Brussels Airlines genoodzaakt om alle vluchten te annuleren wegens Belgocontrol staking

Na de recente aankondiging van een 24-uren sluiting van het Belgische luchtruim aanstaande zondag 14 december vanaf 22u, is Brussels Airlines genoodzaakt al haar vluchten te annuleren gedurende de stakingsperiode.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol hebben aangekondigd dat ze vanaf 22u op zondag 14 december, 24 uur lang het werk zullen neerleggen. Brussels Airlines ziet dan ook geen andere oplossing dan al haar vluchten naar en vanuit Brussels Airport te annuleren. Brussels Airlines annuleerde eerder al proactief 84 vluchten op 15 december wegens de nationale staking. De luchtvaartmaatschappij schat de financiële impact van de sociale acties van 15 december op 5 miljoen euro.

De grootste prioriteit van de luchtvaartmaatschappij is nu om haar passagiers zo snel mogelijk te informeren en vluchtalternatieven aan te bieden. 
Passagiers wiens vlucht geannuleerd is, kunnen gratis omboeken naar een vroegere of latere datum, of ze hebben de optie om een volledige terugbetaling van hun ticket aan te vragen.

Het personeel van Brussels Airlines stelt alles in het werk om haar klanten zo snel mogelijk te helpen. Het Service Center van de maatschappij blijft daarom langer open op vrijdagavond en zal tot 21u bereikbaar zijn (+32 (0)2 723 23 62). Passagiers kunnen ook terecht aan de luchthavenbalies om hun tickets te wijzigen.

 “We betreuren ten zeerste dat het wederom de reizigers zijn die het slachtoffer zijn hiervan. We zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan. Collega’s uit verschillende departementen zullen inspringen om ons call center te versterken”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar websiteFacebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com