Brussels Airlines’ groeitrend houdt aan in september

Brussels Airlines’ groeitrend houdt aan in september

Tijdens de voorbije maand september verwelkomde Brussels Airlines 11,8% meer passagiers. De groei was gelijkwaardig verspreid over zowel het korte / Europese als het middellange / intercontinentale netwerk. 

Ook tijdens de maand september, de eerste maand na de zomervakantie, bleef Brussels Airlines sterk presteren. De vluchten haalden een gemiddelde bezettingsgraad van 79,3%. In totaal kozen er 745.466 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht.  In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een groei met 11,8%.

Op 9 september reisden er op één dag 27.394 passagiers met Brussels Airlines. Dat is een nieuw record in de 13 jarige geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

De grootste groei werd genoteerd op het Afrikaanse netwerk dat 14,9% méér gasten aantrok. Ook het Europa netwerk (+11,6%) en de vluchten naar New York en Washington (+10,2%) scoorden goed in september.

De passagierscijfers van september zijn in lijn met de groeitrend die Brussels Airlines maand na maand registreert.

Tijdens de maand september breidde het Brussels Airlines netwerk uit met twee nieuwe bestemmingen. Sinds september verbindt Brussels Airlines de Kroatische hoofdstad Zagreb zes keer per week met Brussels Airport en het Noord-Duitse Bremen wordt elke weekdag bediend.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in september ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren en chartervluchten. De passagiercijfers van deze belangrijke activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

September

 2015

September

 2014

Maand/maand verschil in %

Passagiers

745.466

666.504

+ 11,8

Available seat-kilometres (in millions)

1.474.70

1.344.46

+ 9,7 

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

1.169,54

1.043,53

+  12,1

Freight ton-kilometres (in millions)

11.972

14.810

-19,2                                       

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

65,5%

65,1%

-0,4 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

79,3%

77,6%

+1,7 pct punt

 

Cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare data

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com