Brussels Airlines en chef Tim Boury vernieuwen de samenwerking voor 2021 om Belgische topkeuken aan te bieden op intercontinentale vluchten.

In 2021 zet Brussels Airlines haar succesvolle culinaire samenwerking met de Belgische chef Tim Boury van Restaurant Boury(**) in Roeselare voort. Gedurende 2021 zal Tim, Chef van het Jaar 2017, opnieuw gastronomische ervaringen creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten.

Na een succesvolle eerste samenwerking in 2020 bundelen Tim Boury en Brussels Airlines opnieuw hun krachten om een jaar vol Belgische gastronomische ervaringen te creëren op 10km hoogte. Daartoe zal Boury gedurende 2021 vier verschillende menu's creëren voor de Business Class gasten van Brussels Airlines op intercontinentale vluchten.

"Na een turbulent jaar zijn we verheugd om opnieuw met Brussels Airlines te kunnen werken. Met de ervaring die we dit jaar hebben opgebouwd, hebben we de unieke kans om de Business Class-diners in 2021 nog beter te maken. Dit zal de ervaring van hun gasten ongetwijfeld ten goede komen. We zijn Brussels Airlines dankbaar voor het vertrouwen! - Tim Boury
"We hebben dit jaar een beperkt aantal vluchten uitgevoerd, als gevolg van de Covid-19 pandemie, waardoor we helaas niet in staat zijn geweest om Tim's keuken te delen met ons brede publiek van klanten. De gasten die wel van Tim's culinaire lekkernijen konden genieten, waren heel enthousiast over de kwaliteit en de smaak. Daarom hebben we besloten onze samenwerking te vernieuwen. We zijn erg blij dat Tim de uitdaging weer aangaat en we kijken uit naar de topkwaliteit van zijn Belgische keuken aan boord van onze vluchten". - Tanguy Cartuyvels, Head of Customer Experience and Product bij Brussels Airlines

Zoals altijd wanneer Brussels Airlines samenwerkt met Belgian Star Chefs voor haar in-flight menu’s, werkt de chef met lokale en seizoensgebonden producten om de Belgische gastronomie te promoten. Voor de eerste maanden van het jaar creëerde de chef een menu bestaande uit een aperohapje van Gougères Brokkeloud Roeselare kaas, een keuze uit brioche met gerookte paling en witlof of zacht gegaarde kalfslende met geconfijte tomaat en rucola als voorgerecht, gevolgd door drie keuzemogelijkheden voor het hoofdgerecht: Kalfswang met fondantaardappel, bloemkool en spruitjes of kabeljauw met pompoen, vadouvankruiden en wilde rijst of een vegetarische lasagne met pastinaak, knolselderij, aardpeer en eekhoorntjesbrood. Tim stelt een dessert voor op basis van witte chocolade , banaan en zwarte bessen.

Restaurant Boury

Samen met zijn vrouw Inge Waeles richtte Tim Boury in 2010 het restaurant Boury op in Roeselare. Het succesvolle duo, dat één jaar na de opening van hun restaurant reeds bekroond werd met een eerste Michelin ster, ontmoette elkaar in de keuken van Comme chez Soi (voormalig ***), waar ze beiden aan het werk waren als Chef de partie. Later werd Tim de rechterhand en sous-chef van Sergio Herman in Oud Sluis*** en werkte Inge samen met chef Peter Goossens in Hof van Cleve***. In 2016 verhuisde restaurant Boury naar een nieuwe locatie in Roeselare waar gasten nu ook kunnen overnachten in een van de gastenkamers. Na de verhuis werd Tim door Gault & Millau verkozen tot ‘Chef van het Jaar 2017’ en ontving het team een tweede Michelin ster.


Aburi

Tijdens de twee restaurantsluitingen dit jaar in België heeft het team van Boury niet stilgezeten en de kans aangegrepen om twee projecten te lanceren waarmee ze al enkele jaren speelden. Tijdens de lockdown in april lanceerden ze 'Aburi', een take-away gastro sushi concept. Bij de heropening van het restaurant in juni werd 'Aburi' stopgezet om begin december opnieuw te worden opgestart tijdens de tweede lockdown. Dit keer niet in de vorm van een take-away service, maar in een pop-up store in Roeselare. Naast sushi bieden ze ook andere 'Take Home' gerechten aan. Toegankelijk, super smaakvol en met dezelfde topproducten als in het restaurant. Afhankelijk van het succes kan Aburi een permanente gastro-shop worden.

 

Maaike Andries

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com