Brussels Airlines laat studenten voor een dag proeven van de luchtvaart voor Youca Action Day

Brussels Airlines laat studenten voor een dag proeven van de luchtvaart voor Youca Action Day

Op 17 oktober laat Brussels Airlines voor de zevende keer studenten proeven van de luchtvaart in het kader van YOUCA Action Day. Voor het eerst zullen de studenten niet enkel aan boord van de vliegtuigen werken, maar ook op de luchthaven aan de slag gaan. Dat de 16 YOUCA studenten kinderen van Brussels Airlines werknemers zijn, maakt van de dag een ideale opportuniteit om een blik achter de schermen te kunnen delen met hun familie.

Tien studenten van het vierde tot het zevende middelbaar draaien een dag mee als cabinepersoneel en zullen een vlucht in Europa verzorgen. In b.house in Zaventem zullen ze samen met de cabin en cockpit crew de vlucht voorbereiden, waarna ze samen met de crew aan boord gaan en al hun taalervaring zullen inzetten om de internationale passagiers van de maatschappij een aangename vlucht te bezorgen. Zes andere studenten draaien een dag mee op de luchthaven als Passenger Service Agent. Met de hulp van een ervaren Passenger Service Agent zorgen de studenten voor een vlotte check-in, boarding en een aangenaam vertrek. De verloning van de studenten gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

“We zijn enorm blij dat we 16 studenten kunnen verwelkomen voor de YOUCA Action Day. Het is de ideale gelegenheid om de schoonheid van de luchtvaart te delen met de volgende generatie, de werkkrachten van morgen. Tegelijkertijd helpen we onze Belgische jeugd om zichzelf te engageren voor duurzaam ondernemerschap in België en in het buitenland. Een grote troef voor beide partijen.”

Ilse Verhelst, Internal Communication Manager bij Brussels Airlines

YOUCA, Youth for Change and Action, wil jongeren stimuleren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Tijdens de YOUCA Action Day gaan studenten tussen 14 en 19 jaar gedurende één dag werken en doneren hun salaris aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Dit jaar wordt hun loon verdeeld tussen verschillende projecten in België en een project van Trias in Guinee waarin jeugd en ondernemerschap centraal staan.

Meer info via https://www.youca.be/

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem