Brussels Airlines lanceert haar vakantieaanbod voor zomerseizoen 2021

Brussels Airlines lanceert haar vakantieaanbod voor zomerseizoen 2021

 

Brussels Airlines blikt vooruit naar volgende zomer, met de lancering van haar zomervakantieaanbod. De luchtvaartmaatschappij verwelkomt opnieuw vaste waarden in haar vakantienetwerk, maar ook een nieuwkomer: Bari in het Italiaanse Puglia. Alle zomervluchten zijn vanaf nu te reserveren op brusselsairlines.com en via reisagentschappen.

Na een moeizaam 2020, blikt Brussels Airlines voorzichtig vooruit naar de zomer van 2021. December en januari zijn traditioneel de maanden waarin de Belgen hun zomervakanties beginnen vastleggen, dus opent de maatschappij nu haar vakantieaanbod voor het zomerseizoen.

“2020 was een heel moeilijk jaar voor het toerisme en de luchtvaart. We hopen dat we in 2021 onze wereld weer kunnen vergroten en we kijken ernaar uit opnieuw te kunnen gaan reizen. Voor onze vakantiegangers hebben we alvast een mooi aanbod van zomerse bestemmingen aan het portfolio toegevoegd, dat beantwoordt aan de vraag die we in de markt verwachten. We tonen hiermee dat we een sterke speler blijven op de vakantiemarkt.”David Lyssens, Head of Network and Planning Brussels Airlines.

Puglia, een verborgen parel in Italië

Als nieuwe bestemming wordt Bari, in de Zuid-Italiaanse regio Puglia, aangevlogen met een tweewekelijkse service op woensdag en op zaterdag tussen mei en september.

Vanuit Bari kan je heel Puglia ontdekken, de streek die de hiel van de laars van Italië vormt. Hier vind je het oude Italië terug met de simpele oer-Italiaanse keuken en de prachtige azuurblauwe kustlijn die je helemaal tot het zuidelijkste punt kan volgen en die nooit gaat vervelen. Harde, ruwe en adembenemende landschappen staan je hier te wachten.  Puglia is de streek met de grootste olijfolieproductie van Italië en dat vertaalt zich in de eindeloze vergezichten van olijfboomgaarden. Lecce, dat met haar barok gebouwen bekendstaat als het Firenze van het zuiden, het prachtige witte stadje Ostuni, La Grotta Delle Poesia en de traditionele trulli zijn slechts enkele van de boeiende plekken om te bezoeken.

Meer vluchten naar vakantiebestemmingen

Daarnaast wordt het vluchtaanbod naar enkele vaste waarden op de Belgische vakantiemarkt geleidelijk opgevoerd vanaf eind maart – de start van het zomerseizoen in de luchtvaart – tot een piekaanbod tijdens de zomermaanden (juni tot september).

Zo zullen de Griekse eilanden Corfu, Kos, Kreta (Heraklion), Rhodos en Zakynthos meerdere keren per week worden aangevlogen en zal het aanbod naar de Spaanse eilanden Ibiza, Las Palmas, Mallorca, Tenerife, ook worden uitgebreid.

Athene wordt 6 keer per week aangevlogen en op het Spaanse vasteland zullen Alicante en Valencia tot 5 keer per week worden aangeboden in de piekperiode.

Twee topbestemming blijven de hele zomerperiode veelvuldig aangevlogen worden: Nice wordt drie keer per dag aangeboden en Malaga 15 keer per week.

In Italië wordt volgende zomer meerdere keren per week koers gezet naar Catania, Firenze, Napels, Olbia en Palermo en in Portugal worden Lissabon en Porto twee keer per dag aangevlogen. Faro wordt één keer per dag aangeboden.

Brussels Airlines zal ook Dubrovnik en Split in Kroatië aanvliegen volgende zomer, respectievelijk twee en één keer per week.

Alle vakantievluchten kunnen gereserveerd worden op brusselsairlines.com of via reisagentschappen.

Naast deze vakantiebestemmingen blijft Brussels Airlines uiteraard ook haar gebruikelijke netwerk aanbieden.

Een volledig overzicht van het vakantienetwerk in 2021:

Story image

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem