Brussels Airlines kondigt grote Europese netwerkuitbreiding aan

Brussels Airlines verstevigt haar marktpositie gevoelig en start het zomerseizoen met tal van nieuwe bestemmingen, bijkomende vliegtuigen en investeert in service innovaties.

Tijdens een persconferentie in Brussel onthulde CEO Bernard Gustin vandaag de nieuwe commerciële strategie van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij werkte de voorbije maanden hard aan een verbetering van haar productiviteit en van de kostenstructuur, die met 10 procent daalde.  Tegelijkertijd werd flink geïnvesteerd in service en comfort voor de passagiers. De inspanningen leidden tot een gevoelige passagiersgroei, een hogere passagierstevredenheid en een rendabiliteitsverbetering. Dit heeft de maatschappij toegelaten om te investeren in de uitbreiding van haar netwerk: deze lente en zomer zullen er talrijke nieuwe routes op het programma van Brussels Airlines staan. In de loop van de volgende maanden wordt de bestaande Airbus vloot daarom uitgebreid met twee bijkomende Airbus A319 toestellen.

In totaal werden vandaag negen nieuwe zomerbestemmingen bekendgemaakt en twee nieuwe bestemmingen die Brussels Airlines het hele jaar door zal bedienen. Het gaat om de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van de maatschappij. Met Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Malta, Montpellier en Sevilla worden populaire zomerbestemmingen aan het netwerk toegevoegd. De nieuwe lijnvluchten naar Krakau en Warschau illustreren een sterke investering in de Poolse markt. Daarnaast worden de vluchtfrequenties naar talrijke bestaande bestemmingen (Firenze, Palermo, Marseille, Catania en Madrid) gevoelig verhoogd, wat resulteert in een totaal van 400.000 extra aangeboden zetels in 2014.

Naast een netwerkuitbreiding heeft Brussels Airlines nog meer projecten op het programma staan. Later dit jaar wordt een vernieuwde brusselsairlines.com gelanceerd die passagiers nog meer mogelijkheden en selfservice opties zal bieden. De maatschappij zal ook nieuwe productformules introduceren, om beter te beantwoorden aan de specifieke noden van de verschillende types passagiers. Er wordt ook gewerkt aan een nieuw getrouwheidsprogramma, voor het Europese netwerk van Brussels Airlines. Het programma zal naast het huidige Miles & More bestaan. Tenslotte opent de maatschappij eind 2014 haar vernieuwde luchthavenlounges op Brussels Airport.

 “De vele nieuwigheden die we vandaag bekendmaken illustreren onze ambities”, zei CEO Bernard Gustin tijdens de persconferentie.  “Brussels Airlines positioneert zich meer dan ooit als een luchtvaartmaatschappij met een aantrekkelijk vluchtaanbod voor zowel vakantiegangers en citytrippers als zakenreizigers. We zullen ons in de toekomst nog meer onderscheiden door onze focus op service en innovatie en competitieve prijzen. Dit is nog maar het begin van het nieuwe, dynamische Brussels Airlines dat in een snel wijzigende marktomgeving flexibel is en zich kan aanpassen.”

Lees meer over de nieuwe Brussels Airlines bestemmingen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com