Brussels Airlines kondigt bijkomende annuleringen aan voor maart en een gereduceerd vluchtaanbod voor april 2020.

Brussels Airlines kondigt bijkomende annuleringen aan voor maart en een gereduceerd vluchtaanbod voor april 2020.

 

  • De luchtvaartmaatschappij past haar vluchtaanbod aan ten gevolge van reisbeperkingen van nationale overheden.
  • Extra annuleringen in maart
  • Structureel gereduceerd vluchtaanbod voor de maand april (-45%)
  • Brussels Airlines past haar vluchtaanbod van en naar de VS aan vanaf 14 maart
  • Economische maatregelen voor Brussels Airlines personeel

 

Netwerk updates

Door de uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus is Brussels Airlines genoodzaakt extra vluchten voor de maand maart te annuleren en in de maand april een gereduceerd vluchtschema te publiceren. Met deze maatregel past de Belgische luchtvaartmaatschappij haar aanbod aan aan de reisbeperkingen die door verschillende landen in de wereld worden opgelegd, wat leidt tot een significante daling in de vraag naar vluchten.

In totaal reduceert Brussels Airlines haar vluchtaanbod in de laatste weken van maart met 35% en in april met 45%.

Naar aanleiding van de recente aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten over reisbeperkingen naar de VS, ziet Brussels Airlines zich genoodzaakt om al haar vluchten naar New York JFK vanaf 14 maart tot nader order te annuleren. Momenteel blijft de Belgische luchtvaartmaatschappij haar vier wekelijkse vluchten naar Washington aanhouden. New York blijft bereikbaar via andere luchtvaartmaatschappijen binnen de Lufthansa Group, via Frankfurt en Zurich.

Wegens overheidsbeperkingen voor reizen van/naar Israël en Italië moet Brussels Airlines noodgedwongen haar vluchten van en naar deze landen opschorten tot respectievelijk 28 maart en 3 april.

De vluchtannuleringen worden momenteel geïmplementeerd in de boekingssystemen. Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden via email op de hoogte gebracht van de wijzigingen en omboekingsmogelijkheden.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van haar klanten aan meer flexibiliteit in de huidige omstandigheden, biedt Brussels Airlines meer opties om reisplannen te wijzigen. Alle recente informatie over omboekings- en terugbetalingsopties is te vinden op brusselsairlines.com.

Aanpassingen van het vluchtaanbod voor de periode na 30 april zullen op een later tijdstip worden beslist met als doel de klanten een gereduceerd, maar stabiel vluchtschema aan te bieden in de komende weken.

Passagiers van Brussels Airlines die van plan zijn de komende weken te reizen, wordt aangeraden de actuele status van hun vlucht voor vertrek te controleren op brusselsairlines.com.

Economische maatregelen

Als gevolg van de dramatische uitbraak van het coronavirus en de reducering van het vluchtaanbod, lanceert Brussels Airlines de eerste economische maatregelen voor haar personeel om de negatieve financiële impact op de maatschappij te beperken.

De Belgische luchtvaartmaatschappij lanceert vanaf 16 maart een gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid doorheen het hele bedrijf.

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem