Brussels Airlines en de Belgacom Memorial Van Damme steunen de Belgische atleten

Tijdens de Belgacom Memorial Van Damme zet Brussels Airlines verschillende acties op het getouw om de Belgische atleten te ondersteunen die zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Mede dankzij de steun van het publiek biedt Brussels Airlines en de Belgacom Memorial Van Damme de Belgische atleten de mogelijkheid aan om gratis naar Europese kwalificatiewedstrijden te vliegen.

Brussels Airlines is sinds jaar en dag partner van de Belgische sportwereld. Ter gelegenheid van de Belgacom Memorial Van Damme heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij beslist de Belgische atleten te ondersteunen die zich willen kwalificeren voor de volgende Olympische Spelen.

Om gekwalificeerd te kunnen worden, dienen de Belgische atleten in de loop van het jaar 2010 deel te nemen aan een reeks van competities verspreid over heel Europa. Brussels Airlines is met een netwerk van 60 Europese bestemmingen hun ideale partner. Het grote publiek kan, via een sms-wedstrijd, alle Belgische atleten die deelnemen aan de Belgacom Memorial Van Damme steunen. Voor elke verstuurde sms zulllen Brussels Airlines en de Belgacom Memorial Van Damme de atleten een bijdrage leveren in de vorm van vliegmijlen. Deze vliegmijlen bieden de atleten in 2010 de mogelijkheid om met Brussels Airlines naar de talrijke competitiewedstrijden te reizen waar ze zich kunnen kwalificeren voor de Spelen in Londen.

Niet enkel de atleten hebben baat bij deze actie. Ook wie een sms stuurt wordt beloond. Elke deelname levert een korting op van 25% voor een reservatie van een Europese vlucht met Brussels Airlines. Daarenboven maken deelnemers kans op een reis voor twee personen naar de volgende Europese atletiekkampioenschappen in Barcelona. Verdere informatie over de steun van Brussels Airlines aan de Belgische atleten, alsook over de georganiseerde wedstrijd, is beschikbaar op de website van de Belgacom Memorial Van Damme: www.belgacommemorialvandamme.be .

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com