vliegen voor het festival, goed voor bijna 25.000 Tomorrowland-passagiers op meer dan 350 Brussels Airlines-vluchten. Tien vluchten worden omgevormd tot exclusieve #TMLpartyflights met een live DJ-set op tien kilometer hoogte. De allereerste partyflight bracht gisteren, 13 juli, de eerste festivalgangers vanuit Oslo naar Brussel in het gezelschap van het Britse DJ-duo Goodboys. Om helemaal in de sfeer te komen, werden de festivalgangers in Oslo al getrakteerd op de eerste van acht gate parties.

Voor de vierde keer brengt Amare muziekliefhebbers vanuit de hele wereld naar Tomorrowland. Amare is één van de vijf Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 gewijd aan Tomorrowland. Het toestel is aan de buitenkant beschilderd met een gigantische adelaar, en brengt ook binnenin de Tomorrowland sfeer dankzij sfeerverlichting en een Bose-muziekinstallatie.

 

“We zijn als nationale luchtvaartmaatschappij zeer trots dat we al tien jaar partner zijn van het wereldwijd befaamde Tomorrowland. In 2012 organiseerden we de eerste 25 partyflights. We creëerden dat jaar ook de Global Journey pakketten waarmee internationale festivalgangers het festival kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulden we Amare, een vliegtuig volledig opgedragen aan het festival. En we zijn er van overtuigd dat de toekomst nog mooie realisaties zal brengen.”
Michel Moriaux, Head of Marketing, Brussels Airlines

 

In het totaal werden ongeveer 46.000 Global Journey pakketten verkocht aan festivalgangers van 133 verschillende nationaliteiten. De vijf meest voorkomende nationaliteiten zijn de Amerikaanse (bijna 12%), de Duitse (10,5%), de Spaanse (meer dan 7%), de Franse en de Britse (beiden iets meer dan 6%). Opvallend is dat 2% van de reizigers de Belgische nationaliteit hebben.

 

Brussels Airport op het ritme van Tomorrowland

Ook bij aankomst en vertrek trekt Brussels Airport de unieke Tomorrowland-sfeer door.

Sinds half juni prijkt er op de curb (de zone tussen de vertrekhal en het parking-gebouw) een prachtige Tomorrowland wereldbol, die ’s avonds licht geeft en ronddraait.

Op maandag 18 en 25 juli en 1 augustus zullen DJ’s aan het werk zijn in de luchthaven tussen 6 uur en 20 uur (aan Beers & Cheers, Pier A). Daarnaast zal er in juli ook kledij verkocht worden van Dimitri Vegas & Like Mike in de Fashion Boutique en ook cosmetica van Anouk Matton wordt tijdelijk verkocht in de Aelia Duty Free shop (Pier A).

 

Bijna driehonderd Brussels Airlines vrijwilligers zorgen voor de ultieme Tomorrowland-ervaring

Zoals elk jaar, nodigt Brussels Airlines iedereen uit om een gratis ritje te maken op het reuzenrad op het festivalterrein met een prachtig uitzicht over het sprookjesachtige Tomorrowland landschap.

Brussels Airlines-medewerkers zijn ook aanwezig aan de servicedesk op het festivalterrein, zodat passagiers ter plaatse hun vlucht kunnen aanpassen of de juiste info over hun reis kunnen krijgen.

Om haar passagiers na een fantastische Tomorrowland-ervaring een zorgeloze terugreis te bieden, heeft Brussels Airlines op de DreamVille camping opnieuw een mobiele bag drop-off opgezet. Feestvierders die met het vliegtuig terugreizen kunnen hun bagage al op de camping inchecken en hoeven dus hun koffers en tenten zelf niet naar de luchthaven te sleuren.

 

"Na twee uitgestelde edities, zetten tientallen medewerkers van Brussels Airlines al maanden alles op alles om de muziekliefhebbers een uitzonderlijke ervaring te bieden. Daarnaast kunnen we tijdens de festivalweekends zelf rekenen op bijna driehonderd vrijwilligers die de festivalgangers een zorgeloos weekend zullen bezorgen. Dat begint bij het bestellen van hun tickets, het vertrek vanuit hun thuisland, tijdens het festival zelf tot hun terugkeer naar huis. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de ultieme festivalervaring voor de honderdduizenden People of Tomorrow, waarvan sommigen hier al sinds januari 2020 reikhalzend naar uitkijken."
Hind Hameurlaine, Manager Strategic Partnerships, Brussels Airlines

 

Meer details zijn beschikbaar in de infografiek hieronder.

 

Infographic TML x Brussels Airlines
Infographic TML x Brussels Airlines

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com