Brussels Airlines gaat fietsen en hiken in Ghana om toerisme te promoten in de Volta-regio

Als Afrika-expert van Lufthansa Group nodigt Brussels Airlines medewerkers van de hele groep uit om dit prachtige continent te ontdekken

Brussel, 1 februari 2024 – Brussels Airlines heeft officieel de zesde editie afgetrapt van “Bike in Africa”. Deze editie strijkt neer in de Volta-regio in Ghana. Naast intense fiets- en wandelroutes voor 120 medewerkers van Lufthansa Group zal Brussels Airlines ook twee lokale bedrijven ondersteunen die toerisme in de regio willen ontwikkelen.

Brussels Airlines is de Afrika-expert binnen Lufthansa Group met 18 bestemmingen in sub-Saharaans Afrika. De luchtvaartmaatschappij wil op al deze bestemmingen een echte partner zijn voor de lokale gemeenschap. Daarom organiseert Brussels Airlines sinds 2011 Bike in Africa. Met dit initiatief willen Brussels Airlines en Lufthansa Group hun medewerkers laten kennismaken met het Afrikaanse continent, de regio die centraal staat in het business model van Brussels Airlines.

Na edities in Rwanda, Burundi, Oeganda, Senegal, Gambia en Kameroen strijkt Bike in Africa in 2024 neer in Ghana, meer bepaald in de Volta-regio. Er zullen ruim 120 medewerkers deelnemen van Brussels Airlines en andere bedrijven van Lufthansa Group, zoals Eurowings, Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines. Ze vertrekken op een trip van vijf dagen doorheen de Volta-regio, hun vlucht richting Accra is vandaag vertrokken. Nieuw dit jaar is dat deelnemers er ook voor kunnen kiezen om te hiken in plaats van te fietsen.

“Bike in Africa is een initiatief dat kwam van medewerkers van Brussels Airlines met de bedoeling om collega’s samen te brengen en het prachtige Afrika te ontdekken op een totaal andere manier. Daarbovenop leveren we een bijdrage aan de lokale economie en promoten we onze bestemmingen maximaal. Brussels Airlines heeft heel wat expertise in huis, we zijn blij dat we dat kunnen delen met jonge ondernemers.”
- Ilse Verhelst, Project Manager Bike in Africa, Brussels Airlines

De pracht van Ghana ontdekken en toerisme helpen ontwikkelen
Tijdens deze editie van Bike in Africa zal Brussels Airlines twee lokale ondernemingen ondersteunen in de Volta-regio: Bravehearts Expedition LTD en Wasteman Ghana. Bravehearts Expedition LTD ontwikkelt toerisme in de regio, onder meer met het bouwen van infrastructuur. Wasteman Ghana verzamelt voornamelijk plastic afval om het te recycleren. Brussels Airlines zal bij beide bedrijven workshops “design thinking” organiseren en de ontwikkeling van hun bedrijfsstrategie ondersteunen.

Deze workshops worden gegeven in samenwerking met de studenten van de “Heritage University” in Accra en help alliance, een initiatief van Lufthansa Group.

Naast deze workshops bezoeken de fietsers en wandelaars ook "Kinder Paradise", een project gesteund door help alliance.

“Luchtvaart is meer dan mensen van A naar B brengen. Bij Brussels Airlines hebben we in het verleden al vaker bewezen dat we een echte partner zijn voor alle landen in Afrika waar we actief zijn. Samen met help alliance, een initiatief van Lufthansa Group, willen we een betere wereld creëren. Met Bike in Africa combineren we onze passie om de wereld te ontdekken met onze toewijding aan het Afrikaanse continent.”
- Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines

 

Ontdek meer informatie hier.

 

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com