Brussels Airlines en Tomorrowland creëren samen Amare

Brussels Airlines en Tomorrowland creëren samen Amare

Al sinds 2012 vliegt Brussels Airlines de wereld naar De Schorre in Boom. Met bezoekers uit meer dan 200 landen die zich verenigen voor Tomorrowland mag het magische muziekfestival zich de meest internationale bijeenkomst ter wereld noemen. Jongeren van Swaziland over Zweden tot Fiji treffen elkaar voor een onvergetelijk weekend. Vriendschappen voor het leven, grenzeloze liefdes en soms ook huwelijken ontspruiten op Tomorrowland. Om dat te symboliseren creëerden Brussels Airlines en Tomorrowland samen Amare, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie van de Belgische luchtvaartmaatschappij.  

In 2012 werd Global Journey in het leven geroepen en brachten Brussels Airlines en Tomorrowland duizenden jongeren van over heel de wereld naar België om er niet enkel van het festival, maar ook de rest van het land te ontdekken. Afgelopen zomer vloog Brussels Airlines meer dan 10.000 People of Tomorrow via één van hun 108 Tomorrowland vluchten naar Brussel. Nu, vijf jaar na die eerste samenwerking, is er Amare, die vanaf morgen vijf jaar lang mensen in heel Europa en daarbuiten zal verbinden. 

 

“Amare is niet zomaar een vliegtuig, ze verbindt zielen het hele jaar door en symboliseert een aantal van de belangrijkste waarden van Tomorrowland : liefde, vriendschap en eenheid.”

 

Creatie van 9 maanden

9 maanden werd er gewerkt aan  de creatie van Amare.  Na een intensieve periode van schetsen, 3D tekeningen en maquettes was het ontwerp klaar voor de beschildering.  Acht kunstenaars, waaronder vader en zoon met heel wat jaren expertise op de teller, samen met de Tomorrowland en Brussels Airlines teams, werkten twee weken non-stop om dit indrukwekkende design op  de Airbus A320 te airbrushen. Eerst werd er van het ontwerp een gigantische print gemaakt die werd overgetekend op het vliegtuig, een Airbus van 37.56 meter lang en 11 meter hoog, met registratie OO-SNF.  Daarna werden de kleuren gemengd en werd het vliegtuig met de hand geschilderd. Morgen, 24 februari, zal Amare op haar eerste vlucht vertrekken naar Wenen. De reizen van Amare kunnen gevolgd worden op brusselsairlines.com

Om de ervaring aan boord van Amare helemaal compleet te maken, is er speciale moodverlichting voorzien in de cabine. Om de pasagiers van Amare te verwelkomen en meteen in de juiste stemming te brengen, wordt de Tomorrowland hymne van Hans Zimmer aan boord gespeeld.

 

Vierde vliegtuig in Belgian Icons serie

Amare is het vierde speciale vliegtuigdesign dat Brussels Airlines voorstelt in haar Belgian Icons reeks. Als ambassadeur voor België wil de airline het beste van ons land uitdragen op haar vluchten naar de hele wereld. In 2014 besloot de maatschappij daarom een vliegtuig op te dragen aan Kuifje. Dat werd meteen een van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld. Een jaar later volgden twee andere Belgian Icons: Magritte, opgedragen aan René Magritte en Trident, het vliegtuig van de Rode Duivels. Met Amare brengt Brussels Airlines nu ode aan het wereldbekende Tomorrowland, dat ondertussen een echt Belgisch icoon is geworden.

 

FACTS & FIGURES

AMARE

In de Brussels Airlines vloot van 24 februari 2017 tot 2022

Bestemmingen: Meer dan 50 bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten

Vleugelwijdte: 34.10m 

Hoogte: 11m

Airbus A320 –   OO-SNF

Lengte: 37.56m

Stoelen: 180

Cruising snelheid: 850 km

 

 

Tomorrowland
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem