Brussels Airlines en Tomorrowland creëren samen Amare

Al sinds 2012 vliegt Brussels Airlines de wereld naar De Schorre in Boom. Met bezoekers uit meer dan 200 landen die zich verenigen voor Tomorrowland mag het magische muziekfestival zich de meest internationale bijeenkomst ter wereld noemen. Jongeren van Swaziland over Zweden tot Fiji treffen elkaar voor een onvergetelijk weekend. Vriendschappen voor het leven, grenzeloze liefdes en soms ook huwelijken ontspruiten op Tomorrowland. Om dat te symboliseren creëerden Brussels Airlines en Tomorrowland samen Amare, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie van de Belgische luchtvaartmaatschappij.  

In 2012 werd Global Journey in het leven geroepen en brachten Brussels Airlines en Tomorrowland duizenden jongeren van over heel de wereld naar België om er niet enkel van het festival, maar ook de rest van het land te ontdekken. Afgelopen zomer vloog Brussels Airlines meer dan 10.000 People of Tomorrow via één van hun 108 Tomorrowland vluchten naar Brussel. Nu, vijf jaar na die eerste samenwerking, is er Amare, die vanaf morgen vijf jaar lang mensen in heel Europa en daarbuiten zal verbinden. 

 

“Amare is niet zomaar een vliegtuig, ze verbindt zielen het hele jaar door en symboliseert een aantal van de belangrijkste waarden van Tomorrowland : liefde, vriendschap en eenheid.”

 

Creatie van 9 maanden

9 maanden werd er gewerkt aan  de creatie van Amare.  Na een intensieve periode van schetsen, 3D tekeningen en maquettes was het ontwerp klaar voor de beschildering.  Acht kunstenaars, waaronder vader en zoon met heel wat jaren expertise op de teller, samen met de Tomorrowland en Brussels Airlines teams, werkten twee weken non-stop om dit indrukwekkende design op  de Airbus A320 te airbrushen. Eerst werd er van het ontwerp een gigantische print gemaakt die werd overgetekend op het vliegtuig, een Airbus van 37.56 meter lang en 11 meter hoog, met registratie OO-SNF.  Daarna werden de kleuren gemengd en werd het vliegtuig met de hand geschilderd. Morgen, 24 februari, zal Amare op haar eerste vlucht vertrekken naar Wenen. De reizen van Amare kunnen gevolgd worden op brusselsairlines.com

Om de ervaring aan boord van Amare helemaal compleet te maken, is er speciale moodverlichting voorzien in de cabine. Om de pasagiers van Amare te verwelkomen en meteen in de juiste stemming te brengen, wordt de Tomorrowland hymne van Hans Zimmer aan boord gespeeld.

 

Vierde vliegtuig in Belgian Icons serie

Amare is het vierde speciale vliegtuigdesign dat Brussels Airlines voorstelt in haar Belgian Icons reeks. Als ambassadeur voor België wil de airline het beste van ons land uitdragen op haar vluchten naar de hele wereld. In 2014 besloot de maatschappij daarom een vliegtuig op te dragen aan Kuifje. Dat werd meteen een van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld. Een jaar later volgden twee andere Belgian Icons: Magritte, opgedragen aan René Magritte en Trident, het vliegtuig van de Rode Duivels. Met Amare brengt Brussels Airlines nu ode aan het wereldbekende Tomorrowland, dat ondertussen een echt Belgisch icoon is geworden.

 

FACTS & FIGURES

AMARE

In de Brussels Airlines vloot van 24 februari 2017 tot 2022

Bestemmingen: Meer dan 50 bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten

Vleugelwijdte: 34.10m 

Hoogte: 11m

Airbus A320 –   OO-SNF

Lengte: 37.56m

Stoelen: 180

Cruising snelheid: 850 km

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com