Brussels Airlines lanceert lijndienst naar New York JFK

Vanaf 1 juni 2012 verbindt Brussels Airlines de Europese hoofdstad met New York. Brussels Airlines zal vanaf dan dagelijks koers zetten naar New York JFK Airport met compleet vernieuwde Airbus A 330 vliegtuigen. Het is de eerste eigen lijnverbinding van Brussels Airlines naar de States sinds het ontstaan van de luchtvaartmaatschappij in 2002. De ticketverkoop voor de lijndienst tussen Brussels Airport en New York JFK wordt vandaag gelanceerd.

1 juni 2012 wordt een historische dag in de geschiedenis van Brussels Airlines. Met de lancering die dag van een lijndienst tussen Brussels Airport en New York brengt Brussels Airlines de Belgische luchtvaart na een onderbreking van tien jaar terug naar de States.

Brussels Airlines zal elke dag een ochtendvlucht verzorgen naar New York (JFK) en aan nachtvlucht vanuit New York naar Brussel. De vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-300 of A 330-200 toestellen. De vliegtuigen zullen uitgerust zijn met een splinternieuwe business en economy class cabine (volledig flat bed in business en ergonomische economy zetels, laatste nieuwe individuele „in-flight entertainment‟ technologie in business en economy, ...) die een zeer comfortabele vliegtuigreis garandeert. Méér details over deze nieuwe cabine worden binnenkort bekendgemaakt. Ter gelegenheid van de lancering zijn er speciale promotietarieven vanaf 399 euro, alle taksen en servicekosten inbegrepen.

“We zijn bijzonder verheugd dat we New York, de belangrijkste langeafstandsbestemming voor de Belgische reismarkt, zélf kunnen bedienen vanaf volgende lente”, zegt Brussels Airlines CO CEO Bernard Gustin. “We investeren niet alleen in een eigen vluchtverbinding naar de States, dankzij een compleet nieuwe cabine bieden we meer dan ooit een state of the art product aan onze passagiers aan.”

Uuregeling

De vlucht vertrekt 's ochtends vanuit Brussels Airport en komt aan in de States kort na het middaguur. Het vertrek in New York is voorzien in de vooravond en de aankomst in Brussel is de dag daarop 's ochtends. De New York vlucht sluit dankzij deze uuregeling vlot aan op de Europese en Afrikaanse vluchten van Brussels Airlines zodat tientallen bestemmingen in Europa en Afrika mits een korte overstap in Brussels Airport perfect connecteren met deze transatlantische route. Brussels Airlines zal in New York JFK opereren vanuit Terminal 1. In Brussels Airport vertrekt het toestel vanuit de exclusieve Brussels Airlines long haul terminal (“T zone”).

Lokale tijd Vertrek Aankomst
Brussel - New York 10:20 12:35
New York - Brussel 17:15 06:25

Tijdens de vlucht kunnen passagiers genieten van de typisch Belgische gastvrijheid van de meertalige Brussels Airlines crew en ook van een uitstekend gastronomisch aanbod.

Passagiers die met Brussels Airlines reizen naar New York kunnen op elke vlucht Miles & More getrouwheidsmijlen sparen of uitgeven. Tickets zijn te koop via internet of de reisagent. Brussels Airlines staat ook open voor samenwerking met bedrijven, tour operators en organisatoren van groepsreizen of incentives.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com