Brussels Airlines en Thai Airways sluiten samenwerkingsakkoord voor route Brussel-Bangkok

Brussel Airlines biedt haar passagiers voortaan de mogelijkheid aan om comfortabel en rechtstreeks tussen Brussels Airport en Bangkok te vliegen. Het nieuwe vluchtaanbod is het resultaat van een samenwerkingsakkoord tussen Brussels Airlines en haar Star Alliance partner Thai Airways dat de vluchten uitvoert.

Thailand is één van de populairste Aziatische vakantiebestemmingen op de Belgische reismarkt. Voortaan is de hoofdstad Bangkok, de voornaamste internationale toegangspoort tot het land, ook voor de Brussels Airlines passagiers vlot bereikbaar. Thai Airways en Brussels Airlines sloten zopas een codeshare samenwerkingsakkoord af waardoor Brussels Airlines voortaan in de distributiekanalen haar SN code op de vluchten van Thai Airways kan zetten en dus ook tickets kan verkopen. 

Thai Airways voert sinds vorig jaar 3 rechtstreekse vluchten per week uit van Brussels Airport naar Bangkok (dinsdag, donderdag, zaterdag). Alle vluchten worden door Thai Airways uitgevoerd met Boeing 777 toestellen en passagiers kunnen aan boord genieten van de hoogstaande Thaise gastvrijheid. Brussels Airlines passagiers kunnen Miles & More mijlen sparen of uitgeven telkens ze gebruik maken van deze Thai Airways/Brussels Airlines codeshare lijndienst.

 

Vluchttijden (in lokale tijd):

Vluchtnr Route Vertrek Aankomst Dagen v/d week
SN8601 / TG935 BRU-BKK 13.30 05h35 2/4/6
SN8602 / TG934 BKK-BRU 00.30 07h40

2/4/6

 

Brussels Airlines en Thai Airways zijn beiden lid van het wereldwijde samenwerkingsverband Star Alliance. “Sinds Brussels Airlines in 2009 lid werd van de Alliantie bouwen we onze thuisbasis Brussels Airport uit tot een echte Star Alliance hub”, zegt Brussels Airlines’ Chief Commercial Officer Erik Follet. “Deze nieuwe samenwerking met onze Star Alliance partner Thai Airways is daar andermaal een duidelijke illustratie van.”

"Het is met groot plezier dat we met deze codeshare vluchten met Brussels Airlines van start gaan. De codeshare overeenkomst tussen beide maatschappijen zal de passagier meer keuze bieden om te reizen tussen Brussel en Bangkok en vice versa met toegang tot andere delen van de Europese Unie en delen van Zuidoost-Azië", zegt THAI Executive Vice President, Commercial Mr. Pandit Chanapai. 

 

-------

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com