Brussels Airlines’ groeitrend houdt aan in september

Brussels Airlines’ groeitrend houdt aan in september

Brussels Airlines’ groeitrend houdt aan in september

Tijdens de voorbije maand september verwelkomde Brussels Airlines 11,8% meer passagiers. De groei was gelijkwaardig verspreid over zowel het korte / Europese als het middellange / intercontinentale netwerk. 

Ook tijdens de maand september, de eerste maand na de zomervakantie, bleef Brussels Airlines sterk presteren. De vluchten haalden een gemiddelde bezettingsgraad van 79,3%. In totaal kozen er 745.466 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht.  In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een groei met 11,8%.

Op 9 september reisden er op één dag 27.394 passagiers met Brussels Airlines. Dat is een nieuw record in de 13 jarige geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

De grootste groei werd genoteerd op het Afrikaanse netwerk dat 14,9% méér gasten aantrok. Ook het Europa netwerk (+11,6%) en de vluchten naar New York en Washington (+10,2%) scoorden goed in september.

De passagierscijfers van september zijn in lijn met de groeitrend die Brussels Airlines maand na maand registreert.

Tijdens de maand september breidde het Brussels Airlines netwerk uit met twee nieuwe bestemmingen. Sinds september verbindt Brussels Airlines de Kroatische hoofdstad Zagreb zes keer per week met Brussels Airport en het Noord-Duitse Bremen wordt elke weekdag bediend.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in september ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren en chartervluchten. De passagiercijfers van deze belangrijke activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

September

 2015

September

 2014

Maand/maand verschil in %

Passagiers

745.466

666.504

+ 11,8

Available seat-kilometres (in millions)

1.474.70

1.344.46

+ 9,7 

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

1.169,54

1.043,53

+  12,1

Freight ton-kilometres (in millions)

11.972

14.810

-19,2                                       

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

65,5%

65,1%

-0,4 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

79,3%

77,6%

+1,7 pct punt

 

Cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare data

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem