Brussels Airlines heropent na twee jaar haar routes naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso)

Dit brengt het aantal Brussels Airlines bestemmingen in Sub Sahara Afrika op 17

 

Na twee jaar afwezigheid uit Guinee en Burkina Faso keert Brussels Airlines terug naar Conakry en Ouagadougou. Beide bestemmingen verwelkomen vandaag een eerste vlucht vanuit Brussel. Voortaan verbindt Brussels Airlines Brussel drie keer per week met beide hoofdsteden.

"Als Afrika-expert zijn we erg blij dat we onze marktpositie in ons belangrijkste continent opnieuw kunnen uitbreiden. We hebben veel van onze eerder tewerkgestelde werknemers opnieuw kunnen aanwerven waardoor we meteen over de nodige ervaring beschikken om onze rechtstreekse verbinding met twee belangrijke Afrikaanse hoofdsteden opnieuw op te starten: Conakry en Ouagadougou. Dit is een belangrijke stap die onze rol als gateway tussen Europa en Afrika nog maar eens bevestigt."

- Philippe Saeys-Desmedt, Head of Sales Sub Sahara Africa voor Brussels Airlines en Lufthansa Group

 

Ambassadeurs van België en minister van Transport verwelkomen Brussels Airlines

In Ouagadougou verwelkomen Mahamadou Zampaligre, minister van Transport en Jean-Jacques Quairiat, ambassadeur voor België in Burkina Faso, de Belgische luchtvaartmaatschappij met veel enthousiasme.

"Als ambassadeur van het Koninkrijk België in Burkina Faso verheugt het mij dat de vliegtuigen met de kleuren van Brussels Airlines opnieuw het luchtruim van Burkina Faso doorkruisen en meer bepaald het terrein van de internationale luchthaven van Ouagadougou betreden. Dit nieuwe aanbod zou de economische uitwisselingen tussen onze twee landen moeten stimuleren. Bovendien is het een herinnering aan de nauwe banden tussen Burkina Faso en Europa, aangezien Brussel onderdak biedt aan verschillende van zijn instellingen, evenals aan een overvloed aan internationale organisaties."

- Jean-Jacques Quairiat, Ambassadeur voor België in Burkina Faso

In Conakry worden de crew en passagiers van Brussels Airlines verwelkomd door de Belgische ambassadeur in Guinee, Guy Hambrouck, en door het lokale Brussels Airlines team van country manager Khadiatou Bah.

 

Over de bestemmingen en de dienstregeling

Burkina Faso, "Land van Eerlijke Mensen" ligt in West-Afrika, in het Sahelgebied, en telt een totale bevolking van 20 miljoen mensen. De hoofdstad Ouagadougou, vaak "Ouaga" genoemd, telt 3 miljoen inwoners. Burkina Faso is internationaal en in Afrika bekend om zijn culturele leven.

Conakry ligt aan de kust van Guinee in West-Afrika. Het telt 3,5 miljoen inwoners terwijl het land in totaal ongeveer 13 miljoen inwoners telt.

Brussels Airlines begon voor het eerst naar Conakry te vliegen in 2002, het jaar dat de luchtvaartmaatschappij het levenslicht zag.

De vluchten tussen Brussel en Ouagadougou en Brussel en Conakry zullen worden uitgevoerd met een Airbus A330. De vroege aankomst in Brussel biedt aansluitmogelijkheden op het volledige netwerk van Brussels Airlines in Europa en de VS. ​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com