Brussels Airlines klaar voor de zomer

Brussels Airlines klaar voor de zomer

Brussels Airlines is klaar voor de grote zomeruittocht. Vooral reizen naar Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn de volgende maanden het populairst. Alle werknemers van de maatschappij staan in de startblokken om de reis van hun klanten zo comfortabel en vlot mogelijk te laten verlopen. Meer dan ooit maken passagiers gebruik van de mogelijkheid om vooraf online in te checken. Ruim 15.000 passagiers per dag gebruiken deze service.

 

In vergelijking met vorig jaar biedt Brussels Airlines op haar Europese netwerk tijdens juli en augustus 2016 ruim 6% meer vluchten en 8%meer zetels aan. In totaal zijn er in juli en augustus meer dan 12.000 vluchten gepland naar Europese bestemmingen. Nantes, Belfast, Jerez de la Frontera, Thessaloniki en Heraklion/Kreta staan voor het eerst in dat vluchtaanbod. Daarnaast zijn er in vergelijking met vorig jaar extra vluchten gepland naar talrijke bestaande bestemmingen zoals Porto, Alicante, Venetie en Billund.

Op het lange afstandsnetwerk groeit het aantal zetels tijdens de zomermaanden in vergelijking met vorig jaar, met 15% meer zetels. In juli en augustus zal Brussels Airlines in totaal meer dan 1.500 lange afstandsvluchten uitvoeren. Nieuwkomers op het intercontinentale netwerk zijn Toronto en Accra Naar andere bestemmingen (Washington, Entebbe, Kigali, Ouagadougou, Cotonou) wordt vaker gevlogen dan vorig jaar.

 

Alternatieve check-in mogelijkheden

Steeds meer passagiers maken gebruik van de alternatieve check-in mogelijkheden. Op dagelijkse basis checken ruim 15.000 klanten zelf in voor hun vlucht en kiezen voor een mobile boarding pass op hun smartphone. Een half jaar geleden waren er dat gemiddeld 10.000 per dag. Online inchecken levert dan ook veel voordelen op. De passagier kan  zijn plaats aan boord van het vliegtuig selecteren en spaart op de luchthaven tijd uit. Brussels Airlines verwacht tegen het einde van het jaar de 10 miljoenste mobiele instapkaart te zullen afleveren.

Naast de online check-in zet Brussels Airlines ook erg op in op de Scan & Fly’ self-service automaten die in enkele seconden tijd toelaten om de bagage zelf te labelen en op de bagageband te zetten. Ook dit leidt tot tijdswinst.Brussels Airlines geeft haar reizigers op haar website 8 tips voor een vlotte reis

 

Vlot en efficiënt

De operationele impact van de gebeurtenissen van 22 maart op Brussels Airport is nagenoeg volledig verdwenen.  De luchthaven draait opnieuw op volle toeren en de veiligheidscontroles verlopen zeer efficiënt, waardoor reizigers op 45 minuten van hun parking op de luchthaven tot aan de gate kunnen geraken.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem