Brussels Airlines introduceert persoonlijke medische reisbegeleiders

Brussels Airlines introduceert persoonlijke medische reisbegeleiders

Brussels Airlines gaat een nieuwe samenwerking aan met Medical Travel Companions om een nog persoonlijkere service te kunnen bieden aan reizigers met specifieke noden. Passagiers van Brussels Airlines kunnen daardoor voortaan tegen betaling gebruik maken van een persoonlijke medische begeleider voor, tijdens of na hun vlucht.

De nieuwe service, die vanaf vandaag beschikbaar is en samen met de vlucht geboekt kan worden, biedt een selectie van geïndividualiseerde pakketten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de passagier.

Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket. De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden voor, tijdens en na hun vlucht - in de huidige context bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test.

"Bij Brussels Airlines willen we reizen toegankelijker maken door onze diensten voortdurend te verbeteren. Dankzij deze persoonlijke medische bijstand kunnen we passagiers met speciale behoeften de mogelijkheid bieden om met een gerust hart te reizen."

- Frederic Dechamps, Head of Sales Belgium voor de Lufthansa Groep

De service van Medical Travel Companions richt zich tot een brede doelgroep zoals gezinnen met jonge kinderen, senioren en passagiers met beperkte mobiliteit of medische problemen die hulp nodig hebben tijdens hun reis of met meer autonomie willen reizen. De tarieven voor een medische reisbegeleider zijn afhankelijk van de gevraagde diensten en variëren van ongeveer 450 tot ongeveer 2.900 euro. Meer details over het aanbod zijn beschikbaar op: brusselsairlines.com

Samen met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS, behoort Brussels Airlines tot een van de enige westerse luchtvaartmaatschappijen die deze dienst aanbieden.

Contacteer ons
Wencke Lemmes-Pireaux For media requests only
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem