Brussels Airlines krijgt viersterrenrating van APEX

Brussels Airlines krijgt viersterrenrating van APEX

Tijdens een virtuele prijsuitreiking van de Airline Passenger Experience Association (APEX) op woensdagavond ontving Brussels Airlines een viersterrenrating voor 2021 in de categorie “grote luctvaartmaatschappij”. De APEX Official Airline Rating is gebaseerd op de feedback van passagiers en de inzichten die zijn verzameld door het partnerschap van APEX met TripIt.

 

APEX is een non-profit ledenorganisatie die zich toelegt op het verbeteren van de passagierservaring van luchtvaartmaatschappijen en kent jaarlijks vier en vijf sterren toe aan luchtvaartmaatschappijen in vier categorieën: wereldwijde luchtvaartmaatschappijen, grote luchtvaartmaatschappijen, regionale luchtvaartmaatschappijen en low-cost maatschappijen. Tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2020 werden meer dan een miljoen vluchten van bijna 600 luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld beoordeeld door passagiers. Eerst kenden de passagiers hun algemene vluchtervaring van één tot vijf sterren toe. Vervolgens kregen de passagiers de mogelijkheid om anoniem te beoordelen in vijf subcategorieën: zitcomfort, cabineservice, eten en drinken, entertainment en Wi-Fi. Als gevolg daarvan kreeg Brussels Airlines een viersterrenrating voor grote luchtvaartmaatschappijen voor 2021.

"Een viersterrenrating, vooral komende van onze passagiers, is een echte eer en een beloning voor de toewijding van iedereen bij Brussels Airlines om uitstekende service en producten aan te bieden. Naast het aanbieden van een heel persoonlijke klantenervaring, investeerden we vorig jaar in een gloednieuwe boutique hotelervaring op onze intercontinentale vluchten, samen met de introductie van een Premium Economy Class, die beide zeer worden gewaardeerd door onze klanten. Deze onderscheiding is een bewijs van de hoge kwaliteitsstandaard die we bieden en moedigt ons aan om verder te investeren in onze passagierservaring, in lijn met onze nieuwe bedrijfsvisie om de meest betrouwbare luchtvaartmaatschappij te zijn, waar iedereen zich thuis voelt".
- Tanguy Cartuyvels, Head of Customer Experience, Marketing en Product

 

Meer informatie over de APEX-ratings: https://apex.aero/awards/official-airline-ratings/

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem