Brussels Airlines herneemt stap voor stap vluchten vanuit Brussels Airport vanaf zondag

Brussels Airlines herneemt stap voor stap vluchten vanuit Brussels Airport vanaf zondag

Brussel Airlines hervat vanaf morgen geleidelijk aan haar vluchten vanuit Brussels Airport. “Terwijl onze gedachten bij het grote menselijke leed blijven, doen onze werknemers al het mogelijke om onze passagiers in de best mogelijke omstandigheden naar hun bestemming te brengen”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. 

Brussels Airport, de thuisbasis van Brussels Airlines, werd vorige week meteen na de aanslagen gesloten voor alle passagiersverkeer.  Zopas werd bekend gemaakt dat de luchthaven op zondag opnieuw gedeeltelijk wordt geopend. Brussels Airlines zal daarom vanaf zondagnamiddag  opnieuw een deel van haar vluchten uitvoeren van en naar Brussels Airport.

Het aanbod is aangepast aan de capaciteitsbeperkingen die de luchthaven oplegt.  Morgen zijn er drie vluchten voorzien naar Europese bestemmingen (Faro, Athene en Turijn).  Vanaf maandag wordt het Brussels Airlines aanbod vanuit Brussels Airport stap voor stap uitgebreid met  lange afstandsvluchten en bijkomende Europese bestemmingen.

Een volledig overzicht van het vluchtprogramma kan geraadpleegd worden op de website www.brusselsairlines.com, die voortdurend geactualiseerd wordt.

Omdat het aantal vluchten dat kan uitgevoerd worden vanuit Brussels Airport omwille van infrastructurele beperkingen gereduceerd is, blijft Brussels Airlines, net zoals de voorbije dagen, voorlopig ook nog vluchten verzorgen vanuit de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen. Ook vanuit Frankfurt en Zurich organiseert Brussels Airlines de volgende dagen nog lange afstandsvluchten. In de mate van het mogelijke worden deze vluchten de volgende dagen geleidelijk aan opnieuw vanuit Brussels Airlines aangeboden. Op de website www.brusselsairlines.com  is ook alle informatie over deze vluchten terug te vinden.

Medeleven en dank

“Onze gedachten blijven uitgaan naar het diepmenselijke leed dat de aanslagen van 22 maart heeft veroorzaakt”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “We hebben de voorbije elf dagen in uiterst moeilijke operationele en emotionele omstandigheden al het mogelijke gedaan om duizenden Brussels Airlines passagiers naar hun bestemming te vliegen. Dat gebeurde me onze eigen vluchten en met vluchtalternatieven verzorgd door partners. Dit was, is en blijft onze topprioriteit, naast het ondersteunen van onze personeelsleden. Ik dank onze klanten voor het begrip dat ze tonen. We beseffen dat onze service door de vele operationele uitdagingen niet altijd op het niveau was dat onze klanten van Brussels Airlines gewend zijn. De vele aanmoedigingen die we kregen zijn een hart onder de riem.  De organisatie van onze vluchten heeft een gigantische inzet gevergd van onze Brussels Airlines medewerkers en van de personeelsleden en diensten op de luchthavens van Antwerpen, Luik, Frankfurt en Zurich. Ik ben hen zeer erkentelijk voor hun indrukwekkende inzet. Ze hebben het quasi onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Ook  een oprecht woord van dank voor Brussels Airport waar dag en nacht werd gewerkt aan de heropening van de luchthaven. We kijken er naar uit om ons vluchtprogramma nu opnieuw op te bouwen in onze thuisbasis. ”

Brussels Airlines bedankt ook de reisagenten en de touroperators voor hun steun. Het commerciële team van Brussels Airlines plant de volgende weken een bezoek aan al haar partners om hen persoonlijk te bedanken en te informeren over het vluchtprogramma en de passagiersrichtlijnen.

Veiligheidsvoorschriften

De start van de operaties in Brussels Airport gaat gepaard met bijkomende veiligheidsvoorschriften die strikt moeten opgevolgd worden. Brussels Airlines en Brussels Airport vragen aan de passagiers hier rekening mee te houden.  Zo wordt  passagiers onder meer gevraagd om bijvoorbeeld ruimschoots op tijd naar Brussels Airport te komen (2u op voorhand voor Schengen, 3u voor non-Schengen) en een uitgeprint bewijs van reservatie of vliegticket mee te brengen.  Ook rond toegang, parking en bagage zijn er nieuwe regels van kracht. Een volledig overzicht van deze voorschriften kan geraadpleegd worden via de Brussels Airport website.

Corporate Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem