Brussels Airlines en Skywings Flight Training starten nieuwe opleiding voor kandidaat-piloten

Toekomstige piloten doen hun sollicitatieprocedure bij Brussels Airlines nog voor ze aan hun opleiding beginnen

Brussel, 12 april 2024 – Brussels Airlines lanceert een samenwerking met Skywings, een opleidingscentrum voor piloten in Antwerpen. In het gezamenlijke programma worden kandidaat-piloten aangeworven bij Brussels Airlines nog voor ze aan hun opleiding begonnen zijn. Skywings zal deze piloten opleiden in overeenstemming met de hoge standaarden van Brussels Airlines en de procedures van de luchtvaartmaatschappij.

Het is een interessante periode bij Brussels Airlines: fabrieksnieuwe vliegtuigen worden aan de vloot toegevoegd en het aantal bestemmingen groeit. Om deze groei te kunnen realiseren werft Brussels Airlines nieuwe collega’s aan in alle afdelingen van het bedrijf.

Om het aanwervingsproces voor piloten te versnellen lanceert Brussels Airlines een samenwerking met Skywings Flight Training in Antwerpen. Het gaat om een zogeheten Multi Pilot License-programma dat werd uitgewerkt. Daarbij worden kandidaten geselecteerd door de luchtvaartmaatschappij nog voor de opleiding start. Tijdens de training worden de studenten meteen opgeleid voor een Multi Pilot License waarmee ze gecertifieerd worden voor vliegtuigen met meer dan een piloot, zoals de toestellen waar Brussels Airlines mee vliegt. De studenten worden ook meteen opgeleid in overeenstemming met de specifieke procedures bij Brussels Airlines.

Zodra de opleiding is afgerond zijn kandidaten klaar om bij Brussels Airlines te vliegen op de Airbus A319 en A320 als First Officer. Een lang sollicitatieproces en een interne training zijn dan niet meer nodig.

“Deze samenwerking is een win-win voor alle betrokken partijen. De opleiding wordt betaalbaarder voor de student en geeft perspectief op een carrière bij Brussels Airlines. Tegelijkertijd kunnen wij de opleidingen efficiënter organiseren en sneller nieuwe collega’s aan boord verwelkomen.”
-
Filip Aerts, Head of Flight Operations, Brussels Airlines

Brussels Airlines plant om jaarlijks 20 à 30 piloten op te leiden samen met Skywings. Studenten van andere pilotenopleidingen blijven welkom, aangezien de noden op dit moment hoog zijn.

“Skywings Flight Training is blij dat we dankzij de samenwerking met Brussels Airlines ​ een Multi Pilot Licens-programma kunnen aanbieden dat kandidaat-piloten opleidt tot professionals in 19 maanden. Hiermee combineren we onze opleidingen van het hoogste niveau met een naadloze overgang naar een carrière bij Brussels Airlines.”
-
Pieter Brantegem, Chief Commercial Officer, Skywings Flight Training

Kandidaten voor het MPL-programma kunnen solliciteren via de jobwebsite van Brussels Airlines. De opleiding start in de herfst, de eerste piloten die via deze opleiding afstuderen zullen voor Brussels Airlines werken in de loop van 2026. ​
Op zondag 5 mei wordt voor geïnteresseerde kandidaten een 'opendeurdag' georganiseerd op het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Zaventem. Meer details en de inschrijvingslink staan hier.

Nico Cardone

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com