Brussels Airlines introduceert one-way tarieven om nog meer keuze te bieden

Brussels Airlines introduceert one-way tarieven om nog meer keuze te bieden

Woensdag 9 maart 2016 — Vanaf vandaag kunnen reizigers one-way tickets vanaf 39 euro reserveren op Europese vluchten van Brussels Airlines. In combinatie met de vier reisformules die de maatschappij lanceerde in 2014, wil Brussels Airlines de klant nu nog meer keuzevrijheid geven, om een zo breed mogelijk publiek een oplossing op maat te bieden. 

Met de introductie van voordelige one-way tarieven volgt Brussels Airlines de makttrend waarbij de klant steeds meer keuze verwacht en ook steeds meer vrijheid wil om zijn reisplannen flexibel te houden. Dankzij de nieuwe tariefstructuur kan men immers een heenvlucht reserveren en pas later beslissen over de retourvlucht. One-way vluchten binnen Europa zijn al beschikbaar vanaf 39 euro, alle taksen en toeslagen inbegrepen.

Al sinds enkele jaren spant Brussels Airlines zich in om bepaalde doelgroepen een tarief op maat te kunnen aanbieden. Zo biedt b.student een oplossing voor Erasmus studenten en is b.pass het vluchtabonnement voor bijvoorbeeld expats die pendelen tussen Brussel en een Europese stad. b.family is een familievriendelijk gratis service pakket voor gezinnen die met kinderen vliegen.

“Sinds we onze vier reisformules Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class op de markt brachten, samen met onze retourtarieven vanaf 69 euro, zijn onze passagiersaantallen gestegen met bijna 30% tot een recordaantal van 7,5 miljoen reizigers in 2015. Nu gaan we nog een stap verder en bieden we de klant totale keuzevrijheid door ook voordelige one-way tarieven aan te bieden. De goedkoopste one-way vlucht kost 39 euro, wat een heel aantrekkelijke prijs is, maar dit betekent ook dat onze 69 euro retour nog steeds de voordeligste optie blijft. Het is belangrijk voor ons dat onze klanten geen compromis moeten sluiten tussen goede service en een lage prijs.” 

-- Lars RedeligxChief Commercial Officer