Brussels Airlines en Sunweb Group bestendigen lange termijn samenwerking

Samen zullen zij verder hun toekomst strategisch ontwikkelen, het aantal passagiers laten groeien en hun netwerk uitbreiden

Brussel, 2 mei 2023 - Touroperator Sunweb Group en Brussels Airlines werken al jaren samen. Dit contract leidt tot een meerjarige samenwerking. Sinds het winterseizoen van 2022 en tot de zomer van 2025 zullen beide partijen gezamenlijk groeimogelijkheden ontwikkelen en identificeren.

Deze overeenkomst toont het belang en de langetermijnstrategie van Brussels Airlines in het vrijetijdssegment. Het zal de luchtvaartmaatschappij in staat stellen haar aantal passagiers gestaag te laten groeien en een meer evenwichtige spreiding over de seizoenen en zelfs dagen van de week te bereiken.

“We kunnen zonder twijfel stellen dat recreatieve reizen een van de strategische pijlers van onze luchtvaartmaatschappij zijn geworden. We zijn er trots op dat we ons langetermijn partnerschap met touroperator Sunweb Group hebben bezegeld. Hierdoor konden we Djerba en Monastir al toevoegen aan onze bestemmingen voor de zomer van 2023. Samen zullen we een gezamenlijk plan blijven ontwikkelen om onze portefeuille van vakantiebestemmingen uit te breiden. We zijn in goed gezelschap met Sunweb Group."
Greet Vandebos
, Head of Leisure Sales, Brussels Airlines
"We zijn blij dat we onze sterke samenwerking nu versterken met een partnerschap op lange termijn. Samen met Brussels Airlines bezorgen we onze klanten een welverdiende vakantie naar 32 prachtige bestemmingen." ​
Harm Groot, Director of Flight Capacity, Sunweb Group

Reizigers verbinden met 32 bestemmingen
De Europese touroperator en de Belgische luchtvaartmaatschappij vliegen samen naar 32 verschillende vakantiebestemmingen, zoals ​
- de Griekse eilanden Korfoe, Kos, Kreta (luchthavens van Chania en Heraklion), Lesbos, Rhodos, Samos of Zakynthos;
- de Spaanse eilanden Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Palma de Mallorca of Tenerife;
- en Hurghada en Marsa Alam in Egypte.

Van links naar rechts:
- Frederic Dechamps, Senior Director Sales Belgium, Brussels Airlines
- Mirella Grassi, Leisure Key account Manager Belgium, Brussels Airlines
- Greet Vandebos, Head of Leisure Sales Belgium, Brussels Airlines
- Lennart Noorderwerf, Head of Flight Contracting Sunweb Group
- Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group ​
- Harm Groot, Director Flight Capacity Sunweb Group

 

 

Press contact Sunweb Group ​
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: martine.langerak@sunwebgroup.com

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com