Brussels Airlines en Lufthansa Group bundelen krachten in één Belgische sales organisatie

Brussels Airlines en Lufthansa Group bundelen krachten in één Belgische sales organisatie

Donderdag 11 juni 2015 — Op 1 juli bundelen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen hun sales activiteiten in België voor de reisagenten, touroperators, corporates en kleine- en middelgrote ondernemingen. Head of Sales België wordt Patrick Artiel.

Brussels Airlines werkte als lid van de Lufthansa Group al nauw samen met Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines maar de pure sales activiteiten op de Belgische markt waren nog altijd gescheiden. Daar komt volgende maand verandering in. De luchtvaartmaatschappijen worden vanaf 1 juli op de Belgische markt vertegenwoordigd door 1 geïntegreerde sales organisatie, onder leiding van Brussels Airlines vanuit het hoofdkantoor in b.house.

Het 30 koppige Sales team wordt op 1 juli het aanspreekpunt voor al de airlines van de Lufthansa Group in België. Reisagenten, touroperators, kleine- en middelgrote bedrijven en corporate accounts  kunnen bij hen terecht met al hun vragen en commerciële samenwerkingsvoorstellen. Alleen de marketing- en direct sales activiteiten (call center, websales, group sales) blijven nog gescheiden.

Het nieuwe Sales Belgium team zal geleid worden door Patrick Artiel. Met meer dan 30 jaar luchtvaartervaring die hij opbouwde bij Sabena, Swiss, Lufthansa en Brussels Airlines, heeft Patrick Artiel het perfecte profiel om het nieuwe Sales departement te leiden.

“Het samenvoegen van onze sales inspanningen is een logische stap in de Lufthansa Group integratie die niet alleen in België maar ook in talrijke andere Europese landen plaatsvindt”, zegt Patrick Artiel, Head of Lufthansa Group Sales Belgium. “We boden trouwens al steeds vaker gezamenlijke Brussels Airlines/Lufthansa/Swiss/Austrian sales contracten aan de Belgische reisindustrie. Voor de reisagent, corporate travel managers en touroperator levert de integratie alleen maar voordelen op. Voortaan is er één key account manager naar al onze business partners toe. We kunnen hierdoor dichter bij onze partners staan en hen nog meer service bieden. Dit is nogmaals een bewijs dat we blijven investeren in onze relatie met onze business to business klanten.”

Steffen Weinstok, General Manager Lufthansa France & Benelux, voegt toe: “Deze integratie, waarbij we één gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben voor de vier luchtvaartmaatschappijen binnen de groep, is inderdaad een logische stap om dichter bij de klant te staan. Onze business-to-business partners krijgen zo in de toekomst één toegewijde Accountmanager met kennis van zaken en ervaring in alle vier de Lufthansa Group maatschappijen doordat we alles centraliseren in één team.

Momenteel wordt de klantenportfolio van elke Key Account Manager samengesteld. Bedoeling is om zo veel mogelijk de vertrouwde Key Account ‘gezichten’ bij de bestaande klanten te behouden. In de loop van het zomerseizoen gaat een Sales Blitz Road Show van start en er staan nog talrijke andere sales activiteiten gepland om de band met de business to business partners en reiswereld te verstevigen. Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian zullen voortaan ook gezamenlijk vertegenwoordigd zijn op beurzen en travel trade events.