Brussels Airlines lanceert haar vakantieaanbod voor zomerseizoen 2021

 

Brussels Airlines blikt vooruit naar volgende zomer, met de lancering van haar zomervakantieaanbod. De luchtvaartmaatschappij verwelkomt opnieuw vaste waarden in haar vakantienetwerk, maar ook een nieuwkomer: Bari in het Italiaanse Puglia. Alle zomervluchten zijn vanaf nu te reserveren op brusselsairlines.com en via reisagentschappen.

Na een moeizaam 2020, blikt Brussels Airlines voorzichtig vooruit naar de zomer van 2021. December en januari zijn traditioneel de maanden waarin de Belgen hun zomervakanties beginnen vastleggen, dus opent de maatschappij nu haar vakantieaanbod voor het zomerseizoen.

“2020 was een heel moeilijk jaar voor het toerisme en de luchtvaart. We hopen dat we in 2021 onze wereld weer kunnen vergroten en we kijken ernaar uit opnieuw te kunnen gaan reizen. Voor onze vakantiegangers hebben we alvast een mooi aanbod van zomerse bestemmingen aan het portfolio toegevoegd, dat beantwoordt aan de vraag die we in de markt verwachten. We tonen hiermee dat we een sterke speler blijven op de vakantiemarkt.”David Lyssens, Head of Network and Planning Brussels Airlines.

Puglia, een verborgen parel in Italië

Als nieuwe bestemming wordt Bari, in de Zuid-Italiaanse regio Puglia, aangevlogen met een tweewekelijkse service op woensdag en op zaterdag tussen mei en september.

Vanuit Bari kan je heel Puglia ontdekken, de streek die de hiel van de laars van Italië vormt. Hier vind je het oude Italië terug met de simpele oer-Italiaanse keuken en de prachtige azuurblauwe kustlijn die je helemaal tot het zuidelijkste punt kan volgen en die nooit gaat vervelen. Harde, ruwe en adembenemende landschappen staan je hier te wachten. ​ Puglia is de streek met de grootste olijfolieproductie van Italië en dat vertaalt zich in de eindeloze vergezichten van olijfboomgaarden. Lecce, dat met haar barok gebouwen bekendstaat als het Firenze van het zuiden, het prachtige witte stadje Ostuni, La Grotta Delle Poesia en de traditionele trulli zijn slechts enkele van de boeiende plekken om te bezoeken.

Meer vluchten naar vakantiebestemmingen

Daarnaast wordt het vluchtaanbod naar enkele vaste waarden op de Belgische vakantiemarkt geleidelijk opgevoerd vanaf eind maart – de start van het zomerseizoen in de luchtvaart – tot een piekaanbod tijdens de zomermaanden (juni tot september).

Zo zullen de Griekse eilanden Corfu, Kos, Kreta (Heraklion), Rhodos en Zakynthos meerdere keren per week worden aangevlogen en zal het aanbod naar de Spaanse eilanden Ibiza, Las Palmas, Mallorca, Tenerife, ook worden uitgebreid.

Athene wordt 6 keer per week aangevlogen en op het Spaanse vasteland zullen Alicante en Valencia tot 5 keer per week worden aangeboden in de piekperiode.

Twee topbestemming blijven de hele zomerperiode veelvuldig aangevlogen worden: Nice wordt drie keer per dag aangeboden en Malaga 15 keer per week.

In Italië wordt volgende zomer meerdere keren per week koers gezet naar Catania, Firenze, Napels, Olbia en Palermo en in Portugal worden Lissabon en Porto twee keer per dag aangevlogen. Faro wordt één keer per dag aangeboden.

Brussels Airlines zal ook Dubrovnik en Split in Kroatië aanvliegen volgende zomer, respectievelijk twee en één keer per week.

Alle vakantievluchten kunnen gereserveerd worden op brusselsairlines.com of via reisagentschappen.

Naast deze vakantiebestemmingen blijft Brussels Airlines uiteraard ook haar gebruikelijke netwerk aanbieden.

Een volledig overzicht van het vakantienetwerk in 2021:

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com