Brussels Airlines Cargo kiest nieuwe strategische koers

Verdere groei door samenwerking met Air Logistics Group (ALG)

Brussels Airlines vat een ambitieus strategisch plan aan om haar cargo activiteit verder uit te bouwen. Daarvoor zal de maatschappij beroep doen op Air Logistics Group (ALG) als General Sales en Service Agent voor Brussels Airlines Cargo. De samenwerking luidt een nieuw tijdperk in waarin Brussels Airlines nog dichter bij de klant wil staan, nu ook in haar vrachtactiviteit

Brussels Airlines Cargo is de voorbije jaren uitgegroeid tot een steeds belangrijkere activiteit binnen de luchtvaartmaatschappij. Vanuit thuishaven Brussels Airport vervoerde Brussels Airlines Cargo in 2014 meer dan 41.000 ton vracht tussen Europa en Afrika, tussen Europa en de Verenigde Staten en binnen Europa. Dankzij een nauwe samenwerking met partnermaatschappijen kan bovendien een wereldwijd netwerk verbonden worden met de Brussels Airlines bestemmingen. Jaar na jaar nemen de cargovolumes toe: in de laatste vijf jaar noteerde Brussels Airlines Cargo tweecijferige groei door meer capaciteit toe te voegen. In 2014, steeg het vrachtverkeer met 34 procent op Noord-Atlantische routes en werd er een omzetstijging van acht procent genoteerd op Afrikaanse routes. Troeven van Brussels Airlines Cargo zijn onder meer het unieke Afrika aanbod, met hoge vluchtfrequenties, betrouwbaarheid en unieke producten zoals bijvoorbeeld de ‘Fresh-to-Shelf’ formule voor bederfbare goederen uit Afrika.

“Brussels Airlines Cargo is meer dan ooit een strategische groeipijler van ons bedrijf en we voorzien een verdere volumestijging van zes procent in 2016”, zegt Brussels Airlines VP Sales Afrika & Cargo Philippe Saeys-Desmedt.

 

Om die groei mogelijk te maken werkt Brussels Airlines Cargo vanaf 1 september samen met de Air Logistics Group (ALG). ALG zal Brussels Airlines wereldwijd vertegenwoordigen. De vrachtcapaciteit vanuit de Afrikaanse bestemmingen blijft Brussels Airlines zélf commercialiseren. Met deze nieuwe strategische samenwerking wil Brussels Airlines Cargo nog dichter bij haar klanten, en meer specifiek haar freight forwarders staan. Zo wordt er gewerkt aan nieuwe productformules die in de loop van de volgende maanden worden gelanceerd. Deze moeten toelaten om nieuwe marktsegmenten te bedienen. Philippe Saeys: “De samenwerking zal ons toelaten om het unieke Brussels Airlines Cargo aanbod wereldwijd nog beter te positioneren via een sales team in Brussel en een groot netwerk van agentschappen.”

Air Logistics Group (ALG) zal meewerken aan deze nieuwe positionering. “We zijn heel blij dat we zijn uitgekozen om Brussels Airlines Cargo te vertegenwoordigen”, zegt ALG’s Chief Operating Officer Stephen Dawkins. “Samen zijn we erg complementair, aangezien wij jarenlange ervaring hebben in de Aziatische en Amerikaanse markt, terwijl Brussels Airlines dé Afrika specialist is, met hun unieke en uitgebreide netwerk van bestemmingen op het continent. We gaan nauw samenwerken met Brussels Airlines om aan de hoge verwachtingen van hun klanten te voldoen, zodat Brussels Airlines Cargo een nog sterkere marktpositie kan uitbouwen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com