Brussels Airlines en TAP Portugal starten codeshare samenwerking

Brussels Airlines en TAP Portugal gaan opnieuw commercieel samenwerken. Beide luchtvaartmaatschappijen verkopen voortaan gezamenlijk alle vliegtuigzetels die meerdere keren per dag worden aangeboden op de routes tussen Brussel en Portugal (Lissabon, Porto, Faro). Deze codeshare samenwerking komt er aan de vooravond van de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance familie waar ook TAP Portugal lid van is.

De samenwerking beperkt zich niet tot de vliegroutes tussen België en Portugal. In een tweede fase gaat Brussels Airlines ook zetels verkopen op aansluitende binnenlandse vluchten van TAP. Op haar beurt gaat TAP haar passagiers via Brussels Airport en Brussels Airlines ook vlotte connecties aanbieden naar talrijke Europese bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Beter vluchtaanbod tussen Europese hoofdstad en Portugal

“Deze nieuwe samenwerking met Brussels Airlines, met wie we in het verleden al een partnership hadden, is zeer belangrijk voor TAP”, zegt TAP Portugal Vice President Alliances & External Relations José Guedes Dias. “We verbeteren onze vluchtaanbod naar de Europese hoofdstad gevoelig en dit is zeker een meerwaarde voor onze corporate klanten en voor alle zakenreizen in EU verband. Daarnaast voegen we dankzij deze samenwerking nieuwe vluchtmogelijkheden, diversiteit en bijkomende service toe aan het uitgebreide Star Alliance netwerk. Na de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance in december kunnen de TAP klanten nog van meer typische Star Alliance klantenvoordelen genieten, zoals samenwerking op de luchthaven, nieuwe gecombineerde salesproducten, de erkenning van hun frequent flyer status, de mogelijkheid om upgrade awards te reserveren enzovoort. Dit is dus goed nieuws voor onze trouwe klanten en voor iedereen die reist. We kijken er naar uit om samen te werken met Brussels Airlines via deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst en binnenkort ook binnen de Star Alliance.”

Meer keuze en afreisflexbiliteit

“Lissabon, Porto en Faro zijn belangrijke bestemmingen voor zowel zakenreizigers als voor vakantiegangers”, zegt Brussels Airlines Executive Vice President Network & Strategy Erik Follet. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij dit partnership met TAP Portugal onze klanten nog meer keuze en afreisflexibiliteit kunnen aanbieden. We beperken onze samenwerking niet tot de vliegroutes tussen Portugal en Brussel, dankzij dit akkoord verbinden we ook onze hubs met elkaar zodat passagiers keuze hebben uit een groot aanbod connectievluchten die onze beide maatschappijen aanbieden. TAP Portugal en Brussels Airlines delen ook dezelfde passie voor service, innovatie, comfort en betrouwbaarheid. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking tot een win/win zal leiden voor beide luchtvaartmaatschappijen. Dit partnership is tot slot een andere belangrijke stap die Brussels Airlines zet in haar voorbereidingen om op 9 december tot de Star Alliance familie toe te treden.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com