Brussels Airlines kiest Datalex als nieuw online retail platform

Om haar e-commerce website verder te verbeteren, kiest Brussels Airlines voor het Travel Distribution Platform van Datalex (TDP) als nieuw online retail platform.

In het kader van haar nieuwe commerciële strategie, implementeert Brussels Airlines, de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, dit jaar een nieuw e-commerce platform. Het platform is ontworpen om het vluchtreservatieproces gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekers van brusselsairlines.com zullen een transparante weergave van alles Brussels Airlines product features krijgen vanaf de eerste stap van het zoekproces, waardoor ze een geïnformeerde keuze kunnen maken van de vlucht en de reisklasse die het best aan hun noden beantwoord.

 

 

“Met het Datalex platform plaatsen we de belofte van goede service, transparante producten, keuze en flexibiliteit voor onze gasten weer op de eerste plaats van ons belangrijkste customer touch point: onze website”

-- Xavier Lagardère, VP Online Retail & Distribution bij Brussels Airlines

 

 

“We zijn Brussels Airlines heel dankbaar voor deze kans om hun retail visie voor vandaag en voor de toekomst mee te mogen kneden. We kijken uit naar een succesvol partnership met Brussels Airlines om online steeds meer waarde te kunnen creëren voor hun klanten.”

-- Aidan Brogan, Chief Executive Officer, Datalex


 

Over Datalex


Datalex werd in 2013 verkozen to “World’s Leading Travel Merchandising Solution Provider” op de World Travel Awards en is een belangrijke leverancier van e-commerce- en retail software oplossingen in de reisindustrie. Datalex klanten maken gebruik van het Datalex TDP om maximale meerwaarde te geven aan hun retail merkervaring. Datalex is de technologiepartner van enkele van de grootste en meest winstgevende retailers in de reisindustrie. Tot hun klantenbestand behoren  Dalte Air Lines, JetBlue, Frontier Airlines, WestJet, Air China, Virgina Atlantic, Virgin Australia, HP Enterprise Services, SITA and Aer Lingus.
Het bedrijf werd in 1985 opgericht en heeft zijn hoofdkwartier in Dublin, Ierland en heeft kantoren over heel Europa en de US. Datalex is een beursgenoteerd bedrijf en handelt op de Irish Stock Exchange (ISE:DLE)

Doug Keatinge

FleishmanHillard for Datalex

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com