Brussels Airlines gaat in zee met het Belgische Foodmaker

Vanaf vandaag serveert Brussels Airlines op haar Europese vluchten producten van Foodmaker. Het Belgische bedrijf creëerde speciaal voor de luchtvaartmaatschappij een uitgebreid aanbod gezonde verse maaltijden en snacks.

Na samenwerkingen met Belgische sterrenchefs op haar langeafstandsvluchten, gaat Brussels Airlines nu ook op haar Euopese vluchten voor nog meer kwaliteit aan boord, en ook dit keer weer van Belgische bodem. Foodmaker, dat gevestigd is in Westerlo, is een bedrijf dat verse en gezonde salades en maaltijden aanbiedt met kwaliteitsingrediënten, zoals biologische groenten die van hun eigen veld komen of lokaal geproduceerd zijn. Onder het motto “we will never never never give up to make our food fresher and tastier”, gaat het bedrijf steeds op zoek naar verbetering in de producten die het aanbiedt.

Voor Brussels Airlines Flex&Fast passagiers creëerde Foodmaker warme maaltijden voor de vluchten langer dan 2 uur en salades en koude snacks voor de kortere vluchten. Voor de Light&Relax en Check&Go reizigers bieden ze een breed assortiment gezonde snacks en maaltijden te koop aan aan boord, in het nieuwe Buy-on-board menu.

Door zoveel mogelijk variatie te brengen in de maaltijden wil Brussels Airlines klanten die in één dag heen en terug reizen van hun bestemming steeds een andere keuze aanbieden.

 “Foodmaker is voor ons de ideale partner: Belgisch, innoverend en gefocused op kwaliteit. Door nauw met de mensen van Foodmaker samen te werken, heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe erg ze bezig zijn met hun product, en met de constante zoektocht naar kwaliteit en verbetering. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze klanten een nóg betere ervaring aanbieden tijdens hun vlucht.”

-- Grégory Baillet, Head of Inflight Product Brussels Airlines

 

"Door de internationalisering van Foodmaker spendeer ik veel tijd in een vliegtuig. Ik ben dan ook zeer trots dat we samen met Brussels Airlines ultraverse en kwalitatieve producten kunnen aanbieden aan hun klanten. Twee Belgische bedrijven die een statement maken dat je ook aan boord healthy food kan serveren."

-- Lieven Vanlommel, CEO Foodmaker

Als vliegende ambassadeur voor ons land, gebruikt Brussels Airlines gebruikt aan boord van haar vluchten zoveel mogelijk Belgische producten, zoals ondermeer chocolade van Neuhaus en Belgische bieren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com