Brussels Airlines kiest Datalex als nieuw online retail platform

Maandag 31 maart 2014 — Om haar e-commerce website verder te verbeteren, kiest Brussels Airlines voor het Travel Distribution Platform van Datalex (TDP) als nieuw online retail platform.

In het kader van haar nieuwe commerciële strategie, implementeert Brussels Airlines, de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, dit jaar een nieuw e-commerce platform. Het platform is ontworpen om het vluchtreservatieproces gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekers van brusselsairlines.com zullen een transparante weergave van alles Brussels Airlines product features krijgen vanaf de eerste stap van het zoekproces, waardoor ze een geïnformeerde keuze kunnen maken van de vlucht en de reisklasse die het best aan hun noden beantwoord.

 

 

“Met het Datalex platform plaatsen we de belofte van goede service, transparante producten, keuze en flexibiliteit voor onze gasten weer op de eerste plaats van ons belangrijkste customer touch point: onze website”

-- Xavier Lagardère, VP Online Retail & Distribution bij Brussels Airlines

 

 

“We zijn Brussels Airlines heel dankbaar voor deze kans om hun retail visie voor vandaag en voor de toekomst mee te mogen kneden. We kijken uit naar een succesvol partnership met Brussels Airlines om online steeds meer waarde te kunnen creëren voor hun klanten.”

-- Aidan Brogan, Chief Executive Officer, Datalex


 

Over Datalex


Datalex werd in 2013 verkozen to “World’s Leading Travel Merchandising Solution Provider” op de World Travel Awards en is een belangrijke leverancier van e-commerce- en retail software oplossingen in de reisindustrie. Datalex klanten maken gebruik van het Datalex TDP om maximale meerwaarde te geven aan hun retail merkervaring. Datalex is de technologiepartner van enkele van de grootste en meest winstgevende retailers in de reisindustrie. Tot hun klantenbestand behoren  Dalte Air Lines, JetBlue, Frontier Airlines, WestJet, Air China, Virgina Atlantic, Virgin Australia, HP Enterprise Services, SITA and Aer Lingus.
Het bedrijf werd in 1985 opgericht en heeft zijn hoofdkwartier in Dublin, Ierland en heeft kantoren over heel Europa en de US. Datalex is een beursgenoteerd bedrijf en handelt op de Irish Stock Exchange (ISE:DLE)