Brussels Airlines herneemt stap voor stap vluchten vanuit Brussels Airport vanaf zondag

Brussel Airlines hervat vanaf morgen geleidelijk aan haar vluchten vanuit Brussels Airport. “Terwijl onze gedachten bij het grote menselijke leed blijven, doen onze werknemers al het mogelijke om onze passagiers in de best mogelijke omstandigheden naar hun bestemming te brengen”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. 

Brussels Airport, de thuisbasis van Brussels Airlines, werd vorige week meteen na de aanslagen gesloten voor alle passagiersverkeer.  Zopas werd bekend gemaakt dat de luchthaven op zondag opnieuw gedeeltelijk wordt geopend. Brussels Airlines zal daarom vanaf zondagnamiddag  opnieuw een deel van haar vluchten uitvoeren van en naar Brussels Airport.

Het aanbod is aangepast aan de capaciteitsbeperkingen die de luchthaven oplegt.  Morgen zijn er drie vluchten voorzien naar Europese bestemmingen (Faro, Athene en Turijn).  Vanaf maandag wordt het Brussels Airlines aanbod vanuit Brussels Airport stap voor stap uitgebreid met  lange afstandsvluchten en bijkomende Europese bestemmingen.

Een volledig overzicht van het vluchtprogramma kan geraadpleegd worden op de website www.brusselsairlines.com, die voortdurend geactualiseerd wordt.

Omdat het aantal vluchten dat kan uitgevoerd worden vanuit Brussels Airport omwille van infrastructurele beperkingen gereduceerd is, blijft Brussels Airlines, net zoals de voorbije dagen, voorlopig ook nog vluchten verzorgen vanuit de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen. Ook vanuit Frankfurt en Zurich organiseert Brussels Airlines de volgende dagen nog lange afstandsvluchten. In de mate van het mogelijke worden deze vluchten de volgende dagen geleidelijk aan opnieuw vanuit Brussels Airlines aangeboden. Op de website www.brusselsairlines.com  is ook alle informatie over deze vluchten terug te vinden.

Medeleven en dank

“Onze gedachten blijven uitgaan naar het diepmenselijke leed dat de aanslagen van 22 maart heeft veroorzaakt”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “We hebben de voorbije elf dagen in uiterst moeilijke operationele en emotionele omstandigheden al het mogelijke gedaan om duizenden Brussels Airlines passagiers naar hun bestemming te vliegen. Dat gebeurde me onze eigen vluchten en met vluchtalternatieven verzorgd door partners. Dit was, is en blijft onze topprioriteit, naast het ondersteunen van onze personeelsleden. Ik dank onze klanten voor het begrip dat ze tonen. We beseffen dat onze service door de vele operationele uitdagingen niet altijd op het niveau was dat onze klanten van Brussels Airlines gewend zijn. De vele aanmoedigingen die we kregen zijn een hart onder de riem.  De organisatie van onze vluchten heeft een gigantische inzet gevergd van onze Brussels Airlines medewerkers en van de personeelsleden en diensten op de luchthavens van Antwerpen, Luik, Frankfurt en Zurich. Ik ben hen zeer erkentelijk voor hun indrukwekkende inzet. Ze hebben het quasi onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Ook  een oprecht woord van dank voor Brussels Airport waar dag en nacht werd gewerkt aan de heropening van de luchthaven. We kijken er naar uit om ons vluchtprogramma nu opnieuw op te bouwen in onze thuisbasis. ”

Brussels Airlines bedankt ook de reisagenten en de touroperators voor hun steun. Het commerciële team van Brussels Airlines plant de volgende weken een bezoek aan al haar partners om hen persoonlijk te bedanken en te informeren over het vluchtprogramma en de passagiersrichtlijnen.

Veiligheidsvoorschriften

De start van de operaties in Brussels Airport gaat gepaard met bijkomende veiligheidsvoorschriften die strikt moeten opgevolgd worden. Brussels Airlines en Brussels Airport vragen aan de passagiers hier rekening mee te houden.  Zo wordt  passagiers onder meer gevraagd om bijvoorbeeld ruimschoots op tijd naar Brussels Airport te komen (2u op voorhand voor Schengen, 3u voor non-Schengen) en een uitgeprint bewijs van reservatie of vliegticket mee te brengen.  Ook rond toegang, parking en bagage zijn er nieuwe regels van kracht. Een volledig overzicht van deze voorschriften kan geraadpleegd worden via de Brussels Airport website.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com