Brussels Airlines integreert optie voor CO2-neutraal vliegen in reservatieproces

 

  • Bij het online reserveren van vluchten krijgen klanten van Brussels Airlines voortaan drie opties om de CO2-uitstoot van hun vlucht te neutraliseren: met behulp van Sustainable Aviation Fuel (SAF), gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten of een mix van beide
  • Deze optie wordt nu aangeboden in het reservatieproces van alle hub-luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group (Austrian, Brussels Airlines, SWISS en Lufthansa).
  • Om de optie aan te moedigen, zullen klanten extra status- en awardmijlen aangeboden krijgen

 

Als onderdeel van haar inspanningen om vliegen duurzamer te maken, biedt Brussels Airlines haar klanten voortaan de mogelijkheid om de koolstofuitstoot van hun vlucht te neutraliseren in dezelfde transactie als hun reservatie, met één enkele klik. Na de vluchtselectie kunnen ze een van drie opties kiezen om CO2-neutraal te vliegen.

De eerste optie is om SAF te gebruiken dat momenteel wordt geproduceerd uit biogene restmaterialen en dat de CO2-uitstoot rechtstreeks vermindert. Een tweede optie is het ondersteunen van hoogwaardige CO2-compensatieprojecten die worden uitgevoerd door de non-profitorganisatie myclimate. Deze bevorderen meetbare klimaatbescherming door niet alleen de CO2-uitstoot te verminderen, maar ook lokaal de levenskwaliteit en de biodiversiteit te verbeteren. De derde optie is een combinatie van de eerste twee. Nieuw is dat deze opties nu tijdens het reserveren kunnen worden geselecteerd en het om één enkele transactie gaat. De betaling gebeurt bij de aankoop van het vliegticket, waardoor CO2-neutraal vliegen voor passagiers aanzienlijk eenvoudiger wordt. Bovendien moedigt Brussels Airlines deze optie aan door extra status en awardmijlen toe te kennenaan Miles&More leden.

"We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de CO2-uitstoot van hun vlucht te neutraliseren. Tot nu toe maakte minder dan één procent van de online boekers gebruik van onze al lang bestaande optie om CO2-neutraal te vliegen. Met de integratie van de opties in de reservatietransactie zelf, ben ik er zeker van dat we aanzienlijk meer van onze passagiers zullen overtuigen om CO2-neutraal te vliegen en zo een bijdrage te leveren aan duurzamere vliegreizen."
Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

Sinds de lancering van de optie op de website vorige donderdag, ziet Brussels Airlines een conversieratio van bijna 7%, boven de initiële doelstelling van 5%.

 

In de komende jaren willen Brussels Airlines en de Lufthansa Groep haar klanten aanzienlijk meer duurzame reismogelijkheden bieden. De basis voor deze nieuwe service is de digitale oplossing "Compensaid", die in 2019 is ontwikkeld door Lufthansa Innovation Hub. Sinds 2019 compenseert de Lufthansa Group overigens ​ al de koolstofuitstoot van de zakenreizen van haar werknemers door gebruik te maken van myclimate koolstofcompensatieprojecten.

 

Een duidelijke duurzame strategie voor de toekomst

De Lufthansa Groep en Brussels Airlines maken van effectieve klimaatbescherming een belangrijk doel met een duidelijk gedefinieerd pad naar koolstofneutraliteit: vergeleken met 2019 is de Lufthansa Groep van plan om tegen 2030 haar netto koolstofemissies te halveren, en tegen 2050 wil de Lufthansa Groep een netto nul koolstofemissie bereiken. Dit zal gebeuren door de vluchtoperaties voortdurend te optimaliseren, SAF te gebruiken en innovatieve procedures toe te passen die vluchten milieuvriendelijker maken. Maar de grootste vooruitgang zal in de eerste plaats worden geboekt door een versnelde modernisering van de vloot.

Daarom zal Brussels Airlines in 2023 drie gloednieuwe A320neo-toestellen aan haar vloot toevoegen, met 30% minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik per stoel, in vergelijking met de A319-toestellen die ze zullen vervangen.

.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com