Brussels Airlines introduceert persoonlijke medische reisbegeleiders

Brussels Airlines introduceert persoonlijke medische reisbegeleiders

Brussels Airlines gaat een nieuwe samenwerking aan met Medical Travel Companions om een nog persoonlijkere service te kunnen bieden aan reizigers met specifieke noden. Passagiers van Brussels Airlines kunnen daardoor voortaan tegen betaling gebruik maken van een persoonlijke medische begeleider voor, tijdens of na hun vlucht.

De nieuwe service, die vanaf vandaag beschikbaar is en samen met de vlucht geboekt kan worden, biedt een selectie van geïndividualiseerde pakketten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de passagier.

Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket. De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden voor, tijdens en na hun vlucht - in de huidige context bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test.

"Bij Brussels Airlines willen we reizen toegankelijker maken door onze diensten voortdurend te verbeteren. Dankzij deze persoonlijke medische bijstand kunnen we passagiers met speciale behoeften de mogelijkheid bieden om met een gerust hart te reizen."

- Frederic Dechamps, Head of Sales Belgium voor de Lufthansa Groep

De service van Medical Travel Companions richt zich tot een brede doelgroep zoals gezinnen met jonge kinderen, senioren en passagiers met beperkte mobiliteit of medische problemen die hulp nodig hebben tijdens hun reis of met meer autonomie willen reizen. De tarieven voor een medische reisbegeleider zijn afhankelijk van de gevraagde diensten en variëren van ongeveer 450 tot ongeveer 2.900 euro. Meer details over het aanbod zijn beschikbaar op: brusselsairlines.com

Samen met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS, behoort Brussels Airlines tot een van de enige westerse luchtvaartmaatschappijen die deze dienst aanbieden.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem