Brussels Airlines introduceert flexibele omboekingsopties

  • Flexibele regels voor omboeking om tegemoet te komen aan de wens van vele klanten
  • Nieuwe tickets die geboekt worden tot 31 maart, zullen één keer gewijzigd kunnen worden zonder omboekingskosten 
  • Vluchten die al geboekt waren met vertrekdatum tot 30 april, kunnen één keer omgeboekt worden naar een nieuwe datum, tot 31 december

Brussels Airlines introduceert – samen met de andere Lufthansa Group airlines Austrian, Lufthansa, SWISS en Air Dolomiti – flexibelere omboekingsopties. De nieuwe regels zijn van toepassing op zowel de bestaande als de toekomstige boekingen wereldwijd.

 

Algemene omboekingsregels voor toekomstige reservaties

Met onmiddellijke ingang en tot 31 maart 2020 zal Brussels Airlines de omboekingskosten voor alle nieuwe geboekte vluchten wereldwijd laten vallen en een eenmalige omboeking aanbieden – ongeacht de voorwaarde van het oorspronkelijk gereserveerde tarief. De klanten kunnen hun vlucht verplaatsen naar een latere datum, ten laatste op 31 december 2020 .

 

Mogelijkheid om bestaande reservaties om te boeken:

De nieuwe regels voor bestaande reservaties geldt wereldwijd voor tickets die vóór 5 maart werden aangekocht, met een reisdatum tot 30 april 2020. Passagiers kunnen omboeken naar een nieuwe datum tot 31 december 2020 zonder omboekingskosten - ongeacht de condities van het oorspronkelijk gekochte tarief.

Voor zowel bestaande als toekomstige reservaties geldt dat de luchthaven van vertrek en de luchthaven van bestemming dezelfde moeten blijven. Indien het oorspronkelijke tarief niet meer beschikbaar is, moet het verschil met het nieuwe tarief worden betaald. De omboeking moet vóór de oorspronkelijke reisdatum worden uitgevoerd.

Met dit nieuwe beleid willen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group Airlines tegemoetkomen aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibeler te maken onder de uitzonderlijke omstandigheden, veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com