Brussels Airlines en Lufthansa Group bundelen krachten in één Belgische sales organisatie

Brussels Airlines en Lufthansa Group bundelen krachten in één Belgische sales organisatie

Op 1 juli bundelen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen hun sales activiteiten in België voor de reisagenten, touroperators, corporates en kleine- en middelgrote ondernemingen. Head of Sales België wordt Patrick Artiel.

Brussels Airlines werkte als lid van de Lufthansa Group al nauw samen met Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines maar de pure sales activiteiten op de Belgische markt waren nog altijd gescheiden. Daar komt volgende maand verandering in. De luchtvaartmaatschappijen worden vanaf 1 juli op de Belgische markt vertegenwoordigd door 1 geïntegreerde sales organisatie, onder leiding van Brussels Airlines vanuit het hoofdkantoor in b.house.

Het 30 koppige Sales team wordt op 1 juli het aanspreekpunt voor al de airlines van de Lufthansa Group in België. Reisagenten, touroperators, kleine- en middelgrote bedrijven en corporate accounts  kunnen bij hen terecht met al hun vragen en commerciële samenwerkingsvoorstellen. Alleen de marketing- en direct sales activiteiten (call center, websales, group sales) blijven nog gescheiden.

Het nieuwe Sales Belgium team zal geleid worden door Patrick Artiel. Met meer dan 30 jaar luchtvaartervaring die hij opbouwde bij Sabena, Swiss, Lufthansa en Brussels Airlines, heeft Patrick Artiel het perfecte profiel om het nieuwe Sales departement te leiden.

“Het samenvoegen van onze sales inspanningen is een logische stap in de Lufthansa Group integratie die niet alleen in België maar ook in talrijke andere Europese landen plaatsvindt”, zegt Patrick Artiel, Head of Lufthansa Group Sales Belgium. “We boden trouwens al steeds vaker gezamenlijke Brussels Airlines/Lufthansa/Swiss/Austrian sales contracten aan de Belgische reisindustrie. Voor de reisagent, corporate travel managers en touroperator levert de integratie alleen maar voordelen op. Voortaan is er één key account manager naar al onze business partners toe. We kunnen hierdoor dichter bij onze partners staan en hen nog meer service bieden. Dit is nogmaals een bewijs dat we blijven investeren in onze relatie met onze business to business klanten.”

Steffen Weinstok, General Manager Lufthansa France & Benelux, voegt toe: “Deze integratie, waarbij we één gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben voor de vier luchtvaartmaatschappijen binnen de groep, is inderdaad een logische stap om dichter bij de klant te staan. Onze business-to-business partners krijgen zo in de toekomst één toegewijde Accountmanager met kennis van zaken en ervaring in alle vier de Lufthansa Group maatschappijen doordat we alles centraliseren in één team.

Momenteel wordt de klantenportfolio van elke Key Account Manager samengesteld. Bedoeling is om zo veel mogelijk de vertrouwde Key Account ‘gezichten’ bij de bestaande klanten te behouden. In de loop van het zomerseizoen gaat een Sales Blitz Road Show van start en er staan nog talrijke andere sales activiteiten gepland om de band met de business to business partners en reiswereld te verstevigen. Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian zullen voortaan ook gezamenlijk vertegenwoordigd zijn op beurzen en travel trade events.

Corporate
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem