Brussels Airlines lanceert Mobile Check-In

Vanaf vandaag kunnen passagiers die met Brussels Airlines vliegen zichzelf inchecken voor een vlucht via een GSM toestel (Smartphone, PDA, BlackBerry, GSM met internetverbinding). De elektronische boarding pass wordt meteen naar telefoontoestel gestuurd en overal op de luchthaven aanvaard als check-in bewijs. Brussels Airlines is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die haar passagiers een snelle, comfortabele en milieuvriendelijke Mobile Check-In oplossing aanbiedt.

De Mobile Check-In service kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek van de vlucht gebruikt worden. Inchecken via het GSM toestel is eenvoudig. Een internetverbinding en surfen naar de speciale website ‘m.brusselsairlines.com’ volstaat. Op deze website moet de passagier dan zijn reservatiecode of e-ticket nummer en familienaam ingeven.

De elektronische boarding pass wordt dan vervolgens via sms of email naar het GSM toestel gestuurd en kan in het geheugen bewaard worden. Op de ontvangen sms of email prijkt een 2 D barcode die op de luchthavens (*) overal aanvaard wordt als check-in bewijs (bijvoorbeeld gescand aan de grenscontrole, aan de fast lane security, in de duty free winkels, aan de lounge ingang en aan de gate naar het vliegtuig).

Wie via de GSM incheckt kan ook zélf de voorgestelde zetelplaats wijzigen of frequent flyer gegevens invoeren. Op de website m.brusselsairlines.com kan ook op elk ogenblik de status of punctualiteit van de vlucht nagekeken worden. Mobiel inchecken met één GSM toestel voor meerdere passagiers kan niet omdat een boarding pass een strikt individueel reisbewijs is.

Betrouwbaar, snel en milieuvriendelijk

Mobile check-in is een betrouwbare en veilige technologie die met mondjesmaat wordt ingevoerd door Europese luchtvaartmaatschappijen. Brussels Airlines is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die deze service aanbiedt. Er worden geen kosten aangerekend voor wie mobiel incheckt.

De mobile check-in is niet enkel een efficiënte en tijdsbesparende registratiemethode (enkele tientallen seconden volstaan) waardoor aanschuiven op luchthavens vermeden wordt, het is ook een milieuvriendelijke want er moet geen enkel document meer uitgeprint worden.

Bovendien kan de boarding pass niet verloren worden. En ook wie plots problemen zou ondervinden met de GSM (lege batterij, …) hoeft niets te vrezen want er kan op de luchthavens nog altijd een vervangende inschepingskaart uitgeprint worden.

Andere check-in mogelijkheden

Al de andere check-in mogelijkheden van Brussels Airlines blijven bestaan. Het gaat om de populaire online web check-in, de check-in automaten op de luchthaven en de klassieke check-in aan de (bemande) luchthavenbalies.

Dat electronische check-in in de lift zit bewijzen de laatst beschikbare cijfers. Ruim veertig procent van de Brussels Airlines passagiers maakt nu al gebruik van de online web check-in of de check-in automaten. Voor vertrek uit Brussels Airport is dit zelfs al bijna 60 pct van de passagiers. Maand na maand neemt het aantal passagiers dat zélf incheckt toe. Verwacht wordt dat de Mobile Check-In deze trend nog zal versnellen.

* Deze service wordt door luchthavenautoriteiten (nog) niet toegestaan op een beperkt aantal luchthavens (Moskou, Tel Aviv, Sevilla, …). Wie er voor een vlucht vanuit deze luchthavens gebruik van probeert te maken zal dit bijgevolg niet kunnen maar kan wel via internet.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com