Brussels Airlines gaat vluchten voor touroperator TUI uitvoeren

Brussels Airlines gaat vluchten voor touroperator TUI uitvoeren

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen doet touroperator TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Volgend jaar gaat TUI samenwerken met onze nationale luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen. 

Dit jaareinde treedt het akkoord tussen Brussels Airlines en TUI in werking en de eerste vluchten zullen tijdens de kerstvakantie worden uitgevoerd onder een TUI fly vluchtnummer. In de periode van december tot oktober zijn de door Brussel Airlines verzorgde vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines elke dag twee vluchten uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit Brussels Airlines piloten en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly.

Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen : zes in Spanje, drie in Griekenland, twee in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen hier naderhand aan worden toegevoegd. 

Erik Follet, Director Aviation Planning TUI Benelux: "We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de collega’s van Brussels Airlines en we verwelkomen dit belangrijk partnership voor de Belgische reissector. Deze extra vluchten zullen ons toelaten om onze reizigers een ruimer aanbod aan te bieden.” 
David Lyssens, Head of Network and Partner Management bij Brussels Airlines : “We zijn heel blij met dit partnership met TUI. Dit brengt twee grote spelers uit de Belgische reissector samen om voor de vakantiegangers een kwalitatieve reiservaring te creëren.”

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem