Brussels Airlines introduceert persoonlijke medische reisbegeleiders

Brussels Airlines gaat een nieuwe samenwerking aan met Medical Travel Companions om een nog persoonlijkere service te kunnen bieden aan reizigers met specifieke noden. Passagiers van Brussels Airlines kunnen daardoor voortaan tegen betaling gebruik maken van een persoonlijke medische begeleider voor, tijdens of na hun vlucht.

De nieuwe service, die vanaf vandaag beschikbaar is en samen met de vlucht geboekt kan worden, biedt een selectie van geïndividualiseerde pakketten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de passagier.

Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket. De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden voor, tijdens en na hun vlucht - in de huidige context bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test.

"Bij Brussels Airlines willen we reizen toegankelijker maken door onze diensten voortdurend te verbeteren. Dankzij deze persoonlijke medische bijstand kunnen we passagiers met speciale behoeften de mogelijkheid bieden om met een gerust hart te reizen."

- Frederic Dechamps, Head of Sales Belgium voor de Lufthansa Groep

De service van Medical Travel Companions richt zich tot een brede doelgroep zoals gezinnen met jonge kinderen, senioren en passagiers met beperkte mobiliteit of medische problemen die hulp nodig hebben tijdens hun reis of met meer autonomie willen reizen. De tarieven voor een medische reisbegeleider zijn afhankelijk van de gevraagde diensten en variëren van ongeveer 450 tot ongeveer 2.900 euro. Meer details over het aanbod zijn beschikbaar op: brusselsairlines.com

Samen met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS, behoort Brussels Airlines tot een van de enige westerse luchtvaartmaatschappijen die deze dienst aanbieden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com