Brussels Airlines en Neuhaus lanceren opnieuw Belgische chocoladeboxen

Beide bedrijven bouwen verder op hun 20-jarige samenwerking en verspreiden de 'belgitude'

Brussel, 23 mei 2023 - Brussels Airlines verlengt opnieuw haar samenwerking met de Belgische chocolatier Neuhaus. Na een onderbreking van drie jaar omwille van de Corona pandemie, zullen de grote pralinedozen opnieuw hun intrede doen aan boord van langeafstandsvluchten en zal elke business class passagier een chocolade geschenkdoos ontvangen. In de lounge "THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus" op Brussels Airport - waar meester-chocolatier Eric Lauwers live pralines maakt - werd in februari van dit jaar ook een exclusieve "THE LOFT" praline geïntroduceerd. Dankzij deze unieke samenwerking geven Brussels Airlines en Neuhaus bijna 700.000 reizigers per jaar de kans om Belgische chocolade te ontdekken.

Brussels Airlines en Neuhaus vliegen sinds 2003 samen één van de meest iconische lekkernijen van België de wereld rond: chocolade. De twee bedrijven delen al 20 jaar gemeenschappelijke waarden zoals passie, klantgerichtheid en uitstekende kwaliteit. Beide merken zullen samen de Belgische ziel en identiteit, de zogenaamde 'belgitude', verder blijven promoten.

“Onze samenwerking met Neuhaus is een van de langstlopende in ons bestaan. Chocolade past perfect bij waar wij als luchtvaartmaatschappij voor staan: 100% Belgische passie en kwaliteit. Alleen al op onze langeafstandsvluchten kunnen meer dan 300.000 businessclass passagiers proeven van een Belgisch topproduct.”
-
Nicolas Iritcity, Inflight Product Manager, Brussels Airlines

Zeer gewaardeerde geschenkdozen
De samenwerking met Neuhaus zal het meest zichtbaar zijn voor reizigers in Business Class. Brussels Airlines herintroduceert de mooie, luxueuze geschenkdoos met 12 pralines van pure, witte en melkchocolade na een afwezigheid van drie jaar. Hiermee speelt Brussels Airlines in op de vraag van haar passagiers.

“We zijn erg blij dat we de Business Class passagiers van Brussels Airlines opnieuw hun favoriete chocolade aan boord kunnen aanbieden, een uniek geschenk dat door veel reizigers duidelijk werd gemist. Ze kunnen zichzelf, hun familie, vrienden of zakenrelaties ermee verwennen. De originele Belgische Chocolade is terug aan boord om onze klanten te verwennen.”
- Alexandra Bevernage, Travel Retail Director, Neuhaus

Meester-chocolatier live aan het werk
Passagiers die de lounge 'THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus' op Brussels Airport bezoeken, kunnen genieten van een unieke chocolade-ervaring.

"In onze lounge 'THE LOFT' leggen we onze gasten echt in de watten en werken we nauw samen met onze partners zoals Lexus en Neuhaus. Beleving staat hierbij centraal. Onze trouwe klanten weten dat Neuhaus' meester-chocolatier Eric Lauwers sinds 2018 live pralines maakt in onze lounge. Jaarlijks worden er meer dan 100.000 pralines geproefd wat goed is voor meer dan 1 ton chocolade gemaakt door de Maître Chocolatier. Sinds februari van dit jaar kunnen onze gasten ook genieten van een speciale praline - een manon gevuld met verse room & koffie omhuld met witte chocolade - die exclusief verkrijgbaar is in de lounge.” ​
- Maxim Roelen, Product Manager Cabin & Ground, Brussels Airlines

Als "vliegende ambassadeur" van ons land gebruikt Brussels Airlines zoveel mogelijk Belgische producten aan boord van haar vluchten. Naast Neuhaus-chocolade biedt de luchtvaartmaatschappij ook gezonde verse maaltijden en snacks van het Belgische bedrijf Foodmaker, verschillende Belgische bieren en zelfs Belgische frietjes aan boord.

 

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com