Brussels Airlines gaat vluchten voor touroperator TUI uitvoeren

Brussels Airlines gaat vluchten voor touroperator TUI uitvoeren

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen doet touroperator TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Volgend jaar gaat TUI samenwerken met onze nationale luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen. 

Dit jaareinde treedt het akkoord tussen Brussels Airlines en TUI in werking en de eerste vluchten zullen tijdens de kerstvakantie worden uitgevoerd onder een TUI fly vluchtnummer. In de periode van december tot oktober zijn de door Brussel Airlines verzorgde vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines elke dag twee vluchten uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit Brussels Airlines piloten en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly.

Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen : zes in Spanje, drie in Griekenland, twee in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen hier naderhand aan worden toegevoegd. 

Erik Follet, Director Aviation Planning TUI Benelux: "We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de collega’s van Brussels Airlines en we verwelkomen dit belangrijk partnership voor de Belgische reissector. Deze extra vluchten zullen ons toelaten om onze reizigers een ruimer aanbod aan te bieden.” 
David Lyssens, Head of Network and Partner Management bij Brussels Airlines : “We zijn heel blij met dit partnership met TUI. Dit brengt twee grote spelers uit de Belgische reissector samen om voor de vakantiegangers een kwalitatieve reiservaring te creëren.”

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem