Brussels Airlines en ML Tours gaan driejarig partnerschap aan

Vluchten tussen Brussel en vier bestemmingen in Marokko

Brussel, 19 juli 2023 - Brussels Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van België, en ML Tours, een reisorganisatie gespecialiseerd in vluchten van België en Nederland naar Marokko, hebben een strategische samenwerking ondertekend die loopt tot 2025. De overeenkomst heeft een omvang van 175.000 zitplaatsen en omvat vluchten tussen Brussel en Al Hoceima, Nador, Oujda en Tanger. Hiermee richten de twee partners zich op passagiers die regelmatig tussen België en Marokko reizen.

Brussels Airlines en ML Tours hebben een partnerakkoord voor vier verbindingen tussen België en Marokko ondertekend, voor een periode die loopt tot 2025. De twee partners zullen samen in eerste instantie de beschikbaarheid van 175.000 stoelen garanderen tussen Brussel en Al Hoceima, Nador, Oujda en Tanger. De vluchten tussen Brussel en de laatste drie steden zullen hoofdzakelijk lijnvluchten zijn in het zomerseizoen, de verbinding Brussel-Al Hoceima zal het hele jaar door als chartervlucht worden uitgevoerd.

Dankzij deze samenwerking garanderen Brussels Airlines en ML Tours een vlotte verbinding tussen Brussels Airport en Marokko voor zowel familiebezoeken als voor toerisme en zakenreizen.

"We zijn blij dat we de krachten hebben gebundeld met ML Tours als gespecialiseerde partner en ons aanbod voor klanten die van en naar Marokko vliegen kunnen uitbreiden. Deze samenwerking versterkt nogmaals de positie van Brussels Airlines op de markt voor vrijetijdsreizen en draagt bij tot onze langetermijnstrategie in dit segment." ​
- Greet Vandebos, Head of Leisure Sales bij Brussels Airlines
"Brussels Airlines en ML Tours werken al jaren samen om vluchten naar het noorden van Marokko aan te bieden. Deze samenwerking heeft nu geleid tot een meerjarige overeenkomst die beide partijen meer zekerheid biedt over de capaciteit in de komende drie jaar. ML Tours kan haar aanbod naar Al Hoceima, Nador, Oujda en Tanger vergroten en Brussels Airlines voorzien van een stabiel aantal passagiers. De overeenkomst is vooral relevant voor Belgische klanten, maar ook voor Nederlandse reizigers. We weten dat zij steeds vaker gebruik maken van het vluchtaanbod vanuit Brussel."
- Yavuz Kara, CEO van ML Tours

ML Tours is sinds 2009 een gespecialiseerde reisorganisatie voor reizen van België en Nederland naar Marokko.

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com