Brussels Airlines en Lufthansa Cargo sluiten overeenkomst

Brussels Airlines en Lufthansa Cargo sluiten overeenkomst

Lufthansa Cargo gaat vrachtcapaciteit Brussels Airlines commercialiseren

Lufthansa Cargo zal vanaf 1 september 2018 de vrachtcapaciteit van Brussels Airlines op de markt brengen. De netwerken van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan en cargo klanten van beide luchtvaartmaatschappijen zullen voordeel halen uit deze nauwere samenwerking: de klanten van Brussels Airlines hebben toegang tot het wereldwijde netwerk van Lufthansa Cargo – het grootste netwerk met om en bij de 300 bestemmingen in meer dan 100 landen – en voor de klanten van Lufthansa Cargo wordt het routenetwerk aangevuld met belangrijke en interessante bestemmingen, vooral in West-, Oost- en Centraal-Afrika, rechtstreeks vanuit Brussel. Brussels Airlines bedient, onder andere, 17 Afrikaanse bestemmingen. Het gaat onder meer om Dakar, Monrovia, Abidjan, Douala, Kinshasa en Entebbe. De capaciteit zal op de markt worden gebracht onder 020 AWB. 

"Door de integratie van de vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines zal het aanbod voor onze klanten nog aantrekkelijker en nog groter worden," benadrukt Dr. Alexis von Hoensbroech, Chief Commercial Officer bij Lufthansa Cargo. De Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines zijn complementair aan ons bestaande netwerk en vormen dus een ideale aanvulling op onze verbindingen".

Christina Foerster, vanaf 1 april CEO van Brussels Airlines, benadrukt de voordelen van de samenwerking: "Lufthansa Cargo heeft veel ervaring in het commercialiseren van de vrachtcapaciteit van passagiersvliegtuigen. Deze samenwerking zal ons helpen om de cargocapaciteit van onze vloot nog beter te benutten. En wij, als Europese Afrika-specialist, kunnen nieuwe bestemmingen toevoegen aan het aanbod van Lufthansa Cargo.

Brussels Airlines is de vierde passagiers airline waarvan de vrachtcapaciteit door Lufthansa Cargo worden gecommercialiseerd. De vrachtcapaciteit van Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings zijn al beschikbaar voor klanten van Lufthansa Cargo. Met de integratie van Brussels Airlines Cargo, voegt Lufthansa Cargo de cargocapaciteit van 10 langeafstandsvliegtuigen toe aan haar portfolio. Lufthansa Cargo exploiteert daarnaast ook 17 vrachtvliegtuigen en gebruikt vrachtcapaciteit van Aerologic, een samenwerking tussen Lufthansa Cargo en DHL Express.

 

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem