Brussels Airlines laat studenten voor een dag proeven van de luchtvaart voor Youca Action Day

Brussels Airlines laat studenten voor een dag proeven van de luchtvaart voor Youca Action Day

Op 17 oktober laat Brussels Airlines voor de zevende keer studenten proeven van de luchtvaart in het kader van YOUCA Action Day. Voor het eerst zullen de studenten niet enkel aan boord van de vliegtuigen werken, maar ook op de luchthaven aan de slag gaan. Dat de 16 YOUCA studenten kinderen van Brussels Airlines werknemers zijn, maakt van de dag een ideale opportuniteit om een blik achter de schermen te kunnen delen met hun familie.

Tien studenten van het vierde tot het zevende middelbaar draaien een dag mee als cabinepersoneel en zullen een vlucht in Europa verzorgen. In b.house in Zaventem zullen ze samen met de cabin en cockpit crew de vlucht voorbereiden, waarna ze samen met de crew aan boord gaan en al hun taalervaring zullen inzetten om de internationale passagiers van de maatschappij een aangename vlucht te bezorgen. Zes andere studenten draaien een dag mee op de luchthaven als Passenger Service Agent. Met de hulp van een ervaren Passenger Service Agent zorgen de studenten voor een vlotte check-in, boarding en een aangenaam vertrek. De verloning van de studenten gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

“We zijn enorm blij dat we 16 studenten kunnen verwelkomen voor de YOUCA Action Day. Het is de ideale gelegenheid om de schoonheid van de luchtvaart te delen met de volgende generatie, de werkkrachten van morgen. Tegelijkertijd helpen we onze Belgische jeugd om zichzelf te engageren voor duurzaam ondernemerschap in België en in het buitenland. Een grote troef voor beide partijen.”

Ilse Verhelst, Internal Communication Manager bij Brussels Airlines

YOUCA, Youth for Change and Action, wil jongeren stimuleren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Tijdens de YOUCA Action Day gaan studenten tussen 14 en 19 jaar gedurende één dag werken en doneren hun salaris aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Dit jaar wordt hun loon verdeeld tussen verschillende projecten in België en een project van Trias in Guinee waarin jeugd en ondernemerschap centraal staan.

Meer info via https://www.youca.be/

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem