Brussels Airlines integreert duurzaamheid in partnerschap met Sunweb groep

De Belgische luchtvaartmaatschappij faciliteert de online touroperator bij de aankoop van bijna 250 ton duurzame vliegtuigbrandstof

Brussel, 3 april 2024 - Brussels Airlines en Sunweb Group bereiken een overeenkomst voor de aankoop van ca. 250 ton Neste MY Sustainable Aviation Fuel. De luchtvaartmaatschappij en de online touroperator bouwen verder op hun langetermijnpartnerschap en beschouwen milieuverantwoord ondernemen als een topprioriteit in hun samenwerking naar duurzamer reizen.

Brussels Airlines en Sunweb Group zijn zich bewust van hun impact op het milieu. De twee partners willen een evenwicht vinden tussen het ontdekken en beschermen van onze planeet en het aanbieden van duurzamere vrijetijdsreizen. Beide partijen hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de aankoop van ongeveer 250 ton Neste MY Sustainable Aviation Fuel (SAF).

"Naast versnelde vlootvernieuwing is duurzame vliegtuigbrandstof de meest effectieve hefboom die momenteel beschikbaar is om de uitstoot van vliegreizen te verminderen. We zijn erg blij dat we deze SAF-aankoop met Sunweb Group hebben ondertekend - wat een van de grootste volumedeals voor ons en Lufthansa Group is - en kijken ernaar uit om in de toekomst meer duurzame samenwerkingen aan te gaan."
- Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines

Met het volume aangekochte Neste MY Sustainable Aviation Fuel kan tot 80.000 kilometer gevolgen worden met een Airbus A320ceo of bijna 100.000 kilometer met een Airbus A320neo. Bij gebruik in zuivere vorm (d.w.z. niet gemengd), kan SAF de uitstoot van broeikasgassen tot 80% verminderen gedurende de levensduur van de brandstof in vergelijking met het gebruik van fossiele vliegtuigbrandstof.

Inzet voor een duurzamere luchtvaart

De overeenkomst over de aankoop van duurzame vliegtuigbrandstof tussen Brussels Airlines en Sunweb Group toont het engagement van beide partijen om vrijetijdsreizen minder koolstofintensief te maken. De aankoop van deze brandstof van Lufthansa Group (LHG)1 biedt de touroperator de kwaliteitsvolle Neste MY Sustainable Aviation Fuel.

"We zijn trots op de samenwerking met Brussels Airlines op het vlak van SAF. Hoewel deze aankoop momenteel slechts een klein percentage (1,4%) vertegenwoordigt van de brandstof die we op jaarbasis zouden gebruiken2 , is het een belangrijke stap in de richting van duurzamer vliegen. In 2023 voorzag SAF slechts in ongeveer 0,2% van de wereldwijde brandstofbehoefte van de luchtvaartsector. Om de uitstoot van vliegtuigen te verminderen, moeten we het aandeel van SAF vergroten. Door samen met Brussels Airlines te investeren in SAF willen we laten zien dat duurzaamheid een verantwoordelijkheid is voor ons allemaal." ​
-
Lars Löfgren, CEO, Sunweb Group

12De aankoop van SAF wordt centraal beheerd door Lufthansa Group. De groep garandeert dat de SAF wordt ingezet voor algemene vluchtoperaties op de LHG-hubs.

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com