Brussels Airlines en Lufthansa optimaliseren hun vluchtaanbod tussen België en Duitsland

Brussels Airlines en partner Lufthansa optimaliseren hun gezamenlijk vluchtaanbod tussen België en Duitsland. Vanaf 7 oktober krijgen de passagiers de mogelijkheid om zes keer per dag naar de hoofdstad Berlijn te reizen. Vanaf het winterseizoen zal Brussels Airlines nog een extra, zevende frequentie opereren. Naar Hamburg worden dagelijks vier vluchten aangeboden. Tussen Brussels Airport en de Lufthansa hubs in Frankfurt en Munchen worden respectievelijk negen en acht dagelijkse vluchten verzorgd. Ook de routes naar Stuttgart, Nueremberg en Hannover worden meermaals per dag bediend.

Sinds de lente van dit jaar boden Brussels Airlines en partner Lufthansa al gezamenlijk vluchten aan tussen België en Duitsland. Passagiers konden sindsdien gebruik maken van alle lijnvluchten die de twee maatschappijen verzorgen. De afreismogelijkheden werden dankzij deze samenwerking gevoelig uitgebreid.

Bij de start van het winterseizoen, op 25 oktober e.k., gaan de twee luchtvaartmaatschappijen nog een stap verder. Dankzij een optimalisatie van het vluchtaanbod worden de uurregelingen vanaf dan nog beter afgestemd op de noden van de passagiers.

Brussels Airlines concentreert zich op de routes naar Berlijn en Hamburg die met Brussels Airlines toestellen worden bediend. Brussels Airlines zet vanaf 7 oktober zes keer per dag koers tussen Brussel en de Duitse hoofdstad. Vanaf het winterseizoen (25 oktober), wordt nog een extra, zevende, frequentie toegevoegd. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal vier keer per dag tussen Brussels Airport en de Noord - Duitse havenstad Hamburg vliegen.

Partner Lufthansa opereert acht dagelijkse vluchten tussen Brussels Airport en de belangrijke Lufthansa hub in Frankfurt. Aanvullend verzorgt Brussels Airlines de eerste ochtendvlucht zodat passagiers deze winter de keuze hebben uit negen dagelijkse vluchten tussen de Europese hoofdstad en Frankfurt. De Zuid-Duitse hub Munchen wordt eveneens door Lufthansa bediend met acht dagelijkse vluchten.

Dankzij deze hoge vluchtfrequenties wordt het wereldwijde netwerk van zowel Brussels Airlines als Lufthansa perfect met elkaar verbonden en worden transfertijden tussen aansluitende vluchten tot een minimum beperkt.

Alle vluchten tussen België en Duitsland worden zowel onder Brussels Airlines als Lufthansa vluchtnummer aangeboden. Beide luchtvaartmaatschappijen verkopen de zetelcapaciteit via hun eigen verkoopskanalen. Passagiers kunnen Miles & More getrouwheidspunten sparen en uitgeven op alle vluchten. De top klanten en Business Class passagiers van Brussels Airlines en Lufthansa kunnen ook de lounge van beide maatschappijen gebruiken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com