Brussels Airlines is “pilot maatschappij” voor Amadeus in nieuwe informatiedistributie voor de reisagent

Amadeus lanceert vandaag samen met partners Brussels Airlines en Sirius Travel een nieuwe distributietechnologie die reisagenten toelaat om in de GDS systemen alle informatie over de Brussels Airlines producten terug te vinden.

Tot nog toe vonden reisagenten die in het Amadeus GDS systeem een Brussels Airlines vlucht wilden reserveren alleen maar prijsinformatie, uurregelingen en informatie over de beschikbaarheid van vliegtuigzetels terug.  Daar komt vandaag verandering in, dankzij een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines en Amadeus. Voortaan kunnen reisagenten in een oogopslag alle informatie terugvinden over de productkenmerken van de verschillende reisklassen van Brussels Airlines: b.business, b.flex economy+ en b.light economy in Europa en Economy en Business Class op langeafstandsvluchten. Deze informatie laat reisagentschappen dus voortaan toe om niet alleen de prijzen van Brussels Airlines maar ook de service elementen te vergelijken. Dit is niet alleen een interessante nieuwe tool voor wie een reservatie maakt maar ook voor de reisagent, die dankzij deze bijkomende informatie proactief die services zal kunnen aanbieden die het best aansluiten bij de specifieke noden van zijn klant.

Brussels Airlines is één van de pioniers van deze technologie, die de naam Amadeus Airline Fare Families kreeg. In Belgie werkte ook Sirius Travel mee aan de ontwikkeling en implementatie ervan.

“De reisagenten zijn onze belangrijkste partners en vormen een integraal onderdeel van onze distributiestrategie. Vandaar onze keuze om verder te investeren in dit kanaal”, legt Lars Redeligx uit, COO van Brussels Airlines. “Dankzij deze technologie bieden we hen meer dan ooit een kwaliteitsservice en kwalitatieve informatie, wat hen de mogelijkheid geeft om nieuwe verkoopopportuniteiten creëren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com