Brussels Airlines investeert verder in Afrika netwerk

Brussels Airlines investeert verder in Afrika netwerk

De maatschappij zet haar Mumbai vluchten stop na 6 januari

Brussels Airlines blijft investeren in haar positie op de Afrikaanse markt, door haar vluchtaanbod van en naar het continent verder te versterken. Vanaf volgend jaar voegt de luchtvaartmaatschappij 3 extra vluchten per week toe naar Banjul (Gambia) en zullen 3 van de 7 wekelijkse vluchten naar Dakar (Senegal) uitgevoerd worden als rechtstreekse vlucht, zonder combinatie met een andere Afrikaanse luchthaven. Tegelijkertijd stopt de luchtvaartmaatschappij met haar vluchten van en naar Mumbai in India. Reizigers kunnen echter blijven genieten van de vlotte connecties via Frankfurt, München en Zürich met Lufthansa Group partners Lufthansa en SWISS.

Na een netwerkuitbreiding van 26 korte- en middellangeafstandsbestemmingen deze zomer, investeert Brussels Airlines in de winter verder in haar Afrikaanse netwerk. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf januari dagelijks Banjul (Gambia) aanvliegen in plaats van 4 keer per week. Van de 7 wekelijkse vluchten van en naar Dakar (Senegal) worden 3 vluchten vanaf januari rechtstreekse vluchten, zonder stop op een andere Afrikaanse luchthaven, waardoor er meer capaciteit ontstaat op de vluchten op dinsdag, donderdag en zondag.

De Mumbai-vluchten van Brussels Airlines, die in maart 2017 werden gelanceerd, zullen om economische redenen worden stopgezet na 6 januari, aangezien de route niet de verwachte resultaten oplevert. Passagiers kunnen blijven genieten van de vele vluchtmogelijkheden via Frankfurt, München en Zürich dankzij Lufthansa Group partners Lufthansa en SWISS. De vluchtcapaciteit van Mumbai zal worden gebruikt om de focus te heroriënteren op Afrika, de intercontinentale kernactiviteit van Brussels Airlines.

Klanten die na 6 januari vluchten van of naar Mumbai hadden gereserveerd, worden gecontacteerd door Brussels Airlines en krijgen alternatieve oplossingen aangeboden om op hun eindbestemming te komen.

Op het korteafstandsnetwerk voegt Brussels Airlines een nieuwe bestemming toe: vanaf oktober wordt Kiev (Oekraïne) 4 keer per week bediend. Bovendien voegt de luchtvaartmaatschappij dit winterseizoen extra vluchtfrequenties toe naar bestaande bestemmingen, waaronder Alicante, Billund, Bordeaux, Faro, Genève, Lissabon, Malaga en Tel Aviv.

Brussels Airlines investeert deze winter ook aanzienlijk in haar langeafstandsproduct en ervaring aan boord door haar tien Airbus A330-vliegtuigen uit te rusten met een gloednieuwe Business Class, een vernieuwde Economy Class en voor het eerst een Premium Economy Class in een aparte cabine. Het eerste vliegtuig zal in december klaar zijn.

 

Nieuwe bestemming vanaf de winter 2018-2019:

Kiev 4x/week (vanaf oktober 2018) – heel het jaar door

 

Extra frequenties vanaf het winterseizoen (vanaf 29 oktober)

Korte afstand

  • Alicante +1/week
  • Billund +2/week
  • Bordeaux +1/week
  • Faro +1/week
  • Genève +1/week
  • Lissabon +1/week
  • Malaga +1/week
  • Tel Aviv +1/week

Lange afstand (veranderingen van kracht vanaf 7 januari)

  • Banjul +3/week (dagelijkse dienst)
  • Dakar: blijft dagelijks, maar 3 keer direct
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem