Brussels Airlines en Lufthansa Group bundelen krachten in één Belgische sales organisatie

Op 1 juli bundelen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen hun sales activiteiten in België voor de reisagenten, touroperators, corporates en kleine- en middelgrote ondernemingen. Head of Sales België wordt Patrick Artiel.

Brussels Airlines werkte als lid van de Lufthansa Group al nauw samen met Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines maar de pure sales activiteiten op de Belgische markt waren nog altijd gescheiden. Daar komt volgende maand verandering in. De luchtvaartmaatschappijen worden vanaf 1 juli op de Belgische markt vertegenwoordigd door 1 geïntegreerde sales organisatie, onder leiding van Brussels Airlines vanuit het hoofdkantoor in b.house.

Het 30 koppige Sales team wordt op 1 juli het aanspreekpunt voor al de airlines van de Lufthansa Group in België. Reisagenten, touroperators, kleine- en middelgrote bedrijven en corporate accounts  kunnen bij hen terecht met al hun vragen en commerciële samenwerkingsvoorstellen. Alleen de marketing- en direct sales activiteiten (call center, websales, group sales) blijven nog gescheiden.

Het nieuwe Sales Belgium team zal geleid worden door Patrick Artiel. Met meer dan 30 jaar luchtvaartervaring die hij opbouwde bij Sabena, Swiss, Lufthansa en Brussels Airlines, heeft Patrick Artiel het perfecte profiel om het nieuwe Sales departement te leiden.

“Het samenvoegen van onze sales inspanningen is een logische stap in de Lufthansa Group integratie die niet alleen in België maar ook in talrijke andere Europese landen plaatsvindt”, zegt Patrick Artiel, Head of Lufthansa Group Sales Belgium. “We boden trouwens al steeds vaker gezamenlijke Brussels Airlines/Lufthansa/Swiss/Austrian sales contracten aan de Belgische reisindustrie. Voor de reisagent, corporate travel managers en touroperator levert de integratie alleen maar voordelen op. Voortaan is er één key account manager naar al onze business partners toe. We kunnen hierdoor dichter bij onze partners staan en hen nog meer service bieden. Dit is nogmaals een bewijs dat we blijven investeren in onze relatie met onze business to business klanten.”

Steffen Weinstok, General Manager Lufthansa France & Benelux, voegt toe: “Deze integratie, waarbij we één gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben voor de vier luchtvaartmaatschappijen binnen de groep, is inderdaad een logische stap om dichter bij de klant te staan. Onze business-to-business partners krijgen zo in de toekomst één toegewijde Accountmanager met kennis van zaken en ervaring in alle vier de Lufthansa Group maatschappijen doordat we alles centraliseren in één team.

Momenteel wordt de klantenportfolio van elke Key Account Manager samengesteld. Bedoeling is om zo veel mogelijk de vertrouwde Key Account ‘gezichten’ bij de bestaande klanten te behouden. In de loop van het zomerseizoen gaat een Sales Blitz Road Show van start en er staan nog talrijke andere sales activiteiten gepland om de band met de business to business partners en reiswereld te verstevigen. Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian zullen voortaan ook gezamenlijk vertegenwoordigd zijn op beurzen en travel trade events.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com