Brussels Airlines klaar voor de zomer

Brussels Airlines is klaar voor de grote zomeruittocht. Vooral reizen naar Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn de volgende maanden het populairst. Alle werknemers van de maatschappij staan in de startblokken om de reis van hun klanten zo comfortabel en vlot mogelijk te laten verlopen. Meer dan ooit maken passagiers gebruik van de mogelijkheid om vooraf online in te checken. Ruim 15.000 passagiers per dag gebruiken deze service.

 

In vergelijking met vorig jaar biedt Brussels Airlines op haar Europese netwerk tijdens juli en augustus 2016 ruim 6% meer vluchten en 8%meer zetels aan. In totaal zijn er in juli en augustus meer dan 12.000 vluchten gepland naar Europese bestemmingen. Nantes, Belfast, Jerez de la Frontera, Thessaloniki en Heraklion/Kreta staan voor het eerst in dat vluchtaanbod. Daarnaast zijn er in vergelijking met vorig jaar extra vluchten gepland naar talrijke bestaande bestemmingen zoals Porto, Alicante, Venetie en Billund.

Op het lange afstandsnetwerk groeit het aantal zetels tijdens de zomermaanden in vergelijking met vorig jaar, met 15% meer zetels. In juli en augustus zal Brussels Airlines in totaal meer dan 1.500 lange afstandsvluchten uitvoeren. Nieuwkomers op het intercontinentale netwerk zijn Toronto en Accra Naar andere bestemmingen (Washington, Entebbe, Kigali, Ouagadougou, Cotonou) wordt vaker gevlogen dan vorig jaar.

 

Alternatieve check-in mogelijkheden

Steeds meer passagiers maken gebruik van de alternatieve check-in mogelijkheden. Op dagelijkse basis checken ruim 15.000 klanten zelf in voor hun vlucht en kiezen voor een mobile boarding pass op hun smartphone. Een half jaar geleden waren er dat gemiddeld 10.000 per dag. Online inchecken levert dan ook veel voordelen op. De passagier kan  zijn plaats aan boord van het vliegtuig selecteren en spaart op de luchthaven tijd uit. Brussels Airlines verwacht tegen het einde van het jaar de 10 miljoenste mobiele instapkaart te zullen afleveren.

Naast de online check-in zet Brussels Airlines ook erg op in op de Scan & Fly’ self-service automaten die in enkele seconden tijd toelaten om de bagage zelf te labelen en op de bagageband te zetten. Ook dit leidt tot tijdswinst.Brussels Airlines geeft haar reizigers op haar website 8 tips voor een vlotte reis

 

Vlot en efficiënt

De operationele impact van de gebeurtenissen van 22 maart op Brussels Airport is nagenoeg volledig verdwenen.  De luchthaven draait opnieuw op volle toeren en de veiligheidscontroles verlopen zeer efficiënt, waardoor reizigers op 45 minuten van hun parking op de luchthaven tot aan de gate kunnen geraken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com