Brussels Airlines fietst door Oeganda voor het goede doel

Brussels Airlines fietst door Oeganda voor het goede doel

Morgenvroeg vertrekken 40 Brussels Airlines werknemers naar Entebbe om 450km door Oeganda te reizen…per mountainbike. Onder de naam Bike for Africa fietsen ze van het Victoriameer in Jinja naar Murchison Falls om geld in te zamelen voor het goede doel.

Morgenvroeg zet een groep Brussels Airlines werknemers koers naar Oeganda, waar ze 450km zullen fietsen voor het goede doel. Ze zullen in de voetsporen treden (of liever: fietsen) van Sir Henry Morton Stanley (in zijn zoektocht naar de vermiste ontdekkingsreiziger David Livingstone) en Winston Churchill, met vertrek aan de legendarische bron van de Nijl en aankomst in het prachtige Murchison Falls nationaal park in het noorden. Een stevige fietstocht, aangezien het grootste gedeelte off-road is en onder de hete Afrikaanse zon.

Op zaterdag zal een groep van 13 Belgische CEO’s, waaronder Jacques Borlée, Bernard Marchant (Rossel Groep), Christian Van Thillo (De Persgroep), Bob Verbeeck (Golazo), Geert Noels (Econopolis), Tom van de Cruys (Lampiris) en Hans Bourlon (Studio 100) ook naar Oeganda vliegen. Daar zullen ze met Brussels Airlines CEO Bernard Gustin de laatste vier dagen van de fietstocht mee uitrijden, samen met de Brussels Airlines werknemers. Op de laatste dag van de trip geeft Piet Goddaer (Ozark Henry) een concert voor de groep op het afsluitingsevent in het Murchison Falls park.

Afrika ligt ons bedrijf nauw aan het hart en is een belangrijk deel van onze business. Het is daarom essentieel dat we onze verantwoordelijkheid nemen en iets teruggeven aan de landen waar we naartoe vliegen. Met ons CSR programma b.foundation steunen we, naast NGO’s die in Afrika actief zijn in de gezondheidszorg, ook onze eigen collega’s die in hun vrije tijd lokale gemeenschappen in nood helpen. Bike for Africa is een manier voor ons om iets terug te geven en om tegelijkertijd het unieke landschap van dit prachtige continent in de kijker te zetten.”, legt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, uit. ‘Maar als Belgisch bedrijf en ambassadeur van ons land is het ook belangrijk om Belgische organisaties te steunen die zich inzetten voor mensen in nood hier bij ons. Daarom hebben United Fund for Belgium (UFB) als humanitaire partner gekozen.

De fietstocht door Oeganda is al de tweede editie van Bike for Africa. In november 2011 fietste een eerste groep van Brussels Airlines werknemers 300km van Kigali, Rwanda naar Bujumbura, Burundi. Met de financiële steun van sponsors zamelden de 40 fietsers 93.000 EUR in voor SOS Children’s Villages. Met dit geld konden ze meer dan 1.000 medische consultaties late uitvoeren in Afrika.

“Bike for Africa is een initiatief waar we als Brussels Airlines werknemers heel erg trots op zijn. Naast de inzet voor het goede doel, die erg geapprecieerd wordt door de lokale gemeenschappen en autoriteiten, was de eerste editie een groot succes in veel andere opzichten: het is een grote fysieke uitdaging, een prachtige reis door het unieke Afrikaanse landschap, waar we verwelkomd worden door honderden enthousiaste mensen in de dorpen die we aandoen, en bovendien is het een fantastisch teambuilding evenement”, zegt Ilse Verhelst, Internal Communication Manager bij Brussels Airlines, en organisator van Bike for Africa.

Dit jaar wil Brussels Airlines 100.000 EUR inzamelen. Een deel van dat geld gaat naar CoRSU, een privé-ziekenhuis dat de rehabilitatie van gehandicapte kinderen in Oeganda sponsort. Een ander deel wordt gedoneerd aan United Fund for Belgium, een Belgische non-profit organisatie die zich inzet voor mensen in nood in België, door projecten te steunen van goede doelen, met focus op kinderwelzijn, armoedebestrijding, steun aan personen met een handicap en sociale integratie. 

 

Meer informatie op www.bikeforafrica.be

Bike For Africa
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem