Brussels Airlines en chef Tim Boury vernieuwen de samenwerking voor 2021 om Belgische topkeuken aan te bieden op intercontinentale vluchten.

Brussels Airlines en chef Tim Boury vernieuwen de samenwerking voor 2021 om Belgische topkeuken aan te bieden op intercontinentale vluchten.

In 2021 zet Brussels Airlines haar succesvolle culinaire samenwerking met de Belgische chef Tim Boury van Restaurant Boury(**) in Roeselare voort. Gedurende 2021 zal Tim, Chef van het Jaar 2017, opnieuw gastronomische ervaringen creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten.

Na een succesvolle eerste samenwerking in 2020 bundelen Tim Boury en Brussels Airlines opnieuw hun krachten om een jaar vol Belgische gastronomische ervaringen te creëren op 10km hoogte. Daartoe zal Boury gedurende 2021 vier verschillende menu's creëren voor de Business Class gasten van Brussels Airlines op intercontinentale vluchten.

"Na een turbulent jaar zijn we verheugd om opnieuw met Brussels Airlines te kunnen werken. Met de ervaring die we dit jaar hebben opgebouwd, hebben we de unieke kans om de Business Class-diners in 2021 nog beter te maken. Dit zal de ervaring van hun gasten ongetwijfeld ten goede komen. We zijn Brussels Airlines dankbaar voor het vertrouwen! - Tim Boury
"We hebben dit jaar een beperkt aantal vluchten uitgevoerd, als gevolg van de Covid-19 pandemie, waardoor we helaas niet in staat zijn geweest om Tim's keuken te delen met ons brede publiek van klanten. De gasten die wel van Tim's culinaire lekkernijen konden genieten, waren heel enthousiast over de kwaliteit en de smaak. Daarom hebben we besloten onze samenwerking te vernieuwen. We zijn erg blij dat Tim de uitdaging weer aangaat en we kijken uit naar de topkwaliteit van zijn Belgische keuken aan boord van onze vluchten". - Tanguy Cartuyvels, Head of Customer Experience and Product bij Brussels Airlines

Zoals altijd wanneer Brussels Airlines samenwerkt met Belgian Star Chefs voor haar in-flight menu’s, werkt de chef met lokale en seizoensgebonden producten om de Belgische gastronomie te promoten. Voor de eerste maanden van het jaar creëerde de chef een menu bestaande uit een aperohapje van Gougères Brokkeloud Roeselare kaas, een keuze uit brioche met gerookte paling en witlof of zacht gegaarde kalfslende met geconfijte tomaat en rucola als voorgerecht, gevolgd door drie keuzemogelijkheden voor het hoofdgerecht: Kalfswang met fondantaardappel, bloemkool en spruitjes of kabeljauw met pompoen, vadouvankruiden en wilde rijst of een vegetarische lasagne met pastinaak, knolselderij, aardpeer en eekhoorntjesbrood. Tim stelt een dessert voor op basis van witte chocolade , banaan en zwarte bessen.

Restaurant Boury

Samen met zijn vrouw Inge Waeles richtte Tim Boury in 2010 het restaurant Boury op in Roeselare. Het succesvolle duo, dat één jaar na de opening van hun restaurant reeds bekroond werd met een eerste Michelin ster, ontmoette elkaar in de keuken van Comme chez Soi (voormalig ***), waar ze beiden aan het werk waren als Chef de partie. Later werd Tim de rechterhand en sous-chef van Sergio Herman in Oud Sluis*** en werkte Inge samen met chef Peter Goossens in Hof van Cleve***. In 2016 verhuisde restaurant Boury naar een nieuwe locatie in Roeselare waar gasten nu ook kunnen overnachten in een van de gastenkamers. Na de verhuis werd Tim door Gault & Millau verkozen tot ‘Chef van het Jaar 2017’ en ontving het team een tweede Michelin ster.


Aburi

Tijdens de twee restaurantsluitingen dit jaar in België heeft het team van Boury niet stilgezeten en de kans aangegrepen om twee projecten te lanceren waarmee ze al enkele jaren speelden. Tijdens de lockdown in april lanceerden ze 'Aburi', een take-away gastro sushi concept. Bij de heropening van het restaurant in juni werd 'Aburi' stopgezet om begin december opnieuw te worden opgestart tijdens de tweede lockdown. Dit keer niet in de vorm van een take-away service, maar in een pop-up store in Roeselare. Naast sushi bieden ze ook andere 'Take Home' gerechten aan. Toegankelijk, super smaakvol en met dezelfde topproducten als in het restaurant. Afhankelijk van het succes kan Aburi een permanente gastro-shop worden.

 

Ben Boury Restaurant Boury

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem