Brussels Airlines introduceert flexibele omboekingsopties

Brussels Airlines introduceert flexibele omboekingsopties

  • Flexibele regels voor omboeking om tegemoet te komen aan de wens van vele klanten
  • Nieuwe tickets die geboekt worden tot 31 maart, zullen één keer gewijzigd kunnen worden zonder omboekingskosten 
  • Vluchten die al geboekt waren met vertrekdatum tot 30 april, kunnen één keer omgeboekt worden naar een nieuwe datum, tot 31 december

Brussels Airlines introduceert – samen met de andere Lufthansa Group airlines Austrian, Lufthansa, SWISS en Air Dolomiti – flexibelere omboekingsopties. De nieuwe regels zijn van toepassing op zowel de bestaande als de toekomstige boekingen wereldwijd.

 

Algemene omboekingsregels voor toekomstige reservaties

Met onmiddellijke ingang en tot 31 maart 2020 zal Brussels Airlines de omboekingskosten voor alle nieuwe geboekte vluchten wereldwijd laten vallen en een eenmalige omboeking aanbieden – ongeacht de voorwaarde van het oorspronkelijk gereserveerde tarief. De klanten kunnen hun vlucht verplaatsen naar een latere datum, ten laatste op 31 december 2020 .

 

Mogelijkheid om bestaande reservaties om te boeken:

De nieuwe regels voor bestaande reservaties geldt wereldwijd voor tickets die vóór 5 maart werden aangekocht, met een reisdatum tot 30 april 2020. Passagiers kunnen omboeken naar een nieuwe datum tot 31 december 2020 zonder omboekingskosten - ongeacht de condities van het oorspronkelijk gekochte tarief.

Voor zowel bestaande als toekomstige reservaties geldt dat de luchthaven van vertrek en de luchthaven van bestemming dezelfde moeten blijven. Indien het oorspronkelijke tarief niet meer beschikbaar is, moet het verschil met het nieuwe tarief worden betaald. De omboeking moet vóór de oorspronkelijke reisdatum worden uitgevoerd.

Met dit nieuwe beleid willen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group Airlines tegemoetkomen aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibeler te maken onder de uitzonderlijke omstandigheden, veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem