Brussels Airlines introduceert nieuwe b.business reisklasse

Vanaf 28 maart, de start van het zomerseizoen in de luchtvaart, hebben de Brussels Airlines passagiers die gebruik maken van het Europese vluchtaanbod de keuze uit drie reisformules. Naast de bestaande succesvolle economy formules b.flex economy + en b.light economy die onverminderd aangeboden worden, kunnen passagiers voortaan ook in een nieuwe b.business business klasse vliegen. Met deze nieuwe, derde reisklasse, wil Brussels Airlines nog beter de verschillende doelgroepen aanspreken.

b.business is een echte, volwaardige business reisklasse (‘C Class’) voor het topsegment passagiers dat extra comfort en een premium service wil tijdens de vluchten binnen Europa. Passagiers die voor b.business kiezen genieten zowel op de luchthaven als aan boord van de Brussels Airlines vluchten van talrijke servicevoordelen. De b.business passagier geniet op Brussels Airport een gratis upgrade naar de VIP parking. 

B.business passagiers krijgen bijvoorbeeld altijd gratis toegang tot lounges met gratis drankjes en snacks. Tickets zijn altijd wijzigbaar en er mag maar liefst 16 kilogram handbagage mee aan boord worden genomen en 30 kilogram ruimbagage. De middelzetel wordt altijd vrijgehouden voor extra privacy en comfort en er wordt aan boord een premium maaltijd inclusief champagne en Belgische pralines geserveerd. Wie vaak b.business reist krijgt extra vliegmijlen en kan zo sneller sparen voor gratis vluchten. 

In economy class blijven passagiers, net zoals vandaag, de keuze hebben uit b.flex economy+ en b.light economyb.flex economy+ is dé Europese reisformule voor zakenklanten die geen business class willen of mogen reizen maar toch ticketflexibiliteit en service (snelle check-in, gratis maaltijd en drankjes, bagage…) willen.

Met de b.light economy formule richt Brussels Airlines zich dan weer naar de prijszoekers die voor vliegreizen binnen Europa vooral op zoek zijn naar goedkope tickets en die tevreden zijn met een beperkte bagagetoelating en een betalende service aan boord. b.light economy spreekt vooral toeristen aan die geen ticketflexibiliteit wensen en een vliegtuigvakantie willen reserveren. 

Nieuwe topservice 

« Met b.business introduceren we nu een topproduct dat zich richt tot de zeer veeleisende passagier die een topservice van internationaal niveau wenst”, zegt Brussels Airlines Managing Director Bernard Gustin. “Nu we binnenkort toetreden tot de Star Alliance en zo een wereldwijd vluchtaanbod kunnen voorstellen is b.business een meerwaarde voor zakenreizigers. De volgende maanden plannen we voor deze doelgroep nog talrijke andere voordelen en nieuwigheden. Zo werken we bijvoorbeeld aan een uitbreiding van ons frequent flyer programma.”

De introductie van b.business betekent evenwel niet dat Brussels Airlines de andere reisformules afbouwt. Managing Director Bernard Gustin: « Ruim dertig procent van onze passagiers kiest vandaag voor de b.flex economy+ reisformule en is zeer tevreden met de talrijke voordelen van dit aanbod en uiteraard met de b.flex economy+ prijzen. We blijven dan ook onverminderd b.flex economy+ uitbreiden en promoten als een uitstekende economy reisformule. b.flex economy + is de aangewezen reisoplossing voor wie niet in business class mag reizen. 

Onze b.light economy formule heeft zich dan weer bewezen als een perfect prijs/kwaliteit alternatief voor het aanbod van de lowcost maatschappijen en is een uitstekend product voor wie naar vakantiebestemmingen wil vliegen zoals Malaga, Faro, Sevilla, Firenze, Catania, Krakow, Palma, Barcelona, Athene, Catania, Palermo, Napels, Marseille of Nice. Als je analyseert hoeveel b.light economy zetels Brussels Airlines op jaarbasis aanbiedt dan zijn we met deze formule met voorsprong de grootste lowfare aanbieder voor alle vliegreizen van en naar Brussel. ”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com