Brussels Airlines introduceert one-way tarieven om nog meer keuze te bieden

Vanaf vandaag kunnen reizigers one-way tickets vanaf 39 euro reserveren op Europese vluchten van Brussels Airlines. In combinatie met de vier reisformules die de maatschappij lanceerde in 2014, wil Brussels Airlines de klant nu nog meer keuzevrijheid geven, om een zo breed mogelijk publiek een oplossing op maat te bieden. 

Met de introductie van voordelige one-way tarieven volgt Brussels Airlines de makttrend waarbij de klant steeds meer keuze verwacht en ook steeds meer vrijheid wil om zijn reisplannen flexibel te houden. Dankzij de nieuwe tariefstructuur kan men immers een heenvlucht reserveren en pas later beslissen over de retourvlucht. One-way vluchten binnen Europa zijn al beschikbaar vanaf 39 euro, alle taksen en toeslagen inbegrepen.

Al sinds enkele jaren spant Brussels Airlines zich in om bepaalde doelgroepen een tarief op maat te kunnen aanbieden. Zo biedt b.student een oplossing voor Erasmus studenten en is b.pass het vluchtabonnement voor bijvoorbeeld expats die pendelen tussen Brussel en een Europese stad. b.family is een familievriendelijk gratis service pakket voor gezinnen die met kinderen vliegen.

“Sinds we onze vier reisformules Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class op de markt brachten, samen met onze retourtarieven vanaf 69 euro, zijn onze passagiersaantallen gestegen met bijna 30% tot een recordaantal van 7,5 miljoen reizigers in 2015. Nu gaan we nog een stap verder en bieden we de klant totale keuzevrijheid door ook voordelige one-way tarieven aan te bieden. De goedkoopste one-way vlucht kost 39 euro, wat een heel aantrekkelijke prijs is, maar dit betekent ook dat onze 69 euro retour nog steeds de voordeligste optie blijft. Het is belangrijk voor ons dat onze klanten geen compromis moeten sluiten tussen goede service en een lage prijs.” 

-- Lars RedeligxChief Commercial Officer 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com