Brussels Airlines fietst door Oeganda voor het goede doel

Morgenvroeg vertrekken 40 Brussels Airlines werknemers naar Entebbe om 450km door Oeganda te reizen…per mountainbike. Onder de naam Bike for Africa fietsen ze van het Victoriameer in Jinja naar Murchison Falls om geld in te zamelen voor het goede doel.

Morgenvroeg zet een groep Brussels Airlines werknemers koers naar Oeganda, waar ze 450km zullen fietsen voor het goede doel. Ze zullen in de voetsporen treden (of liever: fietsen) van Sir Henry Morton Stanley (in zijn zoektocht naar de vermiste ontdekkingsreiziger David Livingstone) en Winston Churchill, met vertrek aan de legendarische bron van de Nijl en aankomst in het prachtige Murchison Falls nationaal park in het noorden. Een stevige fietstocht, aangezien het grootste gedeelte off-road is en onder de hete Afrikaanse zon.

Op zaterdag zal een groep van 13 Belgische CEO’s, waaronder Jacques Borlée, Bernard Marchant (Rossel Groep), Christian Van Thillo (De Persgroep), Bob Verbeeck (Golazo), Geert Noels (Econopolis), Tom van de Cruys (Lampiris) en Hans Bourlon (Studio 100) ook naar Oeganda vliegen. Daar zullen ze met Brussels Airlines CEO Bernard Gustin de laatste vier dagen van de fietstocht mee uitrijden, samen met de Brussels Airlines werknemers. Op de laatste dag van de trip geeft Piet Goddaer (Ozark Henry) een concert voor de groep op het afsluitingsevent in het Murchison Falls park.

Afrika ligt ons bedrijf nauw aan het hart en is een belangrijk deel van onze business. Het is daarom essentieel dat we onze verantwoordelijkheid nemen en iets teruggeven aan de landen waar we naartoe vliegen. Met ons CSR programma b.foundation steunen we, naast NGO’s die in Afrika actief zijn in de gezondheidszorg, ook onze eigen collega’s die in hun vrije tijd lokale gemeenschappen in nood helpen. Bike for Africa is een manier voor ons om iets terug te geven en om tegelijkertijd het unieke landschap van dit prachtige continent in de kijker te zetten.”, legt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, uit. ‘Maar als Belgisch bedrijf en ambassadeur van ons land is het ook belangrijk om Belgische organisaties te steunen die zich inzetten voor mensen in nood hier bij ons. Daarom hebben United Fund for Belgium (UFB) als humanitaire partner gekozen.

De fietstocht door Oeganda is al de tweede editie van Bike for Africa. In november 2011 fietste een eerste groep van Brussels Airlines werknemers 300km van Kigali, Rwanda naar Bujumbura, Burundi. Met de financiële steun van sponsors zamelden de 40 fietsers 93.000 EUR in voor SOS Children’s Villages. Met dit geld konden ze meer dan 1.000 medische consultaties late uitvoeren in Afrika.

“Bike for Africa is een initiatief waar we als Brussels Airlines werknemers heel erg trots op zijn. Naast de inzet voor het goede doel, die erg geapprecieerd wordt door de lokale gemeenschappen en autoriteiten, was de eerste editie een groot succes in veel andere opzichten: het is een grote fysieke uitdaging, een prachtige reis door het unieke Afrikaanse landschap, waar we verwelkomd worden door honderden enthousiaste mensen in de dorpen die we aandoen, en bovendien is het een fantastisch teambuilding evenement”, zegt Ilse Verhelst, Internal Communication Manager bij Brussels Airlines, en organisator van Bike for Africa.

Dit jaar wil Brussels Airlines 100.000 EUR inzamelen. Een deel van dat geld gaat naar CoRSU, een privé-ziekenhuis dat de rehabilitatie van gehandicapte kinderen in Oeganda sponsort. Een ander deel wordt gedoneerd aan United Fund for Belgium, een Belgische non-profit organisatie die zich inzet voor mensen in nood in België, door projecten te steunen van goede doelen, met focus op kinderwelzijn, armoedebestrijding, steun aan personen met een handicap en sociale integratie. 

 

Meer informatie op www.bikeforafrica.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com