Brussels Airlines introduceert flexibele omboekingsopties

Brussels Airlines introduceert flexibele omboekingsopties

  • Flexibele regels voor omboeking om tegemoet te komen aan de wens van vele klanten
  • Nieuwe tickets die geboekt worden tot 31 maart, zullen één keer gewijzigd kunnen worden zonder omboekingskosten 
  • Vluchten die al geboekt waren met vertrekdatum tot 30 april, kunnen één keer omgeboekt worden naar een nieuwe datum, tot 31 december

Brussels Airlines introduceert – samen met de andere Lufthansa Group airlines Austrian, Lufthansa, SWISS en Air Dolomiti – flexibelere omboekingsopties. De nieuwe regels zijn van toepassing op zowel de bestaande als de toekomstige boekingen wereldwijd.

 

Algemene omboekingsregels voor toekomstige reservaties

Met onmiddellijke ingang en tot 31 maart 2020 zal Brussels Airlines de omboekingskosten voor alle nieuwe geboekte vluchten wereldwijd laten vallen en een eenmalige omboeking aanbieden – ongeacht de voorwaarde van het oorspronkelijk gereserveerde tarief. De klanten kunnen hun vlucht verplaatsen naar een latere datum, ten laatste op 31 december 2020 .

 

Mogelijkheid om bestaande reservaties om te boeken:

De nieuwe regels voor bestaande reservaties geldt wereldwijd voor tickets die vóór 5 maart werden aangekocht, met een reisdatum tot 30 april 2020. Passagiers kunnen omboeken naar een nieuwe datum tot 31 december 2020 zonder omboekingskosten - ongeacht de condities van het oorspronkelijk gekochte tarief.

Voor zowel bestaande als toekomstige reservaties geldt dat de luchthaven van vertrek en de luchthaven van bestemming dezelfde moeten blijven. Indien het oorspronkelijke tarief niet meer beschikbaar is, moet het verschil met het nieuwe tarief worden betaald. De omboeking moet vóór de oorspronkelijke reisdatum worden uitgevoerd.

Met dit nieuwe beleid willen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group Airlines tegemoetkomen aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibeler te maken onder de uitzonderlijke omstandigheden, veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem