Brussels Airlines Cargo ontvangt CEIV certificatie voor farmaceutisch transport

Brussels Airlines Cargo ontvangt CEIV certificatie voor farmaceutisch transport

IATA, de International Air Transport Association, heeft aan Brussels Airlines haar CEIV Pharma certificatie toegekend. Dat is IATA’s kwaliteitslabel voor het transport van farmaceutische goederen. CEIV, het Centre of Excellence for Independent Validators, heeft de voorbije maanden de processen van Brussels Airlines geëvalueerd en kwam tot de conclusie dat de maatschappij voldoet aan de strenge eisen qua betrouwbaarheid, kwaliteit en expertise in haar farmaceutische processen.

Medische goederen vervoeren per vliegtuig vereist een rigoureuze logistieke aanpak. Het is cruciaal om strikte temperatuurcriteria toe te passen om het behoud van de kwaliteit van de medicatie te verzekeren doorheen het transportproces. Als lid van de Brussels Airport Pharma Hub, heeft Brussels Airlines over haar hele netwerk geïnvesteerd in de optimalisering van processen van farmaceutisch transport, om zo een service van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden aan haar klanten. Op de Air Cargo India conferentie in Mumbai, kende IATA haar CEIV Pharma certificaat aan de maatschappij toe, waarmee IATA de expertise van Brussels Airlines op vlak van farmaceutisch transport erkent.

“De CEIV certificering gaat over het implementeren van de juiste processen en het creëren van een kenniscultuur binnen onze organisatie om zo de kwaliteit van onze services op dagelijkse basis te verhogen. Door lokale en internationale samenwerkingen met verschillende sectoren heen (zoals Pharma.Aero) voeren we een open dialoog met farmaceutische klanten en forwarders. Het belangrijkste element is dat we transparantie bieden van begin tot einde naar alle stakeholders toe.”

-- Reinout Puissant, Cargo Business Development & Interline Manager at Brussels Airlines

“Temperatuur-gecontroleerde cargo is een heel belangrijk segment geworden in de cargosector. De CEIV certificering is een beloning voor het harde werk en de toewijding van onze organisatie om betrouwbaar farmaceutisch transport aan te bieden. Ik ben heel trots op het werk van onze teams.”

--  Alban François, Vice President, Cargo at Brussels Airlines.

Brussels Airport is de farmaceutische hub bij uitstek en is de eerste en grootste luchthavengemeenschap die CEIV-gecertificeerd is (sinds 2014). Dat is geen toeval, want België is een wereldleider in de farmaceutische industrie. De sector stelt bijna 30.000 mensen tewerk in België en dit cijfer blijft jaar na jaar groeien. Farma is goed voor meer dan 10% van de totale Belgische export. De farmaceutische transportactiviteiten van Brussels Airlines groeiden in 2017 met 56% en maken nu 10% uit van de vrachtactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij. Met het CEIV-certificaat wil de luchtvaartmaatschappij haar farmaceutische activiteiten in de toekomst verder uitbreiden.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem