Brussels Airlines en Lufthansa bieden gezamenlijk vluchten aan tussen België en Duitsland

Vanaf 29 maart bieden Brussels Airlines en Lufthansa gezamenlijk de vluchten aan die beide maatschappijen verzorgen tussen België en Duitsland. Passagiers kunnen vluchten van zowel Lufthansa als Brussels Airlines combineren en krijgen hierdoor veel meer afreis- en connectiemogelijkheden.

Dankzij de codeshare overeenkomst kunnen passagiers van Brussels Airlines en Lufthansa dagelijks gebruik maken van alle vluchten die Brussels Airlines en Lufthansa verzorgen tussen Brussels Airport en Frankfurt, Berlijn, Hamburg, Hannover, Nürnberg en Stuttgart. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met een Brussels Airlines service naar Berlijn te reizen en terug te keren met een Lufthansa vlucht. 

Klanten van beide maatschappijen krijgen hierdoor veel meer afreismogelijkheden en flexibiliteit. Zo hebben Brussels Airlines passagiers die tussen Frankfurt en Brussel willen reizen op weekdagen voortaan de keuze uit elf vluchten in beide richtingen. Tussen de Duitse hoofdstad Berlijn en Brussel kan dankzij de codeshare overeenkomst gekozen worden uit negen dagelijkse vluchten. 

Lufthansa en Brussels Airlines gaan ook samen talrijke connectievluchten aanbieden die beide maatschappijen naar verschillende Europese steden verzorgen. Brussels Airlines gaat bijvoorbeeld via Frankfurt zeer vlotte connectiemogelijkheden aanbieden naar Gotenburg, Lissabon, Praag, Warschau, Vilnius en Krakow. 

Bedoeling is dat op korte termijn ook de vluchten tussen Brussels Airport en Munchen door beide maatschappijen samen gecommercialiseerd worden. De aanvang van deze vluchten wordt tijdens de lente verwacht. 

De codeshare vluchten zijn vanaf 24 maart te reserveren en de samenwerking gaat van start op 29 maart, bij de aanvang van het zomerseizoen. 

“De start van deze codeshare is zeer goed nieuws voor de Brussels Airlines klanten”, zegt Managing Director Bernard Gustin. “Hannover, Nürnberg en Stuttgart zijn nieuwe bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk. Met het vluchtaanbod tussen Brussel en Frankfurt verbinden we ook twee belangrijke hubs veel beter met elkaar zodat er veel meer vluchtcombinaties ontstaan. Passagiers kunnen zo heel wat reistijd uitsparen. Deze codeshare overeenkomst is een duidelijk voorbeeld van de klantenvoordelen die onze toekomstige toetreding tot het samenwerkingsverband Star Alliance oplevert. Enkele weken geleden maakten we ook al bekend dat we op 29 maart een echte business class, b.business, lanceren.” 

Sinds medio februari kunnen de trouwe Brussels Airlines en Lufthansa klanten ook al gebruiken maken van luchthavenlounges van beide maatschappijen. Lufthansa, Swiss en Brussels Airlines gaan binnenkort ook hun getrouwheidsprogramma’s samenvoegen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com