Brussels Airlines gaat vluchten voor touroperator TUI uitvoeren

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen doet touroperator TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Volgend jaar gaat TUI samenwerken met onze nationale luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen. 

Dit jaareinde treedt het akkoord tussen Brussels Airlines en TUI in werking en de eerste vluchten zullen tijdens de kerstvakantie worden uitgevoerd onder een TUI fly vluchtnummer. In de periode van december tot oktober zijn de door Brussel Airlines verzorgde vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines elke dag twee vluchten uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit Brussels Airlines piloten en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly.

Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen : zes in Spanje, drie in Griekenland, twee in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen hier naderhand aan worden toegevoegd. 

Erik Follet, Director Aviation Planning TUI Benelux: "We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de collega’s van Brussels Airlines en we verwelkomen dit belangrijk partnership voor de Belgische reissector. Deze extra vluchten zullen ons toelaten om onze reizigers een ruimer aanbod aan te bieden.” 
David Lyssens, Head of Network and Partner Management bij Brussels Airlines : “We zijn heel blij met dit partnership met TUI. Dit brengt twee grote spelers uit de Belgische reissector samen om voor de vakantiegangers een kwalitatieve reiservaring te creëren.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com