Brussels Airlines heeft de intentie om dagdagelijks onderhoud langeafstandsvloot zélf te verzorgen

Brussel 26 augustus 2010 -- Brussels Airlines heeft de intentie om het dagdagelijks onderhoud (‘Line & Light Maintenance’) van haar langeafstandsvloot zélf te gaan verzorgen. Met het oog op de in-sourcing van deze belangrijke activiteit zou het Light Maintenance Departement van Sabena technics geïntegreerd worden in het Brussels Airlines Maintenance Departement.

De voorbije jaren werd al besloten om naast het volledige onderhoud van de AVRO regionale vloot ook de ‘line en light maintenance’ activiteit van de Airbus A 319 en het ‘line maintenance werk’ van de Boeing 737 door het eigen Brussels Airlines Maintenance Departement te laten uitvoeren.

Deze strategie zou nu verder gezet worden met de integratie van de ‘line en light maintenance’ activiteit van de Airbus 330-300 langeafstandsvloot en de ‘light maintenance’ van de Boeing 737. Deze taak was totnogtoe toevertrouwd aan Sabena technics via een contract dat loopt tot eind dit jaar.

Om deze in-sourcing mogelijk te maken heeft Brussel Airlines de intentie om werknemers van het Sabena technics Light Maintenance departement, alsook de hangar infrastructuur, over te nemen. Ook de werknemers van Sabena technics die totnogtoe de Airbus A 330 vluchten begeleidden, zouden worden geïntegreerd.

Brussels Airlines blijft op Sabena technics een beroep door voor de zogenaamde Support activiteiten waarbij Sabena technics ondermeer diverse vliegtuigonderdelen levert en herstelt voor de A 319, B 737 en A 330 vloot. Sabena technics blijft ook toegang verlenen tot de zogenaamde components (onderdelen) pool. De bestaande samenwerkingsovereenkomst voor deze Support wordt verlengd tot 2013.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com