Brussels Airlines lanceert Neurenberg

Brussels Airlines lanceert Neurenberg

Vanaf 15 februari verzorgt Brussels Airlines zes vluchten per week tussen Brussel en Neurenberg. De tweede grootste stad van Beieren, een economische metropool en cultuur-historische topbestemming, was tot nog toe niet rechtstreeks verbonden met Brussels Airport.

Brussels Airlines zet de uitbreiding van haar netwerk in Duitsland verder. Enkele maanden nadat - met succes - een nieuwe verbinding naar Bremen werd gelanceerd, heeft Brussels Airlines besloten om vanaf 15 februari 2016 koers te zetten naar Neurenberg. De hoofdstad van de regio Franken wordt zes keer per week rechtstreeks verbonden met Brussels Airport.

“Deze nieuwe route is bijzonder goed nieuws voor de duizenden zakenlui, EU-ambtenaren en lobbyisten die tot nog toe niet rechtstreeks konden reizen tussen Neurenberg en de Europese hoofdstad”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Vanaf 15 februari bieden we hen op alle weekdagen en op zondag rechtstreekse vluchten en vlotte verbindingen aan naar andere Europese bestemmingen.”

"We zijn verheugd met de nieuwe verbinding voor het winterseizoen. Zo kunnen we tegemoetkomen aan de grote vraag van de industrie die hier gevestigd is”, verklaart Dr. Michel Hupe, de directeur van Neurenberg airport.”Met deze verbinding tussen de metropool en de belangrijkste Europese hubs en zakencentra vult Brussels Airlines een leegte op”, stelt hij.

 

Uurregeling:

De uurregeling voorziet vluchten in de late namiddag en maakt het mogelijk om via Brussels Airport tussen Neurenberg en talrijke andere Brussels Airlines bestemmingen te reizen in ondermeer Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.  

 

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN 2667

Brussel

Neurenberg

15h20

16h35

12345.7

SN 2668

Neurenberg

Brussel

17h05

18h20

12345.7

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Embraer 140 Regional Jets. Passagiers kunnen kiezen uit vier reisformules (Bizz&Class, Flex&Fast, Light&Relax en Check&Go) en kunnen mijlen sparen met Miles & More of met Brussels Airlines’ nieuwe programma LOOP. Frequent flyers kunnen in Brussels Airport gebruik maken van de lounge The Loft.  

Levende museum en economische metropool

Neurenberg wordt ook wel eens het levende museum van de Duitse geschiedenis genoemd. Keizers en prinsessen, politieke leiders en hun volgers, uitvinders en wetenschappers gaven de stad naam en faam en droegen bij tot haar lange, bewogen geschiedenis. Onder andere het prachtige kasteel, het Staatstheater, het speelgoedmuseum en de wereldberoemde kerstmarkt zijn druk bezochte culturele ambassadeurs van de stad.

Maar Neurenberg speelt niet alleen op cultureel-historisch vlak een hoofdrol, ook de economische motor draait er op volle toeren. Neurenberg / Franken huisvest de snelst groeiende economie van Duitsland. Ronkende namen zoals Siemens, MAN,
en Bosch hebben er industriële vestigingen. GfK, een van ‘s werelds bekendste onderzoeksbureaus is er thuis en Novartis Pharma doet er aan ontwikkeling. Neurenberg is ook de hoofdstad van de rotogravure en bekende merken van schrijfmateriaal (Faber-Castell, Staedtler, Stabilo) worden er geproduceerd. De hoofdzetels van Adidas en Puma bevinden zich op een boogscheut van de stad en het beroemde Playmobil speelgoed wordt in de regio vervaardigd. Tot slot speelt Neurenberg ook internationaal mee als belangrijke congres- en handelsbeursstad.  

 

8 bestemmingen in Duitsland

Met deze nieuwe route biedt Brussels Airlines nu niet minder dan 8 bestemmingen aan in buurland Duitsland. Brussels Airlines verbindt zelf de Europese hoofdstad met Berlijn, Hamburg, Hannover, Neurenberg en Bremen terwijl Lufthansa Brussels Airport linkt met Frankfurt en Munchen en Germanwings een lijndienst verzorgt naar Stuttgart.

 

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem