Brussels Airlines genoodzaakt om alle vluchten te annuleren wegens Belgocontrol staking

Vrijdag 12 december 2014 — Na de recente aankondiging van een 24-uren sluiting van het Belgische luchtruim aanstaande zondag 14 december vanaf 22u, is Brussels Airlines genoodzaakt al haar vluchten te annuleren gedurende de stakingsperiode.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol hebben aangekondigd dat ze vanaf 22u op zondag 14 december, 24 uur lang het werk zullen neerleggen. Brussels Airlines ziet dan ook geen andere oplossing dan al haar vluchten naar en vanuit Brussels Airport te annuleren. Brussels Airlines annuleerde eerder al proactief 84 vluchten op 15 december wegens de nationale staking. De luchtvaartmaatschappij schat de financiële impact van de sociale acties van 15 december op 5 miljoen euro.

De grootste prioriteit van de luchtvaartmaatschappij is nu om haar passagiers zo snel mogelijk te informeren en vluchtalternatieven aan te bieden. 
Passagiers wiens vlucht geannuleerd is, kunnen gratis omboeken naar een vroegere of latere datum, of ze hebben de optie om een volledige terugbetaling van hun ticket aan te vragen.

Het personeel van Brussels Airlines stelt alles in het werk om haar klanten zo snel mogelijk te helpen. Het Service Center van de maatschappij blijft daarom langer open op vrijdagavond en zal tot 21u bereikbaar zijn (+32 (0)2 723 23 62). Passagiers kunnen ook terecht aan de luchthavenbalies om hun tickets te wijzigen.

 “We betreuren ten zeerste dat het wederom de reizigers zijn die het slachtoffer zijn hiervan. We zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan. Collega’s uit verschillende departementen zullen inspringen om ons call center te versterken”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar websiteFacebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent.