Brussels Airlines en Tomorrowland brengen de wereld samen in België

Brussels Airlines en Tomorrowland brengen de wereld samen in België

12 juli 2018 - Voor het zevende jaar op rij organiseert Brussels Airlines party flights vanuit de hele wereld om 11.571 festivalgangers naar Tomorrowland te brengen. 240 vluchten brengen muziekliefhebbers vanuit 83 verschillende luchthavens naar België. Brussels Airlines brengt zo festivalgangers met 100 nationaliteiten samen op ’s werelds beste muziekfestival.

Gedurende de twee Tomorrowland weekends komen 400.000 feestvierders uit 200 verschillende landen naar ’s werelds beste muziekfestival, dit jaar in thema van ‘The Story Of Planaxys’. Om muziekliefhebbers van over de hele wereld naar het festival te brengen, boden Brussels Airlines en Tomorrowland ook dit jaar Global Journey-pakketten aan. De pakketten bevatten een hotelverblijf of DreamVille-ticket, een trein-, bus- of vliegticket en een toegangsticket voor het festival. 11.571 festivalgangers met 100 verschillende nationaliteiten vliegen met een party flight van Brussels Airlines dit jaar. 410 van de internationale muziekliefhebbers kozen voor een Discover Europe pakket, waarmee ze Tomorrowland combineren met een bezoek aan verschillende Europese steden zoals Amsterdam, Barcelona en Ibiza. In totaal brengen 240 vluchten festivalgangers vanuit 83 verschillende luchthavens naar België.  Op 55  #TMLpartyflights start het festival al tijdens de vlucht met muziek aan boord, 9 vluchten verwelkomen zelfs een live DJ op 10 km hoogte. Daarbovenop maken 30 gate parties op verschillende luchthavens passagiers al vóór de vlucht warm voor het festival.

De vraag naar tickets voor de party flights van Brussels Airlines was net als de voorbije jaren overweldigend; alle pakketten waren in een mum van tijd de deur uit. De populairste vertreksteden zijn Genève, Barcelona en Basel. De meest vertegenwoordigde nationaliteiten op de party flights zijn Spaans (2012), Zwitsers (1936) en Brits (1068), maar ook Zweden, Duitsland en Noorwegen zijn goed vertegenwoordigd.

Voor het tweede jaar op rij gebruikt Brussels Airlines Amare om gasten uit heel Europa en daarbuiten naar Tomorrowland te brengen. Amare is één van de vijf Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 toestel opgedragen aan Tomorrowland. Aan de buitenkant is het vliegtuig beschilderd met een indrukwekkende arend, terwijl de Tomorrowlandervaring binnenin verdergaat dankzij sfeerverlichting en een luxueuze muziekinstallatie die het themalied van het festival, gecreëerd door Hans Zimmer, afspeelt tijdens het boarden. Dit jaar draagt het cabinepersoneel van Brussels Airlines hun uniform met speciaal ontworpen sjaals en dassen in Tomorrowland/Amare thema.

Om ervoor te zorgen dat party flight reizigers van een relaxte terugreis genieten na hun Tomorrowland ervaring bieden Brussels Airlines en Brussels Airport een bagage drop-off punt aan op camping DreamVille. Zo hoeven de festivalgangers niet te sleuren aan hun tenten en bagage en kunnen ze genieten van een ontspannen dag sightseeing of zorgeloos naar de luchthaven reizen. Met het bagag drop-off punt is Brussels Airlines een echte voorloper aangezien het de enige luchtvaartmaatschappij is die een dergelijke dienst aanbiedt op een groot evenement.

Naast de party flights verwelkomt Brussels Airlines ook alle festivalbezoekers op The Loop, een reuzenrad op het festivalterrein dat bezoekers een prachtig uitzicht biedt over het magische landschap van Tomorrowland.

Brussels Airlines en Tomorrowland startten hun samenwerking in 2012. Samen creëerden ze Global Journey, pakketten waarmee internationale festivalgangers Tomorrowland kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulde de maatschappij Amare, een vliegtuig opgedragen aan het festival met een beschildering in het thema van Tomorrowland aan de buitenkant en speciale licht- en geluidseffecten binnenin die een Tomorrowland ervaring creëren aan boord. In 2012 organiseerde Brussels Airlines 25 party flights.

Tomorrowland
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem