Brussels Airlines en Lufthansa starten samenwerking

In de context van de voorziene toetreding van Brussels Airlines tot de luchtvaartalliantie Star Alliance beginnen Brussels Airlines en Lufthansa meer samen te werken.

Vanaf 15 februari krijgen de passagiers van Brussels Airlines en Lufthansa toegang tot de luchthavenlounges van beide maatschappijen. Leden van het Brussels Airlines getrouwheidsprogramma Privilege met een Platinum status mogen vanaf dan wereldwijd gebruik maken van alle Lufthansa Senator en Business Class lounges. Op hun beurt krijgen frequent flyers van Lufthansa’s Miles & More programma toegang tot de lounges van Brussels Airlines. Zo kunnen vanaf dit weekend de HON Circle leden van Miles & More alsook passagiers met een Senator Status of een First Class ticket gebruik maken van Brussels Airlines lounges in Brussels Airport. Bagage van passagiers die vluchten van beide maatschappijen combineren wordt voortaan ook meteen doorgestuurd naar de finale eindbestemming. 

Ondertussen worden ook al verdere samenwerkingsplannen voorbereid. Binnenkort zullen passagiers van zowel Lufthansa als Brussels Airlines voor alle vluchten tussen België en Duitsland tarieven van beide maatschappijen kunnen combineren. Ook wordt een zogenaamde codeshare samenwerking, waarbij de vluchtnetwerken van beide maatschappijen grotendeels met elkaar verbonden worden, voorzien. Een dergelijke codeshare samenwerking zal het mogelijk maken om talrijke vluchten gezamenlijk aan te bieden. Daarenboven gaan Lufthansa, Brussels Airlines en Swiss ook in de toekomst hun getrouwheidsprogramma’s samenvoegen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com