Brussels Airlines krijgt viersterrenrating van APEX

Tijdens een virtuele prijsuitreiking van de Airline Passenger Experience Association (APEX) op woensdagavond ontving Brussels Airlines een viersterrenrating voor 2021 in de categorie “grote luctvaartmaatschappij”. De APEX Official Airline Rating is gebaseerd op de feedback van passagiers en de inzichten die zijn verzameld door het partnerschap van APEX met TripIt.

 

APEX is een non-profit ledenorganisatie die zich toelegt op het verbeteren van de passagierservaring van luchtvaartmaatschappijen en kent jaarlijks vier en vijf sterren toe aan luchtvaartmaatschappijen in vier categorieën: wereldwijde luchtvaartmaatschappijen, grote luchtvaartmaatschappijen, regionale luchtvaartmaatschappijen en low-cost maatschappijen. Tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2020 werden meer dan een miljoen vluchten van bijna 600 luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld beoordeeld door passagiers. Eerst kenden de passagiers hun algemene vluchtervaring van één tot vijf sterren toe. Vervolgens kregen de passagiers de mogelijkheid om anoniem te beoordelen in vijf subcategorieën: zitcomfort, cabineservice, eten en drinken, entertainment en Wi-Fi. Als gevolg daarvan kreeg Brussels Airlines een viersterrenrating voor grote luchtvaartmaatschappijen voor 2021.

"Een viersterrenrating, vooral komende van onze passagiers, is een echte eer en een beloning voor de toewijding van iedereen bij Brussels Airlines om uitstekende service en producten aan te bieden. Naast het aanbieden van een heel persoonlijke klantenervaring, investeerden we vorig jaar in een gloednieuwe boutique hotelervaring op onze intercontinentale vluchten, samen met de introductie van een Premium Economy Class, die beide zeer worden gewaardeerd door onze klanten. Deze onderscheiding is een bewijs van de hoge kwaliteitsstandaard die we bieden en moedigt ons aan om verder te investeren in onze passagierservaring, in lijn met onze nieuwe bedrijfsvisie om de meest betrouwbare luchtvaartmaatschappij te zijn, waar iedereen zich thuis voelt".
- Tanguy Cartuyvels, Head of Customer Experience, Marketing en Product

 

Meer informatie over de APEX-ratings: https://apex.aero/awards/official-airline-ratings/

Maaike Andries

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com