Brussels Airlines en Tomorrowland brengen de wereld samen in België

12 juli 2018 - Voor het zevende jaar op rij organiseert Brussels Airlines party flights vanuit de hele wereld om 11.571 festivalgangers naar Tomorrowland te brengen. 240 vluchten brengen muziekliefhebbers vanuit 83 verschillende luchthavens naar België. Brussels Airlines brengt zo festivalgangers met 100 nationaliteiten samen op ’s werelds beste muziekfestival.

Gedurende de twee Tomorrowland weekends komen 400.000 feestvierders uit 200 verschillende landen naar ’s werelds beste muziekfestival, dit jaar in thema van ‘The Story Of Planaxys’. Om muziekliefhebbers van over de hele wereld naar het festival te brengen, boden Brussels Airlines en Tomorrowland ook dit jaar Global Journey-pakketten aan. De pakketten bevatten een hotelverblijf of DreamVille-ticket, een trein-, bus- of vliegticket en een toegangsticket voor het festival. 11.571 festivalgangers met 100 verschillende nationaliteiten vliegen met een party flight van Brussels Airlines dit jaar. 410 van de internationale muziekliefhebbers kozen voor een Discover Europe pakket, waarmee ze Tomorrowland combineren met een bezoek aan verschillende Europese steden zoals Amsterdam, Barcelona en Ibiza. In totaal brengen 240 vluchten festivalgangers vanuit 83 verschillende luchthavens naar België. ​ Op 55 ​ #TMLpartyflights start het festival al tijdens de vlucht met muziek aan boord, 9 vluchten verwelkomen zelfs een live DJ op 10 km hoogte. Daarbovenop maken 30 gate parties op verschillende luchthavens passagiers al vóór de vlucht warm voor het festival.

De vraag naar tickets voor de party flights van Brussels Airlines was net als de voorbije jaren overweldigend; alle pakketten waren in een mum van tijd de deur uit. De populairste vertreksteden zijn Genève, Barcelona en Basel. De meest vertegenwoordigde nationaliteiten op de party flights zijn Spaans (2012), Zwitsers (1936) en Brits (1068), maar ook Zweden, Duitsland en Noorwegen zijn goed vertegenwoordigd.

Voor het tweede jaar op rij gebruikt Brussels Airlines Amare om gasten uit heel Europa en daarbuiten naar Tomorrowland te brengen. Amare is één van de vijf Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 toestel opgedragen aan Tomorrowland. Aan de buitenkant is het vliegtuig beschilderd met een indrukwekkende arend, terwijl de Tomorrowlandervaring binnenin verdergaat dankzij sfeerverlichting en een luxueuze muziekinstallatie die het themalied van het festival, gecreëerd door Hans Zimmer, afspeelt tijdens het boarden. Dit jaar draagt het cabinepersoneel van Brussels Airlines hun uniform met speciaal ontworpen sjaals en dassen in Tomorrowland/Amare thema.

Om ervoor te zorgen dat party flight reizigers van een relaxte terugreis genieten na hun Tomorrowland ervaring bieden Brussels Airlines en Brussels Airport een bagage drop-off punt aan op camping DreamVille. Zo hoeven de festivalgangers niet te sleuren aan hun tenten en bagage en kunnen ze genieten van een ontspannen dag sightseeing of zorgeloos naar de luchthaven reizen. Met het bagag drop-off punt is Brussels Airlines een echte voorloper aangezien het de enige luchtvaartmaatschappij is die een dergelijke dienst aanbiedt op een groot evenement.

Naast de party flights verwelkomt Brussels Airlines ook alle festivalbezoekers op The Loop, een reuzenrad op het festivalterrein dat bezoekers een prachtig uitzicht biedt over het magische landschap van Tomorrowland.

Brussels Airlines en Tomorrowland startten hun samenwerking in 2012. Samen creëerden ze Global Journey, pakketten waarmee internationale festivalgangers Tomorrowland kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulde de maatschappij Amare, een vliegtuig opgedragen aan het festival met een beschildering in het thema van Tomorrowland aan de buitenkant en speciale licht- en geluidseffecten binnenin die een Tomorrowland ervaring creëren aan boord. In 2012 organiseerde Brussels Airlines 25 party flights.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com