Brussels Airlines kondigt bijkomende annuleringen aan voor maart en een gereduceerd vluchtaanbod voor april 2020.

 

  • De luchtvaartmaatschappij past haar vluchtaanbod aan ten gevolge van reisbeperkingen van nationale overheden.
  • Extra annuleringen in maart
  • Structureel gereduceerd vluchtaanbod voor de maand april (-45%)
  • Brussels Airlines past haar vluchtaanbod van en naar de VS aan vanaf 14 maart
  • Economische maatregelen voor Brussels Airlines personeel

 

Netwerk updates

Door de uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus is Brussels Airlines genoodzaakt extra vluchten voor de maand maart te annuleren en in de maand april een gereduceerd vluchtschema te publiceren. Met deze maatregel past de Belgische luchtvaartmaatschappij haar aanbod aan aan de reisbeperkingen die door verschillende landen in de wereld worden opgelegd, wat leidt tot een significante daling in de vraag naar vluchten.

In totaal reduceert Brussels Airlines haar vluchtaanbod in de laatste weken van maart met 35% en in april met 45%.

Naar aanleiding van de recente aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten over reisbeperkingen naar de VS, ziet Brussels Airlines zich genoodzaakt om al haar vluchten naar New York JFK vanaf 14 maart tot nader order te annuleren. Momenteel blijft de Belgische luchtvaartmaatschappij haar vier wekelijkse vluchten naar Washington aanhouden. New York blijft bereikbaar via andere luchtvaartmaatschappijen binnen de Lufthansa Group, via Frankfurt en Zurich.

Wegens overheidsbeperkingen voor reizen van/naar Israël en Italië moet Brussels Airlines noodgedwongen haar vluchten van en naar deze landen opschorten tot respectievelijk 28 maart en 3 april.

De vluchtannuleringen worden momenteel geïmplementeerd in de boekingssystemen. Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden via email op de hoogte gebracht van de wijzigingen en omboekingsmogelijkheden.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van haar klanten aan meer flexibiliteit in de huidige omstandigheden, biedt Brussels Airlines meer opties om reisplannen te wijzigen. Alle recente informatie over omboekings- en terugbetalingsopties is te vinden op brusselsairlines.com.

Aanpassingen van het vluchtaanbod voor de periode na 30 april zullen op een later tijdstip worden beslist met als doel de klanten een gereduceerd, maar stabiel vluchtschema aan te bieden in de komende weken.

Passagiers van Brussels Airlines die van plan zijn de komende weken te reizen, wordt aangeraden de actuele status van hun vlucht voor vertrek te controleren op brusselsairlines.com.

Economische maatregelen

Als gevolg van de dramatische uitbraak van het coronavirus en de reducering van het vluchtaanbod, lanceert Brussels Airlines de eerste economische maatregelen voor haar personeel om de negatieve financiële impact op de maatschappij te beperken.

De Belgische luchtvaartmaatschappij lanceert vanaf 16 maart een gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid doorheen het hele bedrijf.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com