Brussels Airlines en Lufthansa Cargo sluiten overeenkomst

Lufthansa Cargo gaat vrachtcapaciteit Brussels Airlines commercialiseren

Lufthansa Cargo zal vanaf 1 september 2018 de vrachtcapaciteit van Brussels Airlines op de markt brengen. De netwerken van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan en cargo klanten van beide luchtvaartmaatschappijen zullen voordeel halen uit deze nauwere samenwerking: de klanten van Brussels Airlines hebben toegang tot het wereldwijde netwerk van Lufthansa Cargo – het grootste netwerk met om en bij de 300 bestemmingen in meer dan 100 landen – en voor de klanten van Lufthansa Cargo wordt het routenetwerk aangevuld met belangrijke en interessante bestemmingen, vooral in West-, Oost- en Centraal-Afrika, rechtstreeks vanuit Brussel. Brussels Airlines bedient, onder andere, 17 Afrikaanse bestemmingen. Het gaat onder meer om Dakar, Monrovia, Abidjan, Douala, Kinshasa en Entebbe. De capaciteit zal op de markt worden gebracht onder 020 AWB. 

"Door de integratie van de vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines zal het aanbod voor onze klanten nog aantrekkelijker en nog groter worden," benadrukt Dr. Alexis von Hoensbroech, Chief Commercial Officer bij Lufthansa Cargo. De Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines zijn complementair aan ons bestaande netwerk en vormen dus een ideale aanvulling op onze verbindingen".

Christina Foerster, vanaf 1 april CEO van Brussels Airlines, benadrukt de voordelen van de samenwerking: "Lufthansa Cargo heeft veel ervaring in het commercialiseren van de vrachtcapaciteit van passagiersvliegtuigen. Deze samenwerking zal ons helpen om de cargocapaciteit van onze vloot nog beter te benutten. En wij, als Europese Afrika-specialist, kunnen nieuwe bestemmingen toevoegen aan het aanbod van Lufthansa Cargo.

Brussels Airlines is de vierde passagiers airline waarvan de vrachtcapaciteit door Lufthansa Cargo worden gecommercialiseerd. De vrachtcapaciteit van Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings zijn al beschikbaar voor klanten van Lufthansa Cargo. Met de integratie van Brussels Airlines Cargo, voegt Lufthansa Cargo de cargocapaciteit van 10 langeafstandsvliegtuigen toe aan haar portfolio. Lufthansa Cargo exploiteert daarnaast ook 17 vrachtvliegtuigen en gebruikt vrachtcapaciteit van Aerologic, een samenwerking tussen Lufthansa Cargo en DHL Express.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com