Brussels Airlines en Lufthansa Cargo sluiten overeenkomst

Brussels Airlines en Lufthansa Cargo sluiten overeenkomst

Lufthansa Cargo gaat vrachtcapaciteit Brussels Airlines commercialiseren

Lufthansa Cargo zal vanaf 1 september 2018 de vrachtcapaciteit van Brussels Airlines op de markt brengen. De netwerken van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan en cargo klanten van beide luchtvaartmaatschappijen zullen voordeel halen uit deze nauwere samenwerking: de klanten van Brussels Airlines hebben toegang tot het wereldwijde netwerk van Lufthansa Cargo – het grootste netwerk met om en bij de 300 bestemmingen in meer dan 100 landen – en voor de klanten van Lufthansa Cargo wordt het routenetwerk aangevuld met belangrijke en interessante bestemmingen, vooral in West-, Oost- en Centraal-Afrika, rechtstreeks vanuit Brussel. Brussels Airlines bedient, onder andere, 17 Afrikaanse bestemmingen. Het gaat onder meer om Dakar, Monrovia, Abidjan, Douala, Kinshasa en Entebbe. De capaciteit zal op de markt worden gebracht onder 020 AWB. 

"Door de integratie van de vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines zal het aanbod voor onze klanten nog aantrekkelijker en nog groter worden," benadrukt Dr. Alexis von Hoensbroech, Chief Commercial Officer bij Lufthansa Cargo. De Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines zijn complementair aan ons bestaande netwerk en vormen dus een ideale aanvulling op onze verbindingen".

Christina Foerster, vanaf 1 april CEO van Brussels Airlines, benadrukt de voordelen van de samenwerking: "Lufthansa Cargo heeft veel ervaring in het commercialiseren van de vrachtcapaciteit van passagiersvliegtuigen. Deze samenwerking zal ons helpen om de cargocapaciteit van onze vloot nog beter te benutten. En wij, als Europese Afrika-specialist, kunnen nieuwe bestemmingen toevoegen aan het aanbod van Lufthansa Cargo.

Brussels Airlines is de vierde passagiers airline waarvan de vrachtcapaciteit door Lufthansa Cargo worden gecommercialiseerd. De vrachtcapaciteit van Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings zijn al beschikbaar voor klanten van Lufthansa Cargo. Met de integratie van Brussels Airlines Cargo, voegt Lufthansa Cargo de cargocapaciteit van 10 langeafstandsvliegtuigen toe aan haar portfolio. Lufthansa Cargo exploiteert daarnaast ook 17 vrachtvliegtuigen en gebruikt vrachtcapaciteit van Aerologic, een samenwerking tussen Lufthansa Cargo en DHL Express.

 

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem