Brussels Airlines en Flybe kondigen samenwerkings-overeenkomst aan

Flybe, Europa’s grootste regionale luchtvaartmaatschappij, en Brussels Airlines hebben een codeshare samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vanaf 2 september kunnen passagiers van Flybe gebruik maken van het Brussels Airlines vluchtaanbod vanuit verschillende UK regio’s terwijl de klanten van Brussels Airlines dankzij de samenwerking keuze hebben uit meer afreismogelijkheden op de Brussel-Manchester route.

De klanten van Flybe en Brussels Airlines kunnen dankzij de codeshare samenwerkingsovereenkomst vanaf 2 september kiezen uit niet minder dan 6 dagelijkse vluchten op de route Brussel-Manchester. 

Ook op de routes Brussel–Birmingham (6 dagelijkse vluchten), Brussel-Newcastle (2 dagelijkse vluchten) en Brussel-Bristol (2 dagelijkse vluchten) gaan beide luchtvaartmaatschappijen samenwerken. Al deze vluchten worden uitgevoerd door Brussels  Airlines en voortaan ook gecommercialiseerd door Flybe.

Vanaf 28 oktober kunnen passagiers van Flybe en Brussels Airlines ook tussen de Europese hoofdstad en Southampton reizen dankzij een nieuwe lijnverbinding die dan van start gaat en twee keer per dag wordt aangeboden.

“Dankzij deze codeshare overeenkomst breiden we onze aanwezigheid op de Belgische markt gevoelig uit”, zegt Mike Rutter, Chief Commercial Officier Flybe. “Onze bestaande lijndiensten naar de Belgische hoofdstad genieten al heel wat bijval bij business passagiers en dankzij de codeshare overeenkomst met Brussels Airlines kunnen we dankzij een hele reeks bijkomende regionale reismogelijkheden de marktvraag nog beter beantwoorden.”

“We verwelkomen de Flybe passagiers aan boord van onze populaire regionale UK-Brussel lijndiensten”, zegt Brussels Airlines Executive Vice President Network Erik Follet. “Dankzij dit partnership met Flybe kunnen we onze klanten voortaan zes dagelijkse afreismogelijkheden aanbieden tussen Brussel en Manchester en dankzij de nieuwe Southampton–Brussel lijndienst voegen we vanaf de herfst een vijfde regionale UK luchthaven aan ons aanbod toe. We kijken echt uit naar dit partnership want net zoals Flybe biedt Brussels Airlines een stipte, value for money service aan die perfect inspeelt op de wensen van zowel zakenreizigers als toeristen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com