Brussels Airlines en Tomorrowland investeren in meer duurzaamheid voor de wereldberoemde party flights

Voortaan zullen enkel nog Green Fares beschikbaar zijn in het Global Journey Package, voor Party Flights wordt 100% SAF aangekocht

Brussel, 5 December 2023 - In 2024 zullen de wereldberoemde Tomorrowland party flights duurzamer zijn. Brussels Airlines en Tomorrowland sluiten een partnership om alle CO2-uitstoot van deze vluchten te compenseren door de aankoop van Sustainable Aviation Fuel (SAF). Dit kan de CO2-uitstoot tot 80% reduceren1. Daarenboven zullen voor het Global Journey pakket voor internationale festivalgangers enkel Green Fares2 beschikbaar zijn. Brussels Airlines wil meer soortgelijke samenwerkingen opstarten om de ecologische voetafdruk significant te verkleinen.

Brussels Airlines en Tomorrowland zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en investeren al jaren al jaren om hun impact op het milieu naar beneden te krijgen. Beide bedrijven willen een balans vinden tussen hun passie voor muziek en reizen, en hun verantwoordelijkheid om de planeet te beschermen voor de volgende generaties.
Dit nieuwe partnerschap stelt festivalgangers in staat om hun persoonlijke CO2-uitstoot van en naar het festival volledig te compenseren.

“De reis naar een betere wereld in de toekomst, begint met de stappen die we vandaag nemen. Samen met Brussels Airlines brengen we festivalgangers van over de hele wereld samen op Tomorrowland in België. We werken samen om onze impact te vergroten en positieve veranderingen voor iedereen te creëren. People of Tomorrow dragen bij aan duurzaamheidsprojecten en verminderen tegelijkertijd de impact van hun vlucht op het milieu.”
-
Debby Wilmsen, Head of Media Relations & Internal Communication, Tomorrowland

Voor 11de keer zal Brussels Airlines feestvierders van over de hele wereld naar België brengen voor het gerenommeerde muziekfestival. Voor de editie van 2024 zullen alle vliegtickets verkocht in het Global Journey bij Brussels Airlines Green Fares zijn. Dat is een specifiek tarief van Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen waarmee passagiers 20% SAF aankopen voor hun vlucht, en voor 80% bijdragen aan duurzame compensatieprojecten, onder meer in België.

Op de speciale party flights gaan beide partijen nog een stap verder. Bovenop de Green Fare zullen Brussels Airlines en Tomorrowland samen de resterende 80% SAF aankopen. Lufthansa Group zal het equivalent SAF aankopen voor de brandstof nodig voor de party flights.

Bij Brussels Airlines doen we er alles aan om onze passie om de wereld te ontdekken te combineren met onze verantwoordelijkheid om die wereld te beschermen voor de toekomstige generaties. We hebben de doelstelling om onze CO2-uitstoot te halveren tegen 2030, tegenover 2019. Tegen 2050 willen we klimaatneutraal zijn. Sustainable Aviation Fuel, samen met vlootvernieuwing, is een belangrijke hefboom om deze doelstellingen te halen. Lufthansa Group is al een van de grootste SAF-aankopers wereldwijd. We moedigen iedere passagier aan om bij te dragen aan SAF met onze Green Fares.”
- Balázs Németh, Corporate Social Responsibility Manager, Brussels Airlines

De tickets zullen te koop aangeboden worden vanaf 6 december. Alle details zijn hier terug te vinden.

100% SAF voor zo veel mogelijk samenwerkingen

Brussels Airlines wil zo veel mogelijk partners overtuigen om gelijkaardige samenwerkingen aan te gaan. Voetbalteam Royal Union Saint-Gilloise is al deel van de coalitie. Vanaf nu zal er 100% SAF aangekocht worden voor hun vluchten wanneer ze internationale wedstrijden spelen.

 

 

Wat is SAF?

  • De SAF die op dit moment gebruikt wordt binnen Lufthansa Group wordt geproduceerd op basis van biogene residuen, onder meer gebruikte frituurolie
  • SAF is een belangrijke hefboom om vliegen duurzamer te maken en voor de energietransitie in de luchtvaart
  • SAF kan de CO2-uitstoot tot 80% reduceren
  • Vandaag is Lufthansa Group bij de vijf grootste aankopers van SAF wereldwijd
  • Het is een zogeheten “drop in fuel”: SAF kan gemengd worden met klassieke kerosine en zo zonder problemen gebruikt worden in vliegtuigen

 

1 Bij gebruik in zuivere vorm (d.w.z. niet gemengd) en berekend met erkende methoden voor levenscyclusanalyse, zoals de CORSIA-methodologie.
2 De Tomorrowland Green Fares zijn exclusief de extra status en award miles.

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com